Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 20:07:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Projekat  (Pročitano 4939 puta)
07. Apr 2013, 01:52:12
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 333
Zastava Somewhere on Earth. ♥
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ako neko može da pomogne - dobrodošao je.

Za potrebe škole, potrebno je da odradim projekat u kome ću simulirati povezivanje 8 računara (8 stanica) sa 2 deljena mrežna štampača. Trebali bi se slediti sledeći koraci:

1) Uvod:
-šta podrazumeva projekat;
-koji su ciljevi i zadaci, uloga i značaj računarske mreže u modernom dobu;
2) Zahtev - šta računarska mreža treba da sadrži:
-mreža treba da bude mreža ravnopravnih računara;
-da ima 8 stanica, 2 deljena mrežna štampača;
-PC1, PC3, PC5, PC7 koriste štampač PP1, a PC2, PC4, PC6, PC8 koriste štampač PP2;
-štampač PP1 treba konektovati na PC1 i štampač PP2 treba konektovati na PC2, pritom je instalirana uslužna aplikacija (drajver štampača) PP1 na PC1 i PP2 na PC2, konektorski kablovi za PP1 i PP2 ne postoje, već ih treba naručiti;
-operativni sistem na računarima treba da bude Windows XP SP2;
-svaka radna stanica treba da ima prosečnu kancelarijsku konfiguraciju sa MB-ASUS, MSI ili GIGABYTE, 1 GB ram memorije, CPU-dualcore na 2.3 GHz, HDD 320GB, VGA PCI Express, kućište za napajanje od 450W, monitor LG 19'' TFT Wide, tastaturu, miš i zvučnike - slušalice sa mikrofonom. Konfiguraciju predložiti po izboru, ali ne ispod zadatih vrednosti;
-mrežni SWITCH 1/16 sa direktnom linijom na ADSL;
-svaka radna stanica je udajena od sviča onoliko metara koliko nosi njena oznaka;
-ADSL već postoji sa svojim umreženim kablom, IP 192.168.10.100, Subnet Mask 255.255.255.0, Default gateway 192.168.1.1 i Preferred DNS Server 10.10.10.10;
-PP1 je štampač sa oznakom Canon LBP 2900, a PP2 sa oznakom HP Laser Jet1600;
-prenosni medijumi ne bi trebali da budu smešteni po podu kancelarije, već postavljeni u odgovarajuće kanalete;
3) prostor računarske mreže:
-raspored PC u zgradi kancelarijama (ima slika);
4) Softver - detaljno opisati softverske korake:
-podizanje operativnog sistema Windows XP SP2;
-instalacija mrežnog softvera - podešavanje parametara mreže;
-konfiguracija radnih stanica za rad u mreži;
-konfiguraciju štampača PP1 i PP2 za rad u mreži;
-smatrati da su instalirani drajveri: matične ploče, zvučne karte, grafičke karte, programi za štampače, kao i uslužni programi potrebni za rad u kancelarijama;
5) Korišćena tehnička oprema:
-opisati izradu mrežnog medijuma - kabla (oklopljen ili ne, brzina prenosa...);
-korišćeni konektori za umrežavanje (koliko komada, pinova...);
-opisati ulogu mrežnog SWITCH 1/16 (ako se koristi nešto drugo MOST, GENERATOR, ZVEZDASTA SPOJNICA, HUB... Takođe opisati njegovu ulogu u računarskoj mreži) u ovoj računarskoj mreži;
6) Proračun;
7) Zaključak:
-komentarisati mogućnost štampe materijala na pojedinim radnim stanicama, dati konkretan primer;
-komentarisati mogućnost razmene informacija (tekst i video fajlova, foldera i celih particija) putem mreže;
-komentarisati mogućnost proširenja mreže po broju radnih stanica (potrebno još mrežnog kabla, konektora...). Same radne stanice smatrati nepromenljivim kada je u pitanju nadogradnja i usavršavanje;
-komentarisati šta će se desiti u mreži ako neka od stanica prestane da radi (PC1, PC2 i ostale).

Hvala unapred!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

RMK.jpg
(801.94 KB, 2413x1057)
IP sačuvana
social share
Da je Charmed19 biti lako, Charmed19 bi bio svako!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Ta tvoja konfiguracija mi se cini blago nenormalna. Ako u uvodu govoris o modernom dobu, onda se to ne radi tako. Stampaci se tako dele samo u sirotinjskim domovima. Soho stampac se instalira kao usb printer na jedan racunar i deli se sa drugima. U tom slucaju ne razumem sta znaci da nemas konektorski kabal. Koliko ja znam, iako se usb A->B kabal ne isporucuje uz stampace, vecina prodaja ih ubacuje u paket. Ako imas osam korisnika, onda se kupuje spampac koji ima mrezni interfejs i radi kao nezavisan clan mreze.
Ako tvoj profa insistira da u detalje razradis nesto sta je prevazidjeno i vrlo ograniceno (tipa ako ti komp1 ne radi, kompovi 2-4 mogu da se pozdrave sa stampanjem), videcemo sta dalje. Samo proveri jos jednom da li je to zaista sta je potrebno da se uradi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa, verovatno treba da se opiše značaj u modernom dobu, a onda da se odradi na ovaj način. Smile Po ovim tezama bi trebalo to da se odradi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ne diraj lava dok spava!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1068
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
Mislim da ćeš ipak ti ovo sam odraditi.  Smile

Znam da ima ljudi koji su spremni da pomognu ali da ti urade ceo posao, takvih ima vrlo malo i obično ih možeš naći u Crvenom Krstu.

Izađi sa konkretnim problemom pa ćemo da ti učinimo koliko možemo.

Pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Hvala, Nikola, ali ovo je ceo problem. Smiley Eh,kad bi moglo da mi se da ''na gotovs''...Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ne diraj lava dok spava!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1068
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Surova realnost je ta da više ne može ni u WC da se ode bez novca... tako da pokušaj da pronađeš na netu malo štiva,em će tebi koristiti em ćeš rešiti problem.

Samo mi jedno nije jasno,ko je napravio ovaj zadatak? Moram mu odati priznanje za najdebilniji zadatak koji nikom u životu neće trebati u ovom kontekstu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Najverovatnije sam profesor...Smile Neki drugovi su predali rad, ali mi nije jasno kako su uradili ako je već debilno.Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
HTC Sensation
Moram mu odati priznanje za najdebilniji zadatak koji nikom u životu neće trebati u ovom kontekstu.  Smile
Mislim da gresis. Ovde ima dovoljno detalja da se moze zakljuciti da se negde pravi takva kancelarija. Ocigledno ima sto, stampace i net. Treba mu ostalo. I za to ce da iskoristi djake, da mu odrade ceo plan rada.

nije jasno kako su uradili ako je već debilno.Smile
Projekat je prilicno jednostavan. To sto je glup i prevazidjen ne znaci da je neizvodljiv Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Sigurno je izvodljiv, ali mislim da on od mene ništa korisno neće dobiti.Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ne diraj lava dok spava!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1068
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Moram mu odati priznanje za najdebilniji zadatak koji nikom u životu neće trebati u ovom kontekstu.  Smile
Mislim da gresis. Ovde ima dovoljno detalja da se moze zakljuciti da se negde pravi takva kancelarija. Ocigledno ima sto, stampace i net. Treba mu ostalo. I za to ce da iskoristi djake, da mu odrade ceo plan rada.

Najverovatnije si u pravu,nije mi palo na pamet da tako nešto mogu ti retardirani profesori da predlože, ali ima istine u ovome. Pa umesto on da uči đake đaci uče njega Smiley Gde ide ovaj svet!?

http://bs.scribd.com/doc/51488395/Racunarske-mreze-Seminarski - pogledaj ovde Charmed19,možda nađeš nešto korisno.

Pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 20:07:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Projekat
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.