Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 01:16:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li podrzavate protest studenata?

Glasanje završeno: 25. Apr 2017, 18:48:57

Da
62.5%  (35)
Ne
37.5%  (21)
Ukupno glasova: 56
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protest studenata sirom Srbije!  (Pročitano 58084 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Al si nasao poredjenje nidje veze. Ima mnogo starjih stvari da.

Nego nije o starosti nego o sustini. Mogucnosti balansiranja prejake vlasti i zloupotreba.

Pa naravno sa pod Slobom nista demokraticno nismo imali, a ni prije.
Ajmo unazad jbt.

A opozicija i protestvovanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

sad imamo demokratiju...

i to je sve sto imamo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米

Kомуњаре на протесту.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
nemamo demokratiju, o cemu ti pričaš
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
A кад си је и имао ? И да имаш шта би ти донела ? Да неће демократија да ти плати рачуне и трошкове ?
Управо је демократија по мери ЕУ крива за све ово, јер они и подржавају АВ.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Formalna demokratija, a iza kulisa svasta rade.

Ne ocekujem od drugih drzava da nam ikad budu prijatelji,
demokratiju hocu sebi, svojoj drzavi, a ne zbog njihovih kriterijuma.

I hocu jer je realan odraz volje naroda.

A ovako zasjedne jedna stranka na silu, plus koalicione ljige dok balon ne pukne, pa opet. Srbin glasa za trenutno najjacega, i po inerciji i zbog zaposlenja.

Taj momenat da se resetuje malo.

Sve nam.je postalno puka forma, i glasanje, i diplome.. u tako lazljivom i nejasnom sistemu ne moze nista da se postigne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Zato što odmah kreneš o Srebrenici, to je takva relativizacija porediti takav holokaust koji se ovde desio sa jednom legitimnom operacijom naših snaga da ne znam đšta bih ti rekao na to.

...
Nakon toga desio se zločin streljanja tih zarobljenika za šta su neposredni izvršioci osudjeni, a i mnogi srpski oficiri koji veze nisu imali s tim. Niko u Srbiji pa ni najveći desničari ne negira zločin u Srebrenici i ne znam šta je sad tu za poredjenje sa ustašama, Pavelićem i NDH pa to su presmešne stvari.

vecinu stvari koje si u poruci spomenuo ja sam ili vec rekao ili ih se dotakao. ne znam citas li ti ono sto napisem. ako ne citas, reci odma pa da se razilazimo

ali na ovo sto si napisao moram da odgovorim. moguce je porediti ono sto su srbi uradili muslimanima u bosni devedesetih i ono sto su ustase uradie srbima cetrdesetih. i kao sto sam vec napisao, poredjenje pokazuje da je su ustaski zlocini mnogo, mnogo gori.
a zasto je mogue porediti? pa zbog ostvarenog srpskog plana o etnickom ciscenju istocne bosne koji je sprovodjen od pocetka rata i ciji je srebrenica samo vrhunac. srebrenica je bila enklava u kojoj ogroman broj ljudi uopste nije bio iz srebrenice nego iz drugih mesta istocne bosne. uz srebrenicu tada je  jos samo gorazde ostalo kao muslimansko naselje u ranije vecinski muslimanskoj istocnoj bosni. metodi koji su korisceni da se istocna bosna etnicki ocisti se granice sa genocidom i po medjunarodnom sudu pravde ga u slucaju srebrenice dostizu.

uz napomenu naravno da su ustaski zlocini daleko gori.
dok su ustase za cetiri godine rata pobile, kako si napisao, vise od 300.000 srba, u bosanskom ratu je ukupan broj svih zrtava i civilnih i vojnih, 100.000.

i cini mi se da na vrlo cudan nacin koristi rec legitimno u prvoj recenici. i ne znam zasto kazes da je to operacija nasih snaga. jesi li ti bosanac?

I na kraju ne znam šta je problem sa tim da su Novi Grad i Kostajnica naši, samo sam konstatovao nešto što je tačno.

moji nisu. ja sam drzavljanin republike srbije.

uostalom ponovo ne citas sta sam napisao:
ovo zadnje sa srpskom granicom kod novog grada, verujem da je zajebancija, ali ti ne primecujes koliko je neukusna. reci cu ti i zasto... nije u pitanju fudbalska utakmica. ponekad pomislim da bi pakao bio jedina pravicna kazna za ljude kao sto je pavelic i da je bez vecnih muka za takve ljude ovaj svet jedno ogavno i nakazno mesto
« Poslednja izmena: 22. Apr 2017, 16:33:50 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat
a zasto je mogue porediti? pa zbog ostvarenog srpskog plana o etnickom ciscenju istocne bosne koji je sprovodjen od pocetka rata i ciji je srebrenica samo vrhunac. srebrenica je bila enklava u kojoj ogroman broj ljudi uopste nije bio iz srebrenice nego iz drugih mesta istocne bosne. uz srebrenicu tada je  jos samo gorazde ostalo kao muslimansko naselje u ranije vecinski muslimanskoj istocnoj bosni. metodi koji su korisceni da se istocna bosna etnicki ocisti se granice sa genocidom i po medjunarodnom sudu pravde ga u slucaju srebrenice dostizu.

Mi nismo imali nikakav plan, neki drugi su sanjali svoje snove samo im je na terenu pokazano da to mogu ali bez naše teritorije. Ne da se ne graniče s genocidom, nego je termin genocid toliko udaljen od onoga što se desilo da samo profiteri na žrtvama ili elementarno neobavešteni ljudi mogu tvrditi to.

Citat
Neuporedive stvari

A evo razloga i zašto

Citat
dok su ustase za cetiri godine rata pobile, kako si napisao, vise od 300.000 srba( 340 000 Srba civila sistematski ubijenih), u bosanskom ratu je ukupan broj svih zrtava i civilnih i vojnih, 100.000.

Citat
i cini mi se da na vrlo cudan nacin koristi rec legitimno u prvoj recenici. i ne znam zasto kazes da je to operacija nasih snaga. jesi li ti bosanac?

I objasnio zašto je akcija bila legitimna, jer je 28 divizija muslimanske vojske legitimna meta, ušli smo u grad civile transportovali, vojsku razoružali i zarobili i zatim se desio zločin streljanja zarobljenika.

Ja sam Srbin, vojska koja je to radila je Vojska Republike Srpske, što ih čini našim snagama, da se zovu Vojska Tajlanda onda ne bih koristio zamenicu "naš"

Citat

Moji jesu. Ovoj drugoj rečenici i dalje ne mogu da se načudim, ni tome da si iz grada iz kog si rekao da si, ni da se prezivaš kako se prezivaš, taj deo priče mi nikako nije jasan, kao tvoji nisu, a fazon iz tvog grada si u Republici Srpskoj za sat vremena, ne brate ti si Srbin, a preko Titove avnojevske granice su Marsovci.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Al si nasao poredjenje nidje veze. Ima mnogo starjih stvari da.

Nego nije o starosti nego o sustini. Mogucnosti balansiranja prejake vlasti i zloupotreba.

Pa naravno sa pod Slobom nista demokraticno nismo imali, a ni prije.
Ajmo unazad jbt.

A opozicija i protestvovanje?

Која суштина? Заштитник грађана је измишљотина "уређених, демократских, напредних" западних земаља и са сличним институцијама (заштитник за ово и оно, повереник за трт мрт и сл) дају привид грађанима да ето као има неко да контролише власт и штити их од насртаја исте.
А шта са опозицијом и протестовањем? Који је то протест забрањен? Ко је спречен да изрази своје незадовољство због резултата избора ( Smile ) ? Ето...у последњих пет година како је на власти фашистичка диктатура фирера Оверлорда...наведи ми један пример где је полиција спречавала напаћене грађане да протестују. А опозиција...па опозиција не постоји у диктатури ваљда Smile Smile Smile

Citat
nemamo demokratiju, o cemu ti pričaš

А ко то има демократију? Smile

Citat
Formalna demokratija, a iza kulisa svasta rade.

Управо тако. Само што ти мислиш да је то само код нас али ти је формална демократија на свакој тачки планете тј код оних који се као воде као демократски режими.

Citat
A ovako zasjedne jedna stranka na silu

На коју странку мислиш? Можда на ДОС из 2000? они су заузимали институције са пожарима и аутоматским оружјем. Нешто се не сећам да је СНС тако преузео власт.

Citat
Srbin glasa za trenutno najjacega, i po inerciji i zbog zaposlenja.

Е зато сам ја предложио да се укине оваква форма избора и да се у новом закону напише да за сваке следеће изборе гласају само твитераши и фејсбукаши али само они које лично одобре Саша Јанковић, Вук Јеремић, Шутановац и Саша Радуловић. Ја мислим да би то било поштено, најдемократскије и да ће цвеће цветати и поточићи жуборити Smile Smile

IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat

Mi nismo imali nikakav plan, neki drugi su sanjali svoje snove samo im je na terenu pokazano da to mogu ali bez naše teritorije. Ne da se ne graniče s genocidom, nego je termin genocid toliko udaljen od onoga što se desilo da samo profiteri na žrtvama ili elementarno neobavešteni ljudi mogu tvrditi to.
prvi put cujem za mogucnost da se etnicko ciscenje sprovede bez plana. ma da , ni hrvati nisu hteli da 95te proteraju srbe, nego srbi sami otisli

Citat
Neuporedive stvari

A evo razloga i zašto

Citat
dok su ustase za cetiri godine rata pobile, kako si napisao, vise od 300.000 srba( 340 000 Srba civila sistematski ubijenih), u bosanskom ratu je ukupan broj svih zrtava i civilnih i vojnih, 100.000.
neuporedive? pa upravo si se slozio sa mojim poredjenjem.
mozda ti nije bas jasno sta znaci rec "neuporedivo"
tiramisu i planeta jupiter su neuporedivi kao slatkisi. masovni ratni zlocini su uporedivi. imas brojke i uporedis. ubijeni, prognani, muceni, brojke pa uporedis.
kao sto smo i uradili na stetu ustasa ili hrvata ako ti je draze.

Citat
Citat

Moji jesu. Ovoj drugoj rečenici i dalje ne mogu da se načudim, ni tome da si iz grada iz kog si rekao da si, ni da se prezivaš kako se prezivaš, taj deo priče mi nikako nije jasan, kao tvoji nisu, a fazon iz tvog grada si u Republici Srpskoj za sat vremena, ne brate ti si Srbin, a preko Titove avnojevske granice su Marsovci.
biti srbin i biti drzavljanin srbije su dva razlicita pojma i te dve pripadnosti zahtevaju razlicite vrste odanosti. moja vojska je vojska republike srbije a sa druge strane granice koju nazivas avnojevskom a koja potice jos od berlinskog kongresa su tzv. oruzane snage bosne i hercegovine koje stite taj nefunkcionalni protektorat, izmedju ostalog i od nase raspale drzave, tj i od mene kao pripadnika vojske srbije u rezervi.
ne vidim sta tu ima nejasno
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 01:16:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.