Beograd je dobio prvi „hotel” za homoseksualce, piše list „Kurir” u četvrtak. Hotel se nalazi u Novom Beogradu, u jednoj zgradi u Ulici Džona Kenedija. Nije reč o klasičnom hotelu, već stanu od 50 kvadrata adaptiranom u hostel. Vlasnik gej konaka je takođe homoseksualac, kao i čistač(ice), sobar(ice)... Rezervacije se prave isključivo unapred, u stan ne možete da banete niotkud, već morate da se dogovorite sa vlasnikom. Rezervacije se prave preko Interneta. Pošaljete imejl i čekate. U hotelu kažu da je sve puno do kraja marta. U dvosoban stan od 50 kvadrata može da bude smešteno do pet osoba. U jednoj sobi se nalazi bračni krevet, a druga, pored bračnog, ima i dodatni, treći ležaj. Sve prostorije u stanu imaju TV, satelitski program, radio i CD plejere.
Iako je u pitanju stan, usluga je na nivou prave hotelske, pa su obezbeđeni čisti peškiri, čaršavi, ćebad... Cena hotelske sobe za jednu noć je 40 evra. Za dve osobe je 50, za tri 60, za četiri 70, a za pet 80 evra.
Kada se gost smesti u „hotel”, dobija informacije o gej životu u Beogradu, mestima za izlazak, gde može da se pogleda muški striptiz, šta obavezno da izbegava, gde je jeftin šoping...
Hotel ima i reklamu koja glasi: „U zgradi postoji jedan lift, na sedmom je spratu i ima fantastičan pogled na Beograd, centralno grejanje, toplu vodu, šporet, mikrotalasnu, frižider, toster, kadu, lavabo i mašinu za veš! Znači - sve! Plus, nalazi se u blizini jedne velike prodavnice!”. (Mondo, Kurir)
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
"Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine." - Beket "Uz velikog coveka cesto idu i velike greske." - Man "Prava pravda je savest." - Igo
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pa ne bih se bas slozio......mada nisu oni krivi...izgleda da, prema najnovijim istrazivanjima, imaju urodjen gay gen....neka zive kako hoce dok god drugima ne smetaju... a priznaces ovo bas smeta Zamisli da ti je u zgradi gay hotel?! Ja sam ih vec jednom tukao i ne smeta mi o5
Ma, sta me briga ko sta radi iza zatvorenih vrata... Imam komsiju koji po citav dan prica sam sa sobom, pa jos niko nije zvao ludnicu.. O studentima koji iznajmljuju stanove i prave lom necu ni da pricam... doduse, oni su ona visa klasa kojima mamice i tatice placaju ispite i stan u centru grada...