Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Više od 700 ljudi čeka da bude zaleđeno kad umre  (Pročitano 1756 puta)
21. Avg 2011, 12:17:44
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Prošlog meseca preminuo je profesor Robert Etindžer, osnivač kriogenske laboratorije, a njegova smrt pokrenula je mnoge rasprave na temu da li je pokušaj zamrzavanja tela nakon smrti i njegovog odleđivanja kada se uzroku smrti nađe lek, nada za preminule ili bizaran čin.

Profesor Etindžer se nadao da će jednog dana medicina toliko napredovati da će moći da leči sve bolesti, a ljudsko telo ima „životni vek“ pa naše generacije to nikada neće dočekati. Ipak, profesor je našao način da to omugući - kriogenikom, odnosno, zamrzavanjem mrtvih ljudi u nadi da će se u budućnosti moći oživeti uz pomoć medicinskih dostignuća.

Tako je 1976. godine osnovao Kriogeni institut u Mičigenu, a cela procedura je moguća ukoliko se telo nakon smrti postavi u kapsulu koja se napuni tečnim nitrogenom, a zatim se telo preminulog hladi u periodu od pet dana, dok ne dostigne temperaturu od minus 200 stepeni.

Dokaz - zečiji bubreg
Na konferenciji za kriobiologiju, koja je održana 2004. godine, potvrđeno je da je bubreg mrtvog zeca čuvan zaleđen na -135 stepeni uspešno presađen živom zecu.

Kada je otvorio Institut za zaleđavanje tela, profesor Robert Etindžer tvrdio je da celoj proceduri neće moći da se podvrgnu samo bogati Amerikanci, već i oni sa malo plićim džepom. Ukoliko ste razmišljali o tome da umesto „zbogom”, životu kažete „vidimo se kasnije”, možete to uraditi za 28.000 američkih dolara, a na zaleđavanje trenutno čeka više od 700 ljudi.

Preminuli profesor je, po svojoj želji, ubačen u jednu takvu kapsulu, i tako postao jedan od 106 „pacijenata“ Kriogenog instituta, među kojima se nalate i njegova majka i dve supruge. Oni se nalaze u velikim kapsulama i okrenuti su u njima naopako, jer ako dođe do naglog topljenja usled kvara ili bilo kog razloga, stopala budu ta koja se prva odlede, a ne mozak.

Ukoliko mislite da sve ovo zvuči apsurdno, za „nevernike u kriogeniku“ doktor Robert Frajtas, jedan od vodećih doktora molekularne nanotehnologije, dao je intervju za „Dejli telegraf“ u kome je objasio da je cela procedura ne samo moguća već i realna, i da će tela koja su već zaleđena poslednjih nekoliko godina moći da se čuvaju do 2040. ili čak 2050. godine.

- Naravno da su ljudi zainteresovani za kriogeniku jer imaju strah od smrti. Ja se ne bojim. Bio sam blizu smrti nekoliko puta. Nisam se bojao tada, ne bojim se ni sada - izjavio je Etindžer neposredno pred smrt koja ga je zadesila prošlog meseca u devedeset drugoj godini.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.14
mob
I-mate 30 Pro
Hiljade godina evolucije i nista se nije promenilo Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14
Zastava Uzice
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.112
Smrt je prirodna stvar.. Mnogi koji su se vracali u zivot posle klinicke smrti su prepricavali apsolutno iste price o njihovim duhovima i sta su sve videli..i u odredjenim starim knjigama je zapisano slicno kao sto su ti ljudi govorili.Sto se mene tice u duhovni svet verujem i mislim da to zaledjavanje ljudi nije potrebno,jer je bolji svet koji dolazi,nego svet sa koga odlazimo.Mnogi ce reci da se odredjene duse muce vecno u paklu itd itd.. ja u to ne verujem.. dusa se muci onoliko koliko je potrebno a ne vecno.Postujem svaciju religiju koja propagira mir,ljubav i jednakost.. a ljude koji ne veruju u duhovni svet ne mogu da shvatim.. da bi verovao u duhovni svet ne moras verovati u Boga..
Smrt ce nas sve snaci kad tad,i to moramo da prihvatimo kao stvar prirode.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2011, 02:44:29 od Libertador92 »
IP sačuvana
social share
Just be Yourself
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 9.0a1
mob
Nokia C5-00
Више од 700 људи чека да буде залеђено кад умре..
Много више од 700 људи јури једну краву...

Људи су почесто ретарди, what a shock...
Ајд и визуелни :

IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14
Zastava Uzice
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.112
haha dobar ti taj vizuelni prikaz xD od sad cu njega da koristim kad me nesto sokira Smile
IP sačuvana
social share
Just be Yourself
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
mob
HTC One V
Smrt je prirodna stvar.. Mnogi koji su se vracali u zivot posle klinicke smrti su prepricavali apsolutno iste price o njihovim duhovima i sta su sve videli..i u odredjenim starim knjigama je zapisano slicno kao sto su ti ljudi govorili.Sto se mene tice u duhovni svet verujem i mislim da to zaledjavanje ljudi nije potrebno,jer je bolji svet koji dolazi,nego svet sa koga odlazimo.Mnogi ce reci da se odredjene duse muce vecno u paklu itd itd.. ja u to ne verujem.. dusa se muci onoliko koliko je potrebno a ne vecno.Postujem svaciju religiju koja propagira mir,ljubav i jednakost.. a ljude koji ne veruju u duhovni svet ne mogu da shvatim.. da bi verovao u duhovni svet ne moras verovati u Boga..
Smrt ce nas sve snaci kad tad,i to moramo da prihvatimo kao stvar prirode.

Pa sada objasnili su tu belu svetlost koju ljudi vide.. ili su mozda se izlupetali sa naucne strane.. Ali gledao sam emisuju kada mozak pocne da se gasi, celije odumiru, i prekida se veza... itd.. uglavnom ljudi koji se vrate u zivot zbog toga vide belu svetlost..

Ne moze se zalediti covek, pa posle da se odmrzne bez problema.. Smiley Jer proces zaledjivanja mora da bude izuzetno brz, skoro istog momenta, kada se polako zaledi, stvaraju se kristali leda, u celijama ima vode, kristali kidaju celiju i sve ode u djavola Smiley
IP sačuvana
social share
Pa ja ne znam sta da stavim vise ovde, sve mi sklanjaju! Smile
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Čak i da povrate zaleđenu osobu u život svest te osobe nikad neće vratiti. Telo će možda i vratiti u život jednog dana ali svest nikad.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.