Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Протести због Недића: "Усташе" и "Бандо црвена&am  (Pročitano 23427 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Verovatno tvoj pokusaj doskocice namenjen meni znaci da smatras da nedic nije bio kvisling. Zanimljivo, bas u mojoj knjizi iz istorije za osmi je pisalo da jeste. A ucio Sam o njegovom slugenjanjstvu I Na Tom nekom fakultetu. I tako...
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Ne zasmejavaj me,ti na fakultetu učio o Nediću  Smile Ajde bre beži budalo,do sad si bio smešan,sad već ideš na ganglije  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.112
mob
Nokia 33-10
Al ti je odgovor  Smile

Hitler je maštao o arijevskoj Evropi i granicama Nemaca do Dunava (gde bi Beograd postao Princ Eugen štat i bio južna tvrđava) i na istoku do Urala. Na istoku se čistio prostor za Nemce koji bi se prenamnožili nakon završenih genetskih istraživanja Dr Mengelea i ekipe po logorskim institutima sa živim ljudskim zamorcima.

Naravno tu bi bile izmešane u tom teritoriju za njih savezničke države - Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Baltičke zemlje, dok bi se ostali prostor, pre svega Poljska i Belorusija, čistio za nove arijevce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Kolaboracije i saradnje sa okupatorom ima uvek. Bilo je toga i u vreme turske okupacije. Ipak, to se ne ugradjuje u temelj nacije ako pozitivan i hvale vredan postupak. Pozitivan i hvale vredan moze da bude samo otpor okupatoru. Tako se stvaraju nacije i drzave.  Deca i stanovnistvo ne sme da se vaspitava u kolaborantskom duhu. To su znali i nasi preci i vekovima ucili decu o srpskim herojima, neretko i izmismljenih podviga. Znaci i nasi nepismeni preci su znali sta se ugradjuje u mozak i sistem vrednosti narodu da bi on stekao drzavotvornu svest. Sad jbge ... kod nas je problem ideoloski. Kapitalizmu smeta sto su glavni protivnici fasizma ovde bili komunisti. U istoj skali vrednovanja, potpuno je u redu zrtvovati cetvrtinu populacije za promaseni cilj zvani Jugoslavija u prvom svetskom ratu, a nije u redu sto su komunisti ubijali Nemce i izazivali represalije. Treba reci i da posle Kraljeva i Kragujevca, partizani prestaju sa napadima na Nemce u Srbiji, i srz aktivnosti prebacuju u Crnu Goru, Bosnu i Hrvatsku. Prema tome netacno je da im je bilo svejedno kolko ce Srba stradati, al i to je cak nebitno, iz gore navedenih razloga Nedica ne treba rehabilitovati, kao sto nije trebalo ni Drazu uostalom.  Njihove dobre pobude, ako su ih imali, u sta ne bi zalazio, su iz te perspektive potpuno nebitne.  Inace da nisu u pitanju komunisti, nikad se ova prica ne bi potezala. Danasnji sistem jednostavno zeli da se razracuna koje sa komunizmom, koje sa svim onim sto smo u komunizmu imali. Znaci zasticen radnik, seljak, besplatno skolovanje i lecenje.
Kad bi bio neki princip u pitanju, jednako kao i partizane, sistem bi osudio i Kralja Petra, Pasica, Karadjordja, Kneza Lazara itd, tj sve one koji su smatrali da je otpor okupatoru vredan i najvecih zrtava. Imamo Kosovski Mit koje u srediste stavlja vise manje simbolicnu bitku protiv Turaka. Znaci isti qrac bi bio i da je Lazar resio da prizna vrhovnu vlast sultana, sto se tice krajnjeg ishoda. Al eto u tom slucaju, vazi potpuno drugi princip u odnosu na Nedica. Nedic je cool ,jer nije dao da narod strada ...
Potpuno kolaps bilo kakvog sistema vrednosti, principa itd.  I normalno je da drustvo sa ovako klimavim pricnipima bude u sustini dezorjentisano i da tapka u mestu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Hitler je imao samo jednu zamisao,da se njegova Nemačka proširi na istok,tj na Rusiju i to se vidi po njegovom delovanju.Ako si čitao Majn kampf onda si mogao da vidiš kolika je težnja Hitlera bila ka Evropskom delu Rusije.

Mi mu tu nikako nismo bili na putu,čak šta više smo mu dogovarali kao saveznici,jer je baš Jugolsavija bila ključ svega,mirna predaja Jugoslavije nikome nije išla na ruku ni Hitleru ni Englezima jer se za obe strane otvara front koji nije potreban.

I tu je bitna razlika između Hitlera i ostalih,Hitler je imao u planu da šalje trupe Vermahta da barne front zvani "Jugoslavija",dok su englezi nas pdobunjivali da se koljemo između sebe.

Dakle Nedić je bio svetsan moći vojske kraljevine i znao je isto kao i Stojadinović da je bolje da te Nemci čuvaju nego da ratuješ nza interes Engleza.

Kvisling je primer kolaboracioniste,Nedić je primer čoveka koji zna da nemmao kud i da je bolje da se izabere Nemačka strana.
« Poslednja izmena: 22. Jun 2016, 22:03:57 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Sad svi znamo dal bi Hitler ispostovo dogovor  Smile
Ja licno sumnjam da bi, jer su sve susedne drzave, inace Hitlerovi saveznici imali teriotorijalne pretenzije prema Kraljevini Jugoslaviji. To je u principu situacija slicna 90im, kad su Ameri preko nase grbace namirili Siptare i Hrvate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Pa i mi smo imali status saveznika i uz to znatno bolje diplomte nego Hrvati i Bugari,nas su Nemci zapamtili iz predhodnog rata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Heh ... jos jedan naivac. Stvarno cenis da mi Srbi vredimo vise nego Bugari, Madjari, Italijani, Albanci, Hrvati i Rumuni zajedno?
Pri tome Hitler planira napad na Rusiju i zna da mi u tom napadu svakako necemo ucestvovati, a mnogi od ovih drugih jesu Smile
Nesto ti ne stima ta racunica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Teorije šta bi bilo,nemaju metsa ovde.Staljin i Hitler su ismali sporazum o ne napadanju,Ruisja nikad nije bilča u stastavu trojnog pakta,mi smo 25 marta postpislai sporazum opristupanju trojnom paktu.

Mozemo da razvucemo pricu i dalje,pa da anliziramo koliko je Rusija ugrožavala Hitlera,a koliko mi i  dolazimo do razloga zašto je Hitler napao Staljina  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jun 2016, 23:56:49 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81

Dakle Nedić je bio svetsan moći vojske kraljevine i znao je isto kao i Stojadinović da je bolje da te Nemci čuvaju nego da ratuješ nza interes Engleza.

Kvisling je primer kolaboracioniste,Nedić je primer čoveka koji zna da nemmao kud i da je bolje da se izabere Nemačka strana.
Da te nemci cuvaju? Ahahaha.
Kao prvo to nisu nemci nego nacisti. Kako oni cuvaju videlo se u ausvicu. Ili u Kragujevcu ako hoces,a I jasenovac su aminovali.
Nacisti nisu postovali ugovore nego nastupali sa pozicije sile. Pitaj rumune kako su I'm kao saveznicima prepravljali granice I davali zelju madjarima.
Biti saveznik Hitlera? svima je bilo jasno tada da nije rec o jos jednoj drzavi, velikoj sili, nego zlom I naopakom, nasilnom rasistickom uredjenju, protivnom vladavini zakona, demokratiji, ljudskim pravima, povratku u varvarstvo duha....
Takvima je nedic sluzio?
Fuj sramota
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: quot

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.