Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Porasla deca,osamostalila se,a i bake i deke se ne predaju  (Pročitano 609 puta)
27. Feb 2015, 21:19:45
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o vlasništvu medija

Gašić i sin drže tri televizije: I moja deca moraju od nečega da žive

Blic

I moja deca moraju od nečega da žive, rekao je za „Blic“ ministar odbrane Bratislav Gašić, upitan o vlasništvu njegovog sina Vladana u nekoliko televizija.

Ministar Gašić je preko firme „Saco“ d.o.o. vlasnik TV „Plus“ iz Kruševca, ali je upravljačka prava preneo na Dejana Miladinovića. Gašićev sin Vladan je vlasnik TV „Zona“ iz Niša, a preko firme „Zona plus“ d.o.o. jedan je od vlasnika sportske TV iz Kruševca. Gašićeva TV „Plus“ se jednim delom finansira iz budžeta Kruševca.

To je pokazao izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije za period od 2011. do 2014, u kome piše da su pojedini političari, otvoreno ili preko članova porodice, vlasnici mahom lokalnih glasila.

- Televiziju imam 20 godina, a u politiku sam ušao 2008. - kaže Gašić, a na pitanje da li je njegova televizija koristila novac iz javnih sredstava, Gašić je kazao da je sve rađeno po konkursu.

I Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine, objašnjava da televiziju ima 18 godina, kada nije ni imao veze sa politikom, kao i da “nikada nijedan dinar iz nekog javnog preduzeća ili gradskog budžeta nije otišao toj televiziji”.

- Televizija je u funkciji grada, promovišu se turističke destinacije, sport... Poslednji put sam tamo gostovao pre pet godina - kaže Marković.

Vlasnik “Radija S” Zoran Anđelković (SPS) kaže da od tog medija živi cela njegova porodica, kao i da od 2006. nema političku funkciju.

- Ni od jednog državnog preduzeća nisam dobio novac za radio - kaže Anđelković.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je “Pravda” ugašena pre nego što je SNS došla na vlast. On je od 2004. do 2008. bio direktor marketinga kompanije “Interspeed”, u čijem je vlasništvu bio Radio „Fokus“. Vlasnik 48 odsto „Pravde“ bio je njegov brat Nemanja Stefanović.

- Suludo je dovođenje mene kao ministra u taj kontekst. Ne znam da li je greška ili je tendenciozno - rekao je Stefanović.

Dušan Bajatović se nije javljao na telefon.

Vlasnici deca i roditelji

Bratislav Gašić (SNS)
Iako je račun TV „Plus“ u blokadi od decembra 2011, ona posluje preko preduzeća „ADD produkcija“ d.o.o. iz Kruševca, koje je 100 odsto u vlasništvu Irene Gašić. TV „Plus“ je reklamni prostor ustupila „ADD produkciji“, preko koje se oglašava uprava Grad Kruševac i brojne gradske ustanove.

Dušan Bajatović (SPS)
Vojvođanska TV „Most“ je u vlasništvu njegovih roditelja, a iz pokrajinskog budžeta je 2011. i 2012. dobila ukupno 2,7 miliona dinara. U poslednje dve godine dobila je 5,9 miliona dinara iz novosadskog budžeta.

Dragan Marković Palma (JS)
TV „Palma plus“ je u vlasništvu Dalibora Markovića, sina Dragana Markovića Palme.

Zoran - Baki Anđelković (SPS)
Formalni vlasnik „Radija S“ je njegova majka.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.