Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 06:53:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: puskice i profesori  (Pročitano 27474 puta)
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
S obzirom da je nas skolski sistem, krsh-trash-zivo.sranje-smaracki-bez.prakticne.upotrebljivosti opravdavam prepisivanje svega zivog sto te ne interesuje.

Ja sam i u osnovnoj i u srednjoj, drustvene nauke, srpski, muzicko i likovno(teorijski deo) prepisivao. Matish, hemiju, fiziku, informatiku sam voleo da ucim.

Od kad sam upisao faks, dokazao sam sebi da sam bio u pravu, da 80% sranja iz skole necu nikada vise u zivotu da vidim, niti igde upotrebim.

A sto se odnosa profa-puskice tice, rekao sam jednom u lice kad me navato u "kriminalu", "k'o da ti nikad u zivotu nista nisi prepisao", tolko se uvredio da me prijavio za smanjenje ocene iz vladanja. Samo nista od toga nije bilo, posto sam zbog ocena bio miljenik profa iz fizickog, fizike, hemije(razredna), matisha, engleskog, nemackog.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Pametno.

Mozda et srpski, pravopis treba obratiti paznju. Al nisi propustio pravopisa, ko sto vidim iz posta. Sve je u redu.

Al stvarno pune glavu nekim s'anjima kao.. "Bice vas blam sutra ako ne budete znali da je Radjanje Venere naslikao Sandro Boticeli" i sl.
"U nekom elitnom drustvu" ce se povest prica a necete znati o cemu se radi.  Smile
Ja dosad nisam naisao na to obecano "elitno, obrazovano drustvo".. mislim ko se druzi sa ambasadorima i kulturnim ataseima...

Mislim naisao sam na neku finu Beogradsku djecu, skupo se oblace, pristojni,  doimaju se kao burzoazija, intelektualna omladina.. glavna tema im je
"Left for Dead"   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Citat
Mislim naisao sam na neku finu Beogradsku djecu, skupo se oblace, pristojni,  doimaju se kao burzoazija, intelektualna omladina.. glavna tema im je
"Left for Dead"

Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung Galaxy S Advance
Citat
Al stvarno pune glavu nekim s'anjima kao.. "Bice vas blam sutra ako ne budete znali da je Radjanje Venere naslikao Sandro Boticeli" i sl.

Dobro, to je vec pitanje opste kulture i koliko si spreman da istu (ne)poznajes...

Naravno da ce da ti treba zavisno od prilika u kojima se nalazis... a ako mislis da takvo znanje ne mozes da unovcis - varas se... samo cu reci kvizovi...

Ja ne znam zasto pojedinci imaju nesto protiv pametnica i protiv onih koji ispadnu pametni u drustvu (ne da se prave pametni pricajuci sastave detadzenata napamet zato sto obavezno moraju nesto da citaju dok su u toaletu), vec jednostavno poznaju materiju o kojoj se govori, bilo da su specijalisti (kao sto je pomenuto) ili ih jednostavno interesuje... niko se ovde nije pozalio da se oseca glupo kada ispada pametan u drustvu... sta vise, to bi moglo samo da mu imponuje... neznalice ce mu zavideti, radoznali ce mu biti zahvalni, tako je uvek bilo i bice...

Zavisi ko kako gleda, i spram potrebi naravno... recimo za nekoga je sramota nepoznavanje opste kulture, za drugog je sramota nepoznavanje samo svoje kulture, a nekima je poznavnje te kulture jednostavno streberstvo i gubljenje vremena...

A sto se potrebe tice, sto za zivot sto zbog interesovanja... veliki je propust ne znati nista o svom, recimo telu na primer, plaseci se trudnoce bez razloga, ili se upustajuci u odnos bez znanja (i/ili zastite) ne znajuci sta sve vreba od polnih bolesti (i kako se prenosi) i kada su plodni dani ili ne...

Dat primer kao primer moze izgledati banalno ali uopste nije banalna stvar... u nekim situacijama moze zivot da spase... I on je samo jedan od silnih znanja koja bi svako morao da poseduje... prvenstveno zarad sebe a onda i zarad drugih...
On je ono sto se moze reci - opste...

Problem nije koriscenje pushkica i nedozvoljenih sredstava (i snalazljivost se boduje kao opstanak), ali problem nastaje kada se ono sto je neophodno da se nalazi u glavi stavi na papir... samo tada i samo za tu svrhu... da bi se prosloi dalje...

Pametan je onaj ko zna za sta sebe sme uskratiti sto se znanja tice...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Cisto sumnjam da ce ikad u zivotu da mi bude potrebno da znam sta su kumulonimbusi i cirostratusi, ili sta su mitoza i mejoza, ili koje godine umro car Tandarabrotj(ne bitno koji), ili sta god.

A sto se tice unovcavanja znanja kvizovima. Taj novac je jednokratan, mali, zanemarljiv u odnosu na ceo zivot, a broj onih koji su unovcili neku, iole postenu sumu, je manji od 1%.

U nasem skolskom sistemu, preopstost gradiva prevazilazi okvire opste kulture, i preopterecuje skolarce bez smisla potrebe i koristi. Opsta kultura moze da se stice i samo-interesovanjem, onoliko koliko bi to bilo iole racionalno. Sto bi bre nekom geografu bilo korisno da izucava Faradejev kavez do detalja? Dovoljno mu je da zna kako izgleda, i cemu sluzi.

Nije ovde rec o opstoj kulturi, vec o tome, da 80% znanja iz skole(govorimo o 5.00 proseku) nije ni korisno, ni bitno. Na protiv misljenja sam da je pogubno, jer oduzima vreme koje moze da se usmeri na uze strucnije usavrsavanje, ili neke druge prakticne aktivnosti.

Niko nije rekao da ima nesto protiv pametnica. Niti je rekao da mu je glupo kad ispadne pametan, vec da obrazovni sistem nije racionalan.

Pitanje o telu, je nesto sto na zalost niko ne moze da nauci u skoli, bar ne u dovoljnoj meri. U normalnim okolnostima, sexualno obrazovanje bi trebalo da postoji u skoli, prosto previse klinaca danas nema blage veze koliko polnih bolesti postoji, niti ima neku predstavu o trudnoci. Tu se apsolutno slazemo. Problem je samo u tome sto je skolski sistem kod nas ultra-konzervativan jos uvek, tako da je svaki pomen na sex, jos malo pa smrtni greh, a ne samo taboo tema. Tako da generalno i ovde iskljucujemo skolu kao korisnu. Neko ocigledno smatra da je bitnije da je Bedzih Smetena komponovao Vltavu, Prodanu Nevestu, Moju Domovinu, nego koliko ce klinaca sutra da rikne od side, ili koliko klinki ce da se zezne i prerano zatrudni.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2010, 22:53:51 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ja bih se sad s tobom ovde objašnjavala, ali ne mogu, izvini, boli me stomak.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Joooj dje pomenu kvizove  Smile

Od kvizova postoji i mnogo boljih nacina da se zaradi novac, a i boljih razonoda.
Ako je to glavni argument opsirnog skolskog znanja, onda - haha

Meni su vazda bili penzionerski.

Ima u skoli naravno dosta korisnog, ali ima po meni je 30% (nije bas 80) sranjeta koje nikada nece zatrebati.

Tacno kumulonimbusi i cirusi.. Smiley . Mitoza i mejoza zatrebaju kasnije, recimo na medicini. Nema smisla stvarno sto se onako detaljno uce.. po fazama. Bezveze je to uciti u skoli.

Nije vise enciklopedijsko znanje  na cijeni, kao sto je bilo prije u 19. 20. vjeku.

Sad su svi podaci dostupni ako znate gdje da ih nadjete, u skolama se (na zapadu) uci nacin razmisljanja i vjestine a ne "gigabajti i gigabajti" informacija.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2010, 23:31:16 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Ma najbolje da se lepo odselite u USA i tamo skolujete... tamo cete bas postati obrazovani, onako sirokooooo... jbmti ljenjivce, gledam i ove Bolonjce na faksu skratili im gradivo bar za pola a njima mnogo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Pa umjesto da skracuju u osnovnom i srednjem obrazovanju, oni skracuju na faksu, mislim ...  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Ma najbolje da se lepo odselite u USA i tamo skolujete... tamo cete bas postati obrazovani, onako sirokooooo... jbmti ljenjivce, gledam i ove Bolonjce na faksu skratili im gradivo bar za pola a njima mnogo.
Pa to sto je tebi bitno da punis glalavu svime i svachim, ne mora da znachi da je racionalno. Ja sam pre za skracenje obavezne nastave i povecanje izborne, dati klincima vise vremena, za ono sto ih zanima ili cime bi se inace bavili u zivotu.

A to sto su smanjili Bolonjcima gradivo nije razlog njihove kuknjave, vec to sto su im oduzeli ceo dan i smorili van svake pameti. Da im je nastava organizovana kako je to zaista po bolonjskom standardu, isli bi na fax od 8 to 15h, sa povezanim predavanjima a jok ovako nakaradno. Tada bi imali mnogo finiju organizaciju, i lakse bi im bilo da uce. Inace bolonjski standard predlaze da se studentu nikako ne oduzima vise od 7 casova(45min) dnevno u obavezama na fakultetu, samo nekome to nije odgovaralo da se prevede i uvede i kod nas. A i to da su im skratili gradivo nije istina. Stari dipl uporedi sa novim master, pa ces da vidis da nisi u pravu, osim ako je u pitanju neki krsh fax. Ovaj novi Bechelor i stari dipl ni po kom osnovu se ne vode kao isti nivo obrazovanja, te nisu uporedljivi.

Inace ja sam svoju srednju zavrsio pre 11 godina i fax pre 3, tako da sam tu robiju odsluzio. Samo mi je krivo ove nove klinchuraje.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2010, 00:46:20 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 06:53:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.