Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Program za panoramske slike?  (Pročitano 10784 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
imas li savjet po tom pitanju, jer mislim da ce bit zeznuto...

I ja mislim.  Smile Mozda bi ti vise koristio sirokougaoni objektiv nego panorama. Zavisi koliki je klub. Sa panoramom ti mozes dobiti sirinu kadra ali ne i distorziju slike koju daju siroki objektivi (bliski predmeti djeluju veci od udaljenih, pa se dobija osjecaj prostora i dubine). Mozda mozes napraviti panoramu i sa pojedinacnim snimcima (bez HDR-a), sve zavisi od prostora i osvjetljenja. Pokusavaj, eksperimentisi, da vidis kako ide, pa ces nesto i napraviti.

http://ultraphoto.org/viewer.php?file=g37tt3xt5ipzgdnpn23o.jpg

evo je moja prva panorama..valja li ovo ista?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

All excess is rooted in emptiness.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 357
Zastava Northern BiH
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
LG L9
Pa nije lose, izgleda da ima dovoljno svjetla u lokalu. Malena je rez. pa se ne vide detalji, ali djeluje mi malo mutno i nejasno. Koje brzine zatvaraca si koristio, da nije bilo presporo za slikanje iz ruke?
« Poslednja izmena: 11. Nov 2010, 09:25:24 od milosh_85 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Pa nije lose, izgleda da ima dovoljno svjetla u lokalu. Malena je rez. pa se ne vide detalji, ali djeluje mi malo mutno i nejasno. Koje brzine zatvaraca si koristio, da nije bilo presporo za slikanje iz ruke?

ma nije ona losa...al moze biti bolja tj. ostrija...
rekli su mi u biti da je lose zato sto sam sa stativom radio...
al nisam znao neke pocetnicke stvari tako da je ispala mutna...

iiso mi je bio 3200 u to je taj problem
i blenda mi je bila 3.5,

sad trebam probat iso 100 blenda 8 i brzina 2-3 sekunde...s obzirom da sa stativa radim i imam tu mogucnost..
polako ucim se, mada i ova moze proci...za prvu panoramu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 357
Zastava Northern BiH
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
LG L9
tako probaj, ISO 100 obavezno, blenda neka malo veca, mozda i 4 ili 5.6 i brzina zatvaraca koliko treba..
Ne znam sta si mogao pogresno raditi sa stativom da ti slika ispadne mutna. Inace kazu da treba iskljuciti stabilizaciju slike kad se slika sa stativa (ako je objektiv ima), ali ja skoro nikakvu razliku nisam mogao primjetiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
tako probaj, ISO 100 obavezno, blenda neka malo veca, mozda i 4 ili 5.6 i brzina zatvaraca koliko treba..
Ne znam sta si mogao pogresno raditi sa stativom da ti slika ispadne mutna. Inace kazu da treba iskljuciti stabilizaciju slike kad se slika sa stativa (ako je objektiv ima), ali ja skoro nikakvu razliku nisam mogao primjetiti.

a progrijesio sam sto sam stavio da mi odredi automattski ISO...tako da mi je bio 3200 a brzina zatvaraca mi je bila manje od sekunde i blenda 3.5
Uglvanom greska je ISO..to je definitivno...
u vom slucaju bio mi je ukljucen auto fokus uvijek.svaki put mi je ponovo fokusiro....al treba fokusirati na najudaljeniju tocku panorame ili na dio panorame koji ti je najvazniji i onda iskljuciti auto fokus, jer ako ti krajevi panorame i budu mrvicu zamuceni nije problem jer hoces da istaknes taj sredisnji dio...

a mislim da nema prevelike razlike ako je ti je ukljucen auto fokusa a udaljenost ti ista..al ako nisu udaljenosti iste onda moze doci do problema...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 357
Zastava Northern BiH
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
LG L9
al treba fokusirati na najudaljeniju tocku panorame ili na dio panorame koji ti je najvazniji i onda iskljuciti auto fokus, jer ako ti krajevi panorame i budu mrvicu zamuceni nije problem jer hoces da istaknes taj sredisnji dio...

Dubinska ostrina ti zavisi od f broja, zizne daljine objektiva i udaljenosti objekta na koji se fokusira od aparata. Pogledaj na Dof Master kolika ti je dubinska ostrina za odredjene vrijednosti. Ako primjetis da ti je u nekom kadru jedan dio bas van fokusa, onda obrati paznju na f broj i udaljenost na koju je fokusirano.

a mislim da nema prevelike razlike ako je ti je ukljucen auto fokusa a udaljenost ti ista..al ako nisu udaljenosti iste onda moze doci do problema...

Upravo tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.