Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psovke u pozorišnim predstavama  (Pročitano 2755 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Pozoriste je nesto..gde covek treba da se kulturno uzdize da pobegne od svakodnevnice,koja je danas veoma losa(tu pre svega mislim na drustvo,politicku situaciju a i sami vek u kome zivimo),treba da vidi kako se nekad zivelo...treba da vidi kako se i sad zivi(jel neko svoj zivot sa strane kad vidi,drugacije ce da ga shvati,pa mozda to doprinese i njegovom menjaju,ako je to u opste potrebno)..Postoje predstave sa psovkama..Setimo se samo avagardnog pozorista...gde se i tuca sa publikom koristilo kao metod izrazavanja...Razne golotinje..itd...
Sto se tice psovki i bogatstva jezika...hm...mi imamo Bogat jezik....a sto se psovanja tice opste je poznato u psihologiji da je to izrazavanje emocija na jedan drugaciji nacin..to znaci ili da osoba nije smirena dovoljno..ili da je popustila na nekim drugim poljima svoga bica..Mi trebamo teziti nekom smirenju gde nece biti potrebno izrazavanje pomocu psovki...ali da ne bi ova prica otisla duboko u psihologiju,mada joj je tu i mesto zavrsicu svojim misljenjem...
U pozoristima psovke trebaju da se doziraju,mozda i treba da postoje takve predstave..pa ko zeli neka ide ko ne,neka ne ide..ali svaka da ima,to ne treba,mada u kakvoj zemlji zivimo ne cudi me da cemo poceti jednog dana topik na temu...Da li podrzavate normalne reci u pozoristima...svako dobro Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 208
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@ igy81
 Smile

@Anea

Film nećemo da mešamo u ovo...to je druga priča...

To što se u tvojoj sredini psovke koriste više sada nego ranije,ne znači da je tako bilo uopšte!! (ovo je bilo u tvom stilu)
Pozorište nikada nije ni težilo populizmu,jer ga oduvek posećuje isti krug ljudi (sa manjim izmenama).
Nema potrebe da neko zbog dve rečenice koje ga "vređaju" u odnosu na hiljadu odgovarajućih,traži izlaz.
Konkretno,rečenica iz jedne predstave "Nisam videla koliki mu je kurac."
Mislim da bi isti efekat i razumljivost izazvala i rečenica "Nisam videla koliki mu je."
O tome pričam.

Kod kuće je daljinski neophodan zbog silnog nametnutog krša koji se vrti...pozorište je nešto drugo...umetnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Apple 15
Iskreno... mislim da se jos uvek nismo oslobodili onog laznog socijalistickog morala... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 208
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Iskreno...uvek sam bio apolitičan...a moral nikako nisu postavljali socijalisti...pa ni onaj o kome smo i ti i ja učeni.
A ovo već prelazi u off.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

...and justice for all!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 501
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 3310
Psovke postoje da bi se govorile, a ne ćutale!
IP sačuvana
social share
U istini su dugačke noge.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.