Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:58:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psiha zena osvetnika u braku  (Pročitano 27470 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Opet, dobronameran komentar. Ajde, reci mi, ja zaista nisam iskompleksiran, šta je to moj problem. Pomozi mi da shvatim.

Samo pokušavaš da se podsmevaš, a ne da pomogneš. Ja ti to neću dopustiti, da bi svi ostali videli, na ovom primeru debate, kako funkcioniše ženski mozak i čime se služi da podjarmi muškarca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Ма Анеа ти је милитантна феминисткиња, не обраћај пажњу  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Opet, dobronameran komentar. Ajde, reci mi, ja zaista nisam iskompleksiran, šta je to moj problem. Pomozi mi da shvatim.

Samo pokušavaš da se podsmevaš, a ne da pomogneš. Ja ti to neću dopustiti, da bi svi ostali videli, na ovom primeru debate, kako funkcioniše ženski mozak i čime se služi da podjarmi muškarca.

A sta da ti pomazem kad si ti svoj problem resio...

Ako ti treba tapsanje po ramenu, to mozes da pronadjes kod prijatelja i zene...

U ostalom... uglavnom se prica od drugim stvarima, a ti se ubacujes i mases zastavicom da obratimo paznju i na tebe...
Ti si ispricao svoju pricu. OK... ali idemo dalje...  Smile

Ма Анеа ти је милитантна феминисткиња, не обраћај пажњу  Smile

Nisam militantna. Ne nosim oruzje Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja samo ukazujem na jedan društveni fenomen, a ti si mi samo poslužila kao primer.  Tvoje reči i nastup na ovoj temi su mi zbog nečega bile indikativne. Ne radi se tu o meni, već o jednoj klimi koja se forsira, podržava i šta ti ja znam...

Neko svrstavanje, podela, bez nekog neutralnog i trezvenog pristupa, jedna sveopšta navijačka halabuka i pristrasnost... I sa time sam se suočavao u mojoj borbi, počev od društva, institucija i ... Nemam ja baš toliki kapacitet da sada to izrazim, a i izgubio sam interesovanje. Siguran sam da će ostali učesnici na forumu to već prokomentarisati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG 4X HD
Dokle god se polazi od generalizacije, bez želje za razumevanjem , sa insistiranjem da jedna strana prihvati svu odgovornost i svu krivicu do rešenja se ne može doći, pogotovo što se od okrivljene strane traži i da nađe i sprovede rešenje u delo.
Konkretno, ako meni kao muškarcu priđe žena sa stavom " svi muškarci su glupa nesposobna stoka kojoj je omiljena zanimacija da  zlostavlja žene" ne može očekivati razumevanje sa moje strane,a kamoli pomoć.  Nabacivanjem kolektivnog osećanja krivice ne može se ništa postići, jer ja se u tome ne prepoznajem, ne osećam se odgovornim i samim time se ne osećam obaveznim da učinim nešto povodom toga.
Možeš krenuti od toga da je pomoć potrebna, možeš krenuti od toga da ukažeš na problem koji treba rešiti, ali ne možeš krenuti od optužbe i očekivati da ti optuženi pomogne u sprovođenju sankcija nad samim sobom.
Zlostavljač se na takav apel naravno neće obazirati, ali optuživanje u kompletu i onih koji nisu krivi garantuje da će ti pomoć i razumevanje sa njihove strane biti uskraćeno.
Onaj ko zna da nije kriv će logično sa velikom rezervom uzeti svaku svoju tvrdnju o nečijoj krivici  zato što si optužila i njega koji je nevin. I plus će se osećati uvređenim i ugroženim pa će umesto pomoći da pruža otpor tvojim naporima.

Kao kada bih otvorio halo oglase , chinjenično utvrdio da kurve postoje, zatim na sav glas optužio sve žene da su kurve, od njih tražio da to priznaju i da prekinu sa time, i ne samo da prekinu one lično sa time već da preduzmu korake da i svaka druga žena prestane da bude kurva , i molim da se krene što pre  pošto posla ima preko glave jer su po mojim saznanjima sve žene, jelte, kurve. Ili ako baš nisu kurve to je samo splet okolnosti i pitanje vremena kada će postati jer su po prirodi sklone tome.
( po želji zameniti "kurva" sa "zlostavljač", žene i muškarce, halo oglase sa sudskim spisima o zlostavljanju)
I šta bi meni rekla neka devojka da joj pristupim sa takvim stavom?  "da, da, u pravu si, evo odmah ću krenuti da ispravim situaciju i usput ću strašno da se stidim što sam žensko tj. kurva"
Ne verujem da bih takvu reakciju dobio, niti ćeš ti dobiti takvu od muškaraca.

Citat
ali od svega toga bar 80%  90% su sami krivi sto su u situaciji u kojoj se nalaze...
hmmm...da li se ta tvrdnja može primeniti i na zlostavljane žene?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
To se generalno odnosi na sve ljude. Ukljucujuci tu i mene.

Zena koja je zlostavljana snosi deo odgovornosti koji je vezan za to da ne moze da prekine taj ciklus.
Muskarac snosi odgovornost sto nije ljudsko bice koje se na normalan nacin odnosi prema drugom ljudskom bicu.
Drustvo je krivo sto namece ono sto je neko primetio - sramotu zbog zlostavljanja...

A sto se tice ruznog razvoda, tu su apsolutno obe strane krive...
« Poslednja izmena: 04. Jan 2010, 13:07:44 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG 4X HD
Citat
Zena koja je zlostavljana snosi deo odgovornosti koji je vezan za to da ne moze da prekine taj ciklus.
Ok, da li onda možemo da se složimo sa time da  je prvi neophodan korak u sprečavanju zlostavljanja odgovornost upravo zlostavljane žene, u smislu prekidanja tog ciklusa?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Jeste. Mora da sama shvati da ne mora da bude zrtva.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Po Anei žena snosi deo odgovornosti što je zlostavljana, muškarac je kriv što zlostavlja istu. Ali da žena može da zlostavlja, to je zaista tabu... Lično sam se uverio, a to zlostavljanje je mnogo, mnogo podmuklije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG 4X HD
Jeste. Mora da sama shvati da ne mora da bude zrtva.
E to je rešenje, najefikasniji način da se zlostavljanje zaustavi je edukacija žena u tom pravcu. I u tom smislu pomoć i podršku možeš očekivati i od muškaraca, možda  čak više od muškaraca nego od žena.
Dakle,  u borbi protiv zlostavljanja prvo treba apelovati na žensku svest, pluvanje po muškarcima, iako zabavno, je krajnje neefikasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:58:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.