Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:12:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li podrzavate protest studenata?

Glasanje završeno: 25. Apr 2017, 18:48:57

Da
62.5%  (35)
Ne
37.5%  (21)
Ukupno glasova: 56
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protest studenata sirom Srbije!  (Pročitano 58831 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Скот: Протести одраз незадовољства, влада добро реаговала

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот изјавио је да су постизборни протести у Београду и другим градовима одраз незадовољства стањем демократије у Србији али и додао да је влада добро реаговала.

"Био сам изненађен и мислим да је у питању фасцинантан и занимљив феномен. Право грађана да покажу своје незадовољство у јавним наступима, слобода говора, слобода окупљања - све су то кључни елементи живе демократије", рекао је Скот у интервјуу за Радио Слободна Европа.

Скот је рекао да је "такође било занимљиво посматрати спонтани карактер ових протеста, који, како изгледа, нити имају лидере, нити показују било какву специфичну десну или леву оријентацију, већ само стварно незадовољство стањем демократије у Србији".

"Али, такође ми је било задовољство да видим реакцију Владе, која је саопштила 'наравно, ови људи имају право да протестују, њихов глас би требало да се чује, они би требало да изнесу своје погледе, као што то и други чине'. Дакле, мислим да је ово заправо врло здрав феномен", оценио је Скот.

Скот је рекао да га није изненадила изборна победа Александра Вучића који је "наступао на јакој платформи и добрим резултатима које је постигао у стабилизацији српске економије, у политици сарадње са суседним земљама у региону, фокусирању на мир и стабилност, економском расту, истакавши да је евидентно да српска привреда почиње да бележи брзи раст".

"Вучић је такође користио и своју актуелну функцију, као и снагу своје партијске организације како би доминирао у кампањи. У том смислу нисам уопште изненађен његовим изборним резултатом и мислим тај резултат рефлектује вољу грађана Србије који су се определили за континуитет", закључио је Скот.

Bio sam i ja nekad u demonstracijama a onda sam video čemu sve to vodi. Video sam prve lepače pred peti oktobar i znam kakvi su bili pre i posle dolaska na vlast. Poznata šema, tip iz koalicije (član lsv) naprasno dobija radno mesto, kola i vozača iako nema kvalifikacije. A onda poput tome završi fakultet pa zaposli kuma koji takođe dobija vozača. Svi iz koalicije piju na crtu, ostavjaju račun koji plaća opština. I rotiraju na neko drugo mesto kada promene stranku.

Napustio sam ih mnogo pre toga jer sam ukapirao da rade protiv svog naroda i da se na vlast ne dolazi izborima i da se ništa u suštini ne menja. Ako ono što pišem o spiskovima i izborima u poslednje vreme nije argument ne znam šta je.

Све је већ виђено и твоји аргументи, Зоране и демонстрације.
И ваши аргументи ко се све појавио на протесту. А шта оћеш кад видим жене у црном, међу хиљадама демонстраната, да их нападнем ножем и извадим црева, јер су дошле на протест?
Сутра ће нам послати ону Јелену Нато, онда ће рећи да смо натови плаћеници. Не знам шта осим мрш очекујеш?  Smile

Кад су причали да су протести џабе, јер нема захтева, нисам ништа рекао, јер се слажем. Океј, сад има неких захтева и они делују коректно мени, не сувише радикално, али опет океј.

A šta misliš o tome da ih organizatori demonstracija ili demonstranti lepo zamole da se udalje ?

Šta misliš da li je suspenzija briselskog sporazuma važnija od bilo kog zahteva ?

Ili uklanjanje raznoraznih savetnika kao što je amadeo koji savetuje stefanovića ?

Ima toliko povoda za demonstracije a ovi su se slučajno podigli samo zato što je njihov kandidat izgubio u izborima za koje su znali da su namešteni. Vidiš, postavio sam pitanje šta bi bilo da je jankela pobedio, da li bi se i onda pravednici bunili.

Ako si na demonstracijama osmotri malo i zaključi sam. I pazi se provokatora. Nije moje da pišem ovo, ne bih voleo da bilo ko strada pa ni ti.

« Poslednja izmena: 08. Apr 2017, 01:24:17 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 08. Apr 2017, 01:13:56
 Napustio sam ih mnogo pre toga jer sam ukapirao da rade protiv svog naroda ...

ne rade omi protiv svog naroda nego u svoju korist.
zabole ih za narod, bio koji pa i svoj
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
mob
Samsung GT-S7580
Ако си знао да то раде, онда си опет требо да протестујеш. И опет. И опет. И опет. Ја бих сваки дан пети октобар.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2017, 01:19:12 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Vecina balavurdije i ne zna protiv koga a za koga protestvuje.

I stvarno ima ovde ozbiljnih?  Smile
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
Hvala bogu stariji su pametniji, biraju uvek prave ljude i Srbija je stoga u procvatu.  Smile

Ajde bjež'.

Najveci problem je izgleda naci zamerke, nigde nereda, nema vodje znaci osobe kome ce se naci neka mrlja, nigde obeležja stranaka. Jbg, teskoe.

A da, kasno je sad.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  NIsam učesnik petog oktobra, samo sam posmatrao šta se radi.

Vidiš, jedno je izbaciti nekog sa vlasti a drugo je zbog toga uništiti državu kao što su uradili petog oktobra.

Recimo, ja sam dovoljno jak da izbacim nekog iz kuće i mogu to da uradim. To ne znači da trebam da posle srušim kuću ili zgradu.

Imaš spisak učesnika petog oktobra i vidiš njihov rezultat gde god da se okreneš. U ovom slučaju menjati vučića i opet urušiti državu zbog jankele kojim je sličan dotičnom je ludost. Sličan a možda i gori jer razlike između njih nema. Jedan govori a drugi radi ono što dotični priča.

Uostalom, sns je pun eks dosovaca. Radikali koji su prešli u sns bili su iznenađeni metamorfozom svojih vođa. Toliko da su bivši dosovci morali opet da uzmu poluge vlasti.

Razmisli i pitaj samog sebe vredi li ući u sukob zbog jankele i njegovog soja. Ono što me bine je fajt između demonstranata, ne tuča sa murijom. Praviti razdor u društvu zbog dvojajčanih blizanaca i urušiti opet državu...Pitaj sebe da li se to isplati.

Ja bojkotujem izbore i naveo sam zašto. Onaj ko je na vlasti redovno dobija (izuzetak potvrđuje pravilo) a velika ili bilo kakva izlaznost samo daje legitimitet. Dobiće u svakom slučaju bilo bojkota ili ne. Razlika je u tome što će se znati koliko je stvarno za njega. Neka bude kao u S.Koreji, neka ima 100% podršku. Znaće on ali i ostatak sveta koliko ga tačno ljudi podržava.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
Ono kad neko u Srbiji traži RAZLOG da se protestuje.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Decimala Pi*ke od 0 do pisanja po zidovima, nocu. A da, Pajtic i ekipa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
PRIKUPLJANJE POENA Ko sve hoće da se OGREBE O PROTESTE?

Marko Tašković | 07. 04. 2017 - 16:53h
| Komentara: 35

Gotovo svi opozicioni političari žele da pridobiju poene na rastućem nezadovoljstvu građana, pa su brže-bolje počeli da hvale protest "Protiv diktature".
Protest "Protiv diktature" pokušavaju da koriste i levica i desnica u opoziciji
Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
Protest "Protiv diktature" pokušavaju da koriste i levica i desnica u opoziciji
pin on pinterestshare it
Ni nakon četiri dana demonstracija koje se održavaju u više gradova Srbije, ne zna se da li su nezadovoljni građani spontano izašli na ulice ili ih je neko organizovao, ali barem nema dileme ko ih podržava - cela opozicija. Čak je i još aktuelni premijer i novi predsednik Aleksandar Vučić izjavio da su protesti pravi znak demokratije.

Protest_0604_vlada_sedenje_vesti_blic_safe
- Uvek postoje ljudi koji nisu zadovoljni izbornim rezultatima. To je demokratski proces. Niko nije intervenisao, dozvolili smo im da protestuju. To je pravi znak demokratije. Ako pažljivo pročitate sve primedbe protiv mene, videćete da je to više ili manje lična mržnja. Mogu li nešto da kažu o našem ekonomskom razvoju, o usporavanju, a zatim o promeni putanje našeg javnog duga? Ne mogu. Smanjili smo nezaposlenost sa 25,9 na 13 odsto. Ako to nije dovoljno dobro, onda mi recite šta jeste - rekao je Vučić u intervjuu za američki magazin "Politiko", i dodao da je u Beogradu u utorak na ulicama bilo 4.700 ljudi.

Protest_0604_minut_cutanja_za_zrtve41_vesti_blic_safe
Demonstracije građana među prvima je podržao novi lider opozicije Saša Janković, i to na Tviteru, dok se Demokratska stranka, koja je podržavala bivšeg ombudsmana na predsedničkim izborima, a na čijem je čelu Dragan Šutanovac, oglasila saopštenjem.

protest_pancevo_0604_vest_blic_safe
- Pozdravljamo sve one koji u ime budućnosti i spremnosti da ostanu u svojoj zemlji na mirnim protestima izražavaju svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji iz koje su primorani da beže - navodi se, između ostalog, u saopštenju DS.

Na proteste nisu ostali ravnodušni ni najveći gubitnici predsedničkih izbora iz redova opozicije - Saša Radulović i Vuk Jeremić. Doduše, bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija bio je možda i najiskreniji.

- Ovo je za budućnost Srbije važnije i vrednije nego što sam ja uradio učestvujući na izborima. Uspešniji će biti bez moje podrške - tvitnuo je Jeremić.

Pročitajte još:
PROTEST U BEOGRADU (DAN 4) Ispred zgrade Vlade letela jaja, a za kraj orilo se "VIDIMO SE SUTRA" (VIDEO)
"PROTIV DIKTATURE" Ponovo protesti širom Srbije (FOTO/VIDEO)
I MLADO I STARO U redovima demonstranata čitava LEPEZA GENERACIJA
Hvalospeve o demonstrantima nisu štedeli ni lider Dveri Boško Obradović, ali ni oni koji se nisu kandidovali za predsednika, a sada žele da se rehabilituju. Tako je predsednik LDP Čedomir Jovanović podsetio da je bio na čelu studentskih demonstracija koje su omogućile današnjim studentima da uopšte imaju priliku da protestuju, dok se lider Pokreta levice Srbije Borko Stefanović i slikama hvali da je svakodnevno u kolonama nezadovoljnih građana.

Protest_0604_bulevar_pravni_vesti_blic_safe
Poene na protestu pokušala je da pridobije i Nova Srbija Velimira Ilića kroz saopštenje, a zanimljivo je da je i samo formalni predstavnik opozicije, lider radikala Vojislav Šešelj, pokušao da pokupi deo kajmaka.

- Identifikovali smo zahteve sa kojima se slažemo, kao na primer, smene u rukovodstvu RTS i RTV, u kojima rade nemoralni ljudi koji se prodaju za novac i privilegije. Takođe, podržavamo i smene u RIK, ali ne za radikalske kadrove, koji su posao obavljali pošteno - rekao je Šešelj.

Pročitajte još:
EKSTREMISTI SE UMEŠALI MEĐU STUDENTE Ko pokušava da izvuče korist za sebe od "Protesta protiv diktature"
ANKETA Šta je najveća pretnja po dalju budućnost protesta?
POSLE PIŠTALJKE, KESE U ŠAKE Učesnici protesta održali lekciju BONTONA
Bojan Klačar iz Cesida smatra da opozicioni političari sve vreme kalkulišu sa protestom.

- Nisu dovoljno informisani u kom pravcu će demonstracije ići. Ukoliko protesti ne žive dugo, potrošiće se društvena energija koju je posle teško obnoviti. Zato su oprezni, iako javno daju podršku. S druge strane, učesnici protesta su nezadovoljni sistemom i smatraju da će im političke stranke naneti samo štetu - ističe Klačar.

Protest_0604_ceo_krug_vesti_blic_safe
Kako kaže, pojedini zahtevi demonstranata su ostvarivi dok su drugi nerealni.

- Realno je da se smene članovi REM-a i uvede elektronskog glasanje, ali ne i da ostavku podnese predsednica Skupštine Maja Gojković, odnosno da se smeni direktor RTS-a Dragan Bujošević, jer je izabran na konkursu - navodi Klačar.

Doktor političkih nauka Vladimir Goati naglašava da nijedan protest do sada nije uspeo bez stranaka.

- Stranke jesu kod nas omražene, ali su nužno zlo demokratije - ističe Goati.

Vojislav Šešelj (SRS)

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija
pin on pinterestshare it
"Podržavamo zahteve za smene u rukovodstvu RTS i RTV, u kojima su nemoralni ljudi koji se prodaju za novac i privilegije".

Boško Obradović (Dveri)

Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
pin on pinterestshare it
"Omladina je pokazala najveći opozicioni potencijal otpora vlasti. Važno je da proteste ne preuzmu obojene revolucije, zapadne agenture i izlizani političari".

Saša Radulović (Dosta je bilo)

Foto: Petar Marković / RAS Srbija
pin on pinterestshare it
"U potpunosti podržavamo sve što mladi ljudi na protestu ističu kao glavne zahteve".

Čedomir Jovanović (LDP)

Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija
pin on pinterestshare it
"Nismo više u devedesetim, pa se nadam da će reakcija vlasti i opozicije na studentske proteste biti primerena ovom veku".

Saša Janković (Lider opozicije)

"Dragi mladi ljudi na ulicama, izrazite slobodno vaš protest zbog nefer izbora; samo nenasilno i ne dopustite provokacije".

http://www.blic.rs/vesti/politika/prikupljanje-poena-ko-sve-hoce-da-se-ogrebe-o-proteste/mg84y1k

Jbte ovo da nije tuzno bilo bi smesno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:12:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.