Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Столар Миле поклонио 252 хранилице за бебе  (Pročitano 230 puta)
04. Dec 2015, 18:14:38
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Chrome 47.0.2526.73
За нешто више од шест месеци, Милорад Јурковић из Беочина направио је и подарио столице за бебе свакој породици која му се обратила за помоћ

Када је пре шест месеци столар Милорад Јурковић из Беочина на свом фејсбук профилу написао да поклања столице за храњење беба оним родитељима који немају да издвоје неколико хиљада динара за куповину хранилица, многи су помислили да је у питању нека маркетиншка акција. Међутим, овај човек великог срца у протеклих шест месеци обишао је 150 општина у Србији и поклонио 252 столице за храњење беба – прва хранилица отишла је почетком маја на адресу једне београдске породице, а последња је превезена у Пријепоље. Беби столице је до сада поклонио свакоме ко му се обратио за помоћ – неки родитељи су чекали дан-два, у неке породице хранилица је стигла након недељу-две, али није било ниједног родитеља коме није изашао у сусрет. Дирнут тешком материјалном ситуацијом породица у Старчеву и Шапцу, столар Миле је решио да направи и кревецe њиховим малишанима.

Иако је овај хумани човек унео радост у више од двеста породица у Србији, у његовом животу ништа се није променило – са четворочланом породицом и даље живи као подстанар у Беочину, супруга му је незапослена, а он у вечерњим часовима свира у једном бенду како би сину и кћерци могао да обезбеди нормално детињство.

Не одолевамо да поставимо Милораду исто питање које му поставља цела Србија – са којом мотивацијом поклања столице непознатим људима?

„Нема ту никакве мистерије. Моја породица и ја најбоље знамо шта значи имати и немати. Столарством се бавим из хобија и великом броју мојих пријатеља сам поклонио столице и кревеце за бебе. Једино што од њих тражим јесте да, када беба порасте, тај намештај дају некој другој породици која не може себи да приушти опрему за новорођенче. А то молим и породице којима сада донирам хранилице”, каже Милорад.

Он не жели да мистификује ни процес прављења столица и каже да га израда беби хранилица не кошта много.

„За израду једне беби-хранилице потребно ми је два сата, а највећи број столица правим од материјала који ми претекне од прављења других комада намештаја.

Најпријатније изненађење приредио ми је мој четрнаестогодишњи син који је инсистирао да његову хранилицу из детињства поклоним једној породици из Батајнице”, каже овај хумани човек, који је у јавности већ добио почасну титулу „столар за бебе”.

Миле не крије задовољство што је велики број родитеља стекао поверење у њега и што су управо њему донирали старе креветиће, душеке, носиљке, оградице и ћебенца за бебе, јер су били сигурни да ће их он поклонити оним родитељима којима је помоћ најпотребнија.

Првих неколико месеци овај столар је сам развозио столице за бебе – чак и у најудаљеније крајеве наше земље. Пре извесног времена, Милету се јавила једна курирска служба са жељом да они без икакве накнаде превозе беби-хранилице, што је овом мајстору умногоме олакшало посао. Иако овом вредном столару многи људи добре воље донирају материјал за прављење столица, највећи део трошкова за прављење хранилица и даље сноси он сам. Због тога га и повређују злобна обавештења која понекад освану на Фејсбуку и тврдње да он – наплаћује столице.

„У последњих неколико месеци, један ресторан и једно обданиште су ми понудили да за њих правим столице. Било је и родитеља који су желели да плате столице које сам направио за њихову децу. Ја све те понуде одбијам јер не желим да неко прича како ја зарађујем на бебама”, искрен је овај човек великог срца.

Политика
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
 Smile

Zasto ovakav tip ljudi nikada ne zavrsi negde u skupstini ili na nekom drugom mestu gde mogu bolje da menjaju neke stvar? Znam da ima gomila primera ovakvih postupaka (srecom) i znam i da je pitanje koje sam postavio prilicno naivno ali nisam mogao da se ne zapitam kako bi to izgledalo kada bi tako neek stvari bile merilo, prijemni Smile za skupstinu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
u skupštinu idu samo oni koji kradu a ne koji dele.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.