Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samopomoc primenjena na pravi nacin  (Pročitano 2561 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Nazalost, tako kod nas funkcionise sistem. Isto vazi i za radnike na pumpi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
Browser
Ucweb 2.0
mob
LG Frizider
Pa i ne bi.

Ja sam radio u trafici neko vreme koja je bila pljackana nekoliko puta. Sva sreca nije dok sam radio ja ali mi je jasno dato do znanja da jedino sta se od mene ocekuje jeste da pozovem policiju kad se sve zavrsi.

Retki su bas toliki skotovi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Qtek 小米
Da ga je pustio, gazda bi mu odbio od plate i dao mu otkaz. Prosto.
Ау сад га претера ... доживео сам да ја браним приватнике.

Па и ја сам једном приликом из СДК преузео неки новац и однео га до те сада бивше фирме, сео у такси и од тих пара платио, као што је и био договор.
Али имао сам и ја питање ''шефе а шта ако ме неко опљачка на путу до фирме ?'' и добио сам одговор ''ништа само дај новац, као што би и свако од нас урадио''.

Citat
Ali kada čovek zna koliko je teško dobio i tu mizeriju od posla, i koliko lako može da ostane bez njega i ko zna kad će naći drugi... nije baš svejedno.
Да, али он живи и ради у Земуну, дакле у БГ, па ипак има веће могућности од некога ко живи у Врању, може да нађе сличан посао.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Да је ово нормална држава матори би изваио утоку и оверио барабу а од стране државе одликован за храброст...
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Па и ја сам једном приликом из СДК преузео неки новац

Zar SDK nije Dinkić ukinuo 2000.?

Да је ово нормална држава матори би изваио утоку и оверио барабу а од стране државе одликован за храброст...

To.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ta normalna država koju spominjete.

- policajac upuca mentalno bolesnu osobu. Majka te osobe ih je zvala da joj pomognu da ga obuzda.

- policajac upuca čoveka, ispred njegove kuće, u njegovim kolima. Mislio je da ovaj krade kola.

- običan građanin izrešetao komšisku decu. Oni koji su preživeli otišli su u zatvor 40 godina. Učestvovanje u pljački sa smrtnim ishodom. To što nisu nosili nikakvo oružije i nisu nikoga povredili, niti su hteli nekoga da povrede, nije bila olakšavajuća okolnost. Inače čovek je pucao na slepo, čuo da nešto lupa po kuhinji. Tek kad je ostao bez metaka, upalio svetlo da vidi šta je.

- Dete od sedam godina, reši da oponaša odrasle i ubije školsku drugaricu. Traže da mu se sudi kao odraslom.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 601.1
mob
Apple 15
SDK je ukinut kad sam ja bila u srednjoj, tamo negde 1995-96.
Posle je bio ZOP do pocetka dvehiljaditih...

I tada je promet bio veci, mnogo veci.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Prvo, ovo kada policija upuca mentalno obolelu osobu nema veze s ovim o čemu gacko i ja pričamo i što želi pola stanovništva Srbije. To ima veze sa zakonima koji se odnose na ovlašćenja policije, i ima veze sa njihovom obukom i procedurama. A naša policija, iako oduvek u šalama bila sinonim za glupost i agresiju, ipak nije nikad bila toliko tupava i trigger happy da poput američke, radi privođenja pijanog muža zove SWAT tim a radi smirivanja lude osobe koristi rafal u glavu. Tako da bojazni da će to da se desi ovde ne piju vodu.

Primer sa sedmogodišnjim detetom takođe nema veze sa ovim što pričamo jer se opet ne radi o samoodbrani oružjem, nego o mentalno obolelom detetu. Ili šta god već da je u pitanju. Ali u svakom slučaju to nije fail tog Zakona o odbrani života i svojine, nego fail nekih drugih zakonskih i društvenih normi. A to što su joj sudili kao odrasloj jeste propust njihovog pravnog sistema, ali ne računajući te povremene propuste, ja jesam za taj sistem gde maloletnicima može da se sudi kao odraslima. Jer neki maloletnici su mnogo zreliji nego drugi i svesno čine neka zlodela a takav mozak nikad neće biti normalan, što znači da je bolje skloniti ga na vreme nego rizikovati da kasnije opet nekog povredi. To se ne odnosi na ovu 7godišnju klinku, ona jeste premlada, ali kažem, jesam za postojanje opcije da se maloletniku sudi kao odraslom. A ne kao kod nas da dobije usmenu opomenu i kad napuni 18 ko da se ništa nije ni desilo.  Smile

A sad što se tiče državanja i upotrebe oružja u kući ... i o tome sam pisao ranije i objasnio kako može da se uredi. To što ćeš nekome da dozvoliš da drži pištolj u spavaćoj sobi ili ispod kase... to ne znači da mu daješ pravo da se kaubojiše na ulici ili izbuši svakog ko mu se ne svidi ili mu smeta iz nekog razloga. To samo znači da ako neko na tvom posedu pokuša tebi ili tvojoj porodici da ugrozi život, ili da te materijalno ošteti, da imaš pravo da se braniš kako znaš i umeš. Sledi pitanje ''pa kako će sud znati da li se ovaj borio za život ili je ubio čoveka jer mu je dugovao pare pa je zloupotrebio zakon da ga se reši?'' Pa tako lepo što postoje stvari poput veštačenja, detektiva, okolnosti, forenzike i suda, koji sve činjenice i dokaze uzmu u obzir pa onda lepo procene šta se tu izdešavalo i ko je kriv za šta ili nije kriv.

Dakle cela ideja i želja iza toga nije da budemo ko kauboji Ameri. Nego da se izbegnu imbecilne i sramotne situacije gde se neko kažnjava zato što je u trenutku navale adrenalina, straha i osnovnih ljudskih instikata... ubio ili povredio nekoga ko je svesno i predumišljajno ugrozio njegov život, život njegove porodice ili njegovu imovinu. 

P.S. Fala Anea.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 13:26:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Qtek 小米
Јесте укинут, али ми смо и даље звали старим именом СДК ... ваљда мало подсећа на дане независности и Српски добровољачки корпус.  Smile

Него има ли међу вама комуњара које и даље бул. Деспота Стефана зову ''29и''. Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ja ga zovem 29. i dalje. I Bulevar JNA, Narodnog fronta i još par drugih.

Boli me tuki za komuniste, ali me boli tuki i za demokratski ološ koji svoje komplekse leči ispišavanjem na istoriju svoje države i menja nazive ulica češće nego kolovoz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.