Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 23:37:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Punjac za netbuk  (Pročitano 2706 puta)
11. Maj 2013, 19:14:43
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Klincu iz komsiluka nesto riknuo netbuk koji je dobio od skole pa ne znam kako da ga istestiram.

Igrao je dok se nije ugasio a sada vise uopste ne daje znake zivota. Lampica na punjacu svetli aliu ona na netbuku se ne pali kad se ubode kabl. Kabl od punjaca mi je najsumnjiviji ali nisam siguran kako da istestiram.

Jel moze punjac od bilo kog asus netbuka ili mora bas taj model?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Sony xperia
U principu nema razloga da ne moze. Tu je stvar napona i struje. Ne valja bas previsoki napon. Sto i ako se desi trebao bi srediti regulator u lap topu. Za nizi napon je malo zeznuto. Onda regulatori imaju problema. Nemaju odakle nadomestiti.
Sto se jacine struje tice, zavisno je zbog potrosnje samog lap topa. Ujedno i zbog punjenja baterije. Ajd' da isporucuje manjak struje, ici ce sporije punjenje.Jos ako je dosta povuceno za sam rad lap topa moze delovati ko zna kako ljudima. Smiley Znaci gledaj u nekom opsegu od 10-20% da nije ispod vrednosti za jacinu struje koja pise na postojecem ispravljacu. Za napon, potrudi se da je isti ili malo veci. Da se ne desi ako je manji da se regulator u samom lap topu muci.
Sam ispravljac ima regulator da daje pozeljan napon i da ga drzi u predvidjenim vrednostima. Ali ima i lap top.

Tako da nemoj da je jacina struje puno manja. Veca nece skoditi jer ce lap top vuci koliko mu treba. To je ona vrednost u mA ili A na punjacu a u V je vrednost napona u voltima.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2013, 19:39:54 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
HTC Sensation
Kabl od punjaca mi je najsumnjiviji ali nisam siguran kako da istestiram.
Multimerom Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Sa drugim punjacem cu probati jedino ako je 100% isti. Necu da se igram bezveze kad mali ide u ponedeljak u skolu a tamo ce sigurno biti neko drugo dete sa takvim punjacem posto su ga od skole svi dobili. Veceras mozda dojurimo punjac od nekog drugog klinca koji je isto dobio netbuk od (druge) skole.

Ne umem da koristim multimer  Smile

Ja imam neki hp netbuk al nisam siguran ni da je dzek isti a verovatno ne bi bi bilo pametno da se igram sa punjacem od skroz druge marke.

Jel zna neko da izgugla kad sam ja pricao o ovom istom laptopu?  Smile

Ja ne uspevam al ako bih nasao te postove imao bih jednu mnogo bitnu informaciju - da li je istekla garancija.

Znam da sam pisao ili "laptop preko skole" ili "laptop o.d skole"

Secam se da nisam mogao da verujem da danasnja deca dobijaju laptop od skole. Ja ne pamtim ni da sam pastetu dobio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Popizdeo sam sad...

Ujak od klinca koji je inace polupismen(ako i polu) dao dijagnozu da je sigurno kabl od punjaca i sad ce on to da sredi  Smile

Cenim da ce muflon da presece kabl na jednom sumnjivom mestu pa da prespoji.

Kako izgubiti garanciju na najimbecilniji moguci nacin  Smile

Al crtam budali pre pola sata zasto ne sme da cacka al covek navalio. Zao mi klinca jer u zivotu ne bi mogao ni da sanja da kupi laptop.

edit: sad navodno kaze da ga ipak nece cackati. Sa njim se nikad ne zna jer ceo zivot tako maestralno popravlja stvari klncu da mu sve sjebe. Sjebe daleko jednostavnije stvari od laptopa al on ce da popravlja laptop Smile
« Poslednja izmena: 11. Maj 2013, 20:13:56 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Sony xperia
Cekic najbolja alatka Smiley

To se otvori punjac i zameni ceo kabli. Sta misli, da vraca gde je? Smiley

Edit:

Nadjoh temu. Poznat mi je malisa. Od cerke drugarica ima takav. Koliko vidim punjac je 19V 40W. Sto znaci da je jacina struje koju isporucuje 2,1A. Proveri na tom punjacu da li je tako.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2013, 20:37:58 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Mislim da punjac ne ulazi u garanciju... Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Nadam se da nece nist cackati. Suludo je dirati nesto sto je verovatno u garanciji a jos ne znamo ni gde je problem.

Inace lik je apsolutno nesposoban da bilo sta popravi i nevidjen talenat da sjebe sve sto dohvati.

Proslog leta sam hteo klincu da sredim biciklu al je ujka popravljao pre mene pa je pogubio pola delova. Od busne gume covek je napravio biciklu koja se ne isplati popravljati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
@anea

moguce da si u pravu. Cini mi se da kod lapova podlezu i punjac i baterija ali krace od ostatka laptopa.

@light

moze link do teme?

na punjacu pise:

19V, 1.58A output

a input: 0.8A

Pisem sa mog netbuka pa jedva nabadam po tastaturi  Smile

edit: nigde ne vidim da se pominju onh 40W

edit 2: punjac od mog hp netbuka i definitivno ispada iz svih kombinacija jer ima mnogo veci dzek. Interesantno da su vrednosti slicne ako ne i iste.

sad cu malog da saljem opet da juri tog drugara pa mozda i nabavimo neki punjac veceras.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2013, 20:51:29 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Sony xperia
To je to. Ako imas neki od 19V A 2A slobodno ubodi. Obrati paznju samo kako je na lap topu obelezeno gde je + a gde -. Ako se i to slaze, no problemo.

Link:
http://forum.burek.com/igrice-za-netbook-t590009.html

Citat
edit: nigde ne vidim da se pominju onh 40W

40W je snaga. Na linku na kome sam nasao kolike su vrednosti pise za napon i snagu. Sto prema jednacini P=UI se izvede jacina struje.

P= snaga
U= napon
I= jacina struje.

Ako se trazi jacina ( I ) onda iz poznatog je 40 / 19. Vat ( W ) i napon ( V ) su u sistemu jedinica osnovne mere, pa nema potrebe da se preinacuju u izvedene. Tipa da je milivat ili milivolt ili miliamper. Da je neka od mera u manjim ili vecim izvedenim jedinicama onda bi moralo. Npr da pise 40W i 19 000 mV. Onda bi se vat morao pretvoriti da je 40000 mW ili da se 19000mV pretvori da je 19V. Zato ces negde videti da je jacina npr 200mA. Sto je u stvari 0.2A.

Samo ako imas punjac sa slicnim vrednostima, slobodno ubodi. Jedino gledaj gde su + i -. Izgravirano je pored rupe na lap topu. Pa je igla npr + a krug -.

Edit:

Nisu isti dzekovi? E jbg.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2013, 20:59:35 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 23:37:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.