Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protest Zlatiboraca pred Vladom Srbije 19. maja  (Pročitano 633 puta)
16. Maj 2017, 01:22:00
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Protest Zlatiboraca pred Vladom Srbije 19. maja

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da će Zlatiborci 19. maja po gradjevinsku dozvolu za izgradnju gondole doći pred Vladu Srbije i da će imati "proširene zahteve".

"Mi, za razliku od 'kompletnih idiota iz vrha vlasti u Beogradu', ne rušimo pod fantomkama, mi Zlatibor i Srbiju gradimo, ali iako još niti jedan stub nismo postavili, ništa izgradili, već nam stižu krivične prijave, verovatno zato što smo iskopali par rupa na državnoj zemlji, zemlji koja je namenjena nekome Vučićevom tajkunu", izjavio je Stamatović, a navodi se u saopštenju.

On je naveo da su Čajetinci do sada 15 rupa pripremili za betoniranje stopa i podizanje stubova buduće najduže panoramske gondole na svetu.

"U organizovani kriminal s ciljem otudjivanja 2.213 hektara državnog zemljišta, direktno su uključeni Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine i Ministarstvo pravde, preko Upravnog suda, što će reći Vlada Srbije, na čelu sa njenim odlazećim premijerom i budućim predsednikom Republike", kazao je Stamatović.

On je optužio premijera Aleksandra Vučića da je, manipulišući "leks specijalisom", "Beograd na vodi", tj. Savamalu proglasio projektom od opšteg državnog i nacionalnog interesa, iako je "Zlatibor preči interes za sve gradjane Srbije od nekoliko beogradskih ulica".

On je rekao da će Zlatiborci 19. maja po gradjevinsku dozvolu doći "Vladi pod prozore", ali sa "proširenim zahtevima".

"U medjuvremenu, na mala vrata plasiranim, naprednjačkim projektom tzv. 'Parka prirode', predvidjeno je da se pola teritorije opštine Čajetina izuzme iz nadležnosti samih Čajetinaca, što bi zaustavilo razvoj, investicije, ali i sam život na Zlatiboru", navedeno je u saopštenju Stamatovića.

Užička republika Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Čajetina traži na uvid dokumentaciju o Beogradu na vodi

Opština Čajetina danas je uputila zahtev Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da predstavnicima te lokalne samouprave, shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, omogući uvid u kompletnu dokumentaciju, priloženu u slučaju izdavanja gradjevinske dozvole za projekat "Beograd na vodi".

"S obzirom na to da nas Ministarstvo gradjevinarstva, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo pravde već dugo opstruiraju, tražeći formalne izgovore da nam ne izdaju dozvolu za izgradnju naše gondole, mi insistiramo na tome da se, kako nam to zakon i omogućava, uverimo da li je i za investitora 'Beograda na vodi' važila ista procedura", rekao je predsednik opštine Čajetina.

On je najavio i da će više stotina Zlatiboraca u petak doći u Beograd "Vladi pod prozore" i zahtevati, izmedju ostalog, smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, kao i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović, ako se utvrdi da ''Beograd na vodi'' i ostali nacionalni projekti nemaju kompletnu dokumentaciju.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.