Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 13:23:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prva smrt u MRAP vozilu ...  (Pročitano 11289 puta)
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
@bockoyogi , jel znas mozda koji se od ovih MRAP-ova najbolje pokazao na testovima? Mislim uopsteno na MRAP vozila ....ne na ova sa slike..

Kao sto rekoh:
obozavam ga! Ako vas bude interesovalo, imam jos dosta autenticnih fotki na ovu temu...   Smile

Naravno da me interesuje....sto vise mozes da mi kazes o tome to bolje....ti si pravi rudnik informacija... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo Wolfa kojeg' sam vec spomenuo. Istrpeo je dve jezive (vezane) detonacije (2 IED-a), + dva pogotka smrtonosnog IFP-a.
Svi clanovi posade su prosli skoro nepovredjeni (ukljucujuci i Top Gunnere). Koliko je IFP opasan IED svedoce i slike na kojima
se vide rupe (pogodci) koje sam zaokruzio zutom. Napominjem da Wolf ima B12 stepen zastite - (na slikama gde su rupe pogledaj
debljinu celika!) Sreca pa su projektili IFP-a nakon probijanja oklopa zaustavljeni specijalnim vodenim rezervoarom.
Vozilo - Wolfa (po kojeg' smo se kasnije vratili) smo zapalili Fosfornom granatom (to je pravilo), zato je unutrasnjost onoliko unistena...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
Wow , covece koje zveri....mogu samo da mislim kolika je znaga bila potrebna da ih ovako unisti....

pazi, znam sta znaci B12 stepen zastite.....ali koja je fora sa fosfornom granatom?

e da, rekao si da ste se vratili po vozilo.... a kako ste ga dovukli nazad? tj. cime?
« Poslednja izmena: 24. Jan 2008, 23:25:21 od Phillip$ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

danas mi je gore nego juce a bolje nego sutra!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
SonyEricsson 310i
Kazes posada je nepovredjena?Sigurno?Sta je sa mentalnim zdravljem.Kakav je osecaj doziveti exploziju  improvizovane explozivne naprave od par stotina kilograma na par metara.Ne znam od kog su materijala ti ameri ali nije cudno sto im se deca kokaju po srednjim skolama.Mentalni poremecaji se odrazavaju na duze staze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.25
pa dobro , koliko vidim to je oko 20 mm chelika ,malo iskosheno - to bi  bilo slabo i za ww2  Smile  . kumulativni projektili to lako probijaju ,dodushe za taj tip vozila tu nema mnogo pomoci .

mine su narano neshto drugo , i tu dolazi do izrazaja taj V oblik . ipak mislim da su stvarchice preskupe za bilo koga osim za amere , s obzirom na odnos cena kvalitet ...

p.s. kaze se EFP i IED koliko se ja razumem u tematiku ...  Smile
« Poslednja izmena: 25. Jan 2008, 02:19:31 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
pa sa 900 milijardi dolara godisnje mogu da kupuju sta im je volja... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...ali koja je fora sa fosfornom granatom? ...e da, rekao si da ste se vratili po vozilo, a kako ste ga dovukli nazad? tj. cime?

Ukoliko je doslo do napada i ukoliko je neko od vozila iz konvoja u nemogucnosti da nastavi kretanje ili u nemogucnosti da se slepuje
drugim vozilom usled obimnog ostecenja, pravilo je da se to vozilo zapali (unisti). Ukoliko (recimo) nakon dejstva IED-a ne usledi dalji
napad (complex attack), iz vozila se vadi najbitnija oprema a zatim se vozilo unistava. Ukolio je napad nastavljen, radi se samo "dibasing"
odnosno prebacivanje ljudstva (klijenata) u rezervno vozilo i udaljava se iz "killing zone".

Vozila unistavamo ubacivanjem zapaljive (fosforne) granate AN-M14 TH3 u njegovu unutrasnjost (kabinu). AN-M14 TH3 (vidi slike) je
granata (bomba) koja nakon aktiviranja gori oko 40 sek. oslobadjajuci temperaturu vecu od 2.200 stepeni C u precniku vecem od 2 m.
Prilikom dejstva proizvodi sopstveni kiseonk tako da moze da gori i ispod vode. Koristi se za unistavanje vozila, zatim razne tehnike u
zatvorenim prostorijama, bunkerima... Moze cak da progori i celik debljine nekoliko mm.

Po Wolfa smo se vratili sa specijalnim vojnim "slepom" koji ga je sa veoma jakom sajlom navukao na svoj zadnji deo...

Kazes posada je nepovredjena?Sigurno?Sta je sa mentalnim zdravljem.Kakav je osecaj doziveti exploziju improvizovane explozivne naprave od par stotina kilograma na par metara.Ne znam od kog su materijala ti ameri ali nije cudno sto im se deca kokaju po srednjim skolama.Mentalni poremecaji se odrazavaju na duze staze.

Ako me citiras onda citiraj tacno sta sam rekao! Smile I u svom zadnjem postu i u postu na prethodnoj stranici sam naveo da je posada prosla
skoro nepovredjena, jer nakon ovakvih IED-a ranu koju mozes da "zacelis" prvim zavojem do dolaska u bolnicu i ne racunamo za ozbiljnu
povredu. Sto se mentalnog zdravlja i kojekakvih post ratnih sindroma i ostalih posledica tice, stvarno ne bih znao nista da ti kazem jer nisam ni
psihijatar ni psiholog. Jos '90-ih su oko mene raznorazne granate raznosile moje prijatelje i evo, moje dete jos nikoga nije upucalo u skoli Smile Smile
A sto se osecaja neposredno nakon bliske detonacije tice... jednostavno izgubis svest i kasnije se probudis sa zujanjem u glavi kao posle nokauta! Smile

pa dobro , koliko vidim to je oko 20 mm chelika ,malo iskosheno - to bi  bilo slabo i za ww2  Smile  . kumulativni projektili to lako probijaju ,dodushe za taj tip vozila tu nema mnogo pomoci .
mine su narano neshto drugo , i tu dolazi do izrazaja taj V oblik . ipak mislim da su stvarchice preskupe za bilo koga osim za amere , s obzirom na odnos cena kvalitet ...

p.s. kaze se EFP i IED koliko se ja razumem u tematiku ... Smile

Auuu bre pa ti ode u ww2 Smile Naravno da ovo nije svemoguce vozilo i mislim da za oklop od 20mm ne mozes reci "samo" jer je ovo ipak nije vozilo
namenjeno za proboj linije fronta vec za neke potpuno druge stvari. Predsednicke limuzine sirom sveta imaju B7 stepen zastite i zamisli sta bi tek njima uradio malo jaci IED? A opet, ne mozes staviti klijenta u (recimo) Bredli sa aktivnim oklopom... Smile Sve ima svoju namenu. Smile

Dal' su ove stvarcice preskupe ili ne, stvarno ne znam. Ono sto znam je da Wolf-a, Casper-a Mambu... imaju skoro sve ozbiljnije kompanije za obezbedjenje ukljucujuci i moju koja nije americka a u samom je svetskom vrhu medju kompanijama koje se bave poslovima obezbedjenja.

E, sad' malo oko tematike! Smile
IED (Improvised Explosive Device) sam i ja napisao i ne znam zasto si citirao. Za najubitacnij IED danasnjice postoje mnogi nazivi i skracenice za koje verovatno ne znas:
IFP - Improvised Formed Penetrator
IFP - Improvised Formed Projectile
EFP - Explosively Formed Penetrator
EFP - Explosively Formed Projectile
ISC - Improvised Shaped Charge
SC - Shaped Charge
Sve ove skracenice (nazivi) se koriste (pogotovo ovde) i nijedna nije greska, s'tim sto je EFP za koji tvrdis da je pravilan samo najrasprostranjeniji. Smile

Evo jos par fotki Wolf-a koje sam (tek sad' vidim) napravio na danasnji dan pre tacno dve godine... Smile Smile

« Poslednja izmena: 25. Jan 2008, 21:07:51 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
bockoyogi,ovo te pitam sa dozom postovanja,naravno...
a cime se ti bavis u Iraku?
pitam jer me stalno zacudjujes... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bockoyogi,ovo te pitam sa dozom postovanja,naravno...
a cime se ti bavis u Iraku?
pitam jer me stalno zacudjujes... Smile Smile

Radim na poslovima obezbedjenja: Closeprotection, Bodyguarding i PSD (Personal - Protective Security Detail) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
lepo!
respect... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 13:23:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.