Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jun 2025, 10:35:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Promlemi sa sinhronizacijom  (Pročitano 2358 puta)
19. Maj 2010, 19:35:49
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Skinuo sam film sa interneta i on je titlovan (sinhronizovan ako se nisam dobro izrazio) na spanski. Kada promenim na kanal 2 u bs plejeru on je na engleskom,ali ta podesavanja ne ostanu kada izadjem iz BS-a,vec svaki put mora ponovo menjanje kanala,ubacivanje prevoda,pa njegovo uskladjivanje. Problem je sto je svaki koji skinem titlovan na spanski. Da li neko ima resenje (ako je uopste moguce) da se ostavi kanal 2 (engleski) i da se to sacuva?Film se zove The greatest show on earth (1952),pa bih bio zahvalan i na linkovima. Nije pogodan za skidanje preko torenta.

Unapred hvala.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 21:10:04 od enaB »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

earth is inferno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung e250
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 21:09:04 od higuy »
IP sačuvana
social share
ANIMA CANDIDA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
Ako ti je film bitan (i nije ti žao trošenja 1 dvd-ja),možeš ga rekodovati u klasičan DVD-format pomoću ConvertX 2DVD - time ćeš ga učiniti lakšim za gledanje,a pri konvertovanju moći da odabereš isključivo one audio strimove/titlove koje ti želiš (plus dobićeš meni  i poglavlja).Uz sve ovo,možeš pronaći i naš prevod (,ili prevesti sam),sinhronizovati ga sa engleskim strimom i ubaciti i njega u DVD koji praviš.
« Poslednja izmena: 20. Maj 2010, 02:18:32 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Da li postoji upustvo na nasem jeziku?Ako ne postoji,da li bi ste mogli da ga napisete sa sto manje strucnih izraza. Ovo oko prebacivanja u dvd i odabira zeljenog jezika sam razumeo nacelno ali ne verujem da cu znati da izvedem. Da li moze preciznije objasnjenje po koracima?

Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
Čini mi se da su do pre par meseci,verzije imale i srpski kao jedan od ponuđenih jezika pod kojima program operiše.Program je,inače,veoma lagan za upotrebu - sve operacije su logične (nakon 1-2 probe sa nekim RW dvd-jem,treninga radi,sve će biti jasno).
Na nekom od domaćih sajtova zasigurno postoji i tutorijal na srpskom (nisam upoznat,pa ne tvrdim i 100%),ali bi se (istina na engleskom) dosta korisnog (barem fotografija postupaka) moglo naći u tutorijalima na sledećoj adresi :

http://www.videohelp.com/guides?searchtext=&tools=703&madeby=&formatconversionselect=&howtoselect=%3B&orderby=Date&listall=1&hits=25&archive=0&search=Search+or+List+Guides

Potrebno je,samo,odabrati font za naše podneblje (program nemam,trenutno,instaliran - zato i ne želim da lupetam;znam,međutim,da ga upotrebljava veliki broj ljudi sa ovoga foruma - neko će,već,dati savet za odabir fonta) i dobićeš odličan finalni rezultat.

--- koji minut kasnije : potražih ,na brzaka,na mreži i nađoh upotrebljiv tutorijal,istina  - na hrvatskom (valjda neće biti problem ?) :

http://hdtelevizija.com/2009/03/05/tutorijal-konvertiranje-divx-filmova-u-dvd-format/     ---

Naravno,program nećeš skinuti sa date stranice,jer se u "radnjama" na mreži upravo pojavila najnovija verzija :
VSO ConvertXToDVD 4.0.12.327 - Final (dodatni se templejti za menije,potpuno besplatno, mogu naći na matičnom VSO-sajtu),a upravo se podsetih i odabira fonta (East Europe charset) i kodne strane (ANSI Central Europe) da bi se naš titl mogao ubaciti (sa svim kvačicama) u DVD.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 00:20:01 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Upravo cu pokusati da uradim prebacivanje u DVD i da  odstranim spanski jezik,pa cu javiti sta sam uradio.Da li je moguce film ponovo vratiti u dvx sa ekstenzijom avi i da li ce imati spanski ponovo?

U svakom slucaju mnogo vam hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Skinuo sam VIRTUALDUB program.Pokusao bih sa tim prvo,pa sa CONVERTX 2DVD.Verzija programa Virtualdub je 1.9.9 i vrlo je mali (1,6 mb ako se ne varam).Problem je sto je objasnjenje od clana registrovanog kao Svakodnevni prolaznik dato putem linka iznad ovog komentara pisano za drugu (verovatno raniju) verziju programa,pa neke opcije (orijentisem se putem slika,a ne teksta) nisu iste tako da ne mogu da pratim slike.Program izgleda jednostavno.Evo sta sam radio:
pustio film preko opcije file-open video file
promenio kanal na engleski u opciji audio-source audio -stream 2

Sada ne znam kako da ga ocistim.

Da li moze objasnjenje na srpskom,sa slikama ili da mi vi napisete kako da to uradim?

Znam da sam dosadan ali zaista mi je stalo.Filmovi su rariteti,a ja kolekcionar.Verujte da postoje druge opcije ili linkovi da bih ih koristio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
O.K,ako nije problem što će potrajati par dana (trenutno imam neke neodložne obaveze),daću vam neka detaljnija objašnjenja,naravno - ukoliko se do tada ne snađete.
Uzgred,princip po kome program funkcioniše (i opcije koje ima) se veoma malo razlikuju još od prvih verzija 3.xx.xx serije.Sumnjam i da najnovija znatnije odstupa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Hvala.Minimalna odstupanja su dovoljna da se nesnadjem.Ukoliko ranije uspem ili uspem preko opcije prebacivanja u dvd,javicu vam to  ovde.Hvala jos jednom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Snasao sam se sa VirtualDub programom.Evo najjednostavnijeg objasnjenja kako ocistiti film od nepozeljne sinhronizacije (stream):
Program je vrlo mali (1,6 mb),pa se moze skinuti sa interneta i preko dajl ap-a.Nezahteva instalaciju vec se raspakuje (ekstrahuje) i pokrece se klikom na ikonicu auxsetup.exe,a zatim runVirualDub

1.Film se ubacuje preko opcije file-open video file ili prevlacenjem u program

2.Film se pusta na dugme pored dugmeta stop na dnu programa i moze odmah da se zaustavi na stop

3.Treba se promeniti kanal (stream) preko opcija audio-source audio-stream 2 (zeljeni audio,obicno engleski) i obeleziti direct sream copy  koji se nalazi odmah ispod opcije source audio (ukoliko prethodno nije obelezen)

4.otici na opciju video i oznaciti direct sream copy (ne dirati ispod full processing mode)

5.Snimiti preko file-save as AVI (Niposto preko save old format Avi) na zeljeno mesto u vasem racunaru.

NAPOMENA:film ce biti manji za 60-140 mb obicno.Citava operacija traje 3-4 minuta.

NAPOMENA:pustite film (korak 2) i mozete odmah na stop bez ikakvog cekanja pa menjanje stream na 2...

VRLO JE JEDNOSTAVNO.

Nadam se da sam pomogao.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 19:59:40 od acobb »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jun 2025, 10:35:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.