Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 16:58:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problemmatično dete  (Pročitano 1948 puta)
29. Nov 2010, 23:10:47
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Radi se o mlađem bratu, petu je razred, danas sam bila kod školskog pedagoga i dobila informacije da je počeo da pravi probleme u školi.  Inače, otac je preminuo dok je bio beba, a majka je psihološki nestabilna žena kooj nikad u životu nije palo na pamet da nas udari, ili povisi ton na nas. .  razmazila ga je za sve pare.  U školi ima odličan uspeh, jako je inteligentan (problemčiće u slagalici na prvom rešava fantastično, nekad brže i od mene), ide i u muzičku školu, igra šah, dobar je sportista. . .  sve u svemu klinac za kojeg niko ne bi rekao da pravi probleme.  Uglavnom ne radi se o problemima sa drugarima, gde je vrlo prihvaćen, nego o problemima sa nastavnicima.  Konkretno, kako mi je pedagog rekao, pre časa engleskog lupao je lopticom za stoni tenis o zid što je nastavnica videla i oduzela mu lopticu do kraja časa.  On se na to naljutio, i krenuo da lupa rukama o školsku klupu zahtevajući da mu se loptica vrati.  Neko vreme su ga ignorisali, a kad su ga drugari pitali zašto ometa čas, on je odgovorio "ne ometam ja čas, ona ga ometa što neće da mi vrati lopticu".  Na kraju časa mu je nastavnica prišla kako bi mu vratila lopticu, a on je gađao tom lopticom i rekao "više mi ne treba loptica, sad je tvoja", i zalupio joj vrata ispred nosa.
Druga situacija dogodila se sa drugom nastavnicom engleskog, pošto je ova prva otišla na porodiljsko.  Dobio je dvojku na pismeni, počeo da plače, otišao kod direktora i tražio da mu se dvojka ne upiše jer će ga biti sramota kući.  Direktor nije mogao ništa da uradi, a on je nastavnicu sačekao da izađe iz učionice, i pošto žena ne ume da izgovori slovo "r" kako valja, rekao joj "prvo nauči da govoriš, pa onda odličnim djacima daji dvojke".  Sve je došlo do pedagoga, kojoj je rekao da će da se obrati novinama, i da će svi u školi da izgube posao.  Nastavnica engleskog je podnela prijavu školskom odboru, koju smo danas nekako uspeli da stavimo ad akta uz obećanje da ćemo se potruditi da ga korigujemo. . .  ali ja stvarno ne znam šta više da uradim.  
Sreća u nesreći je što nije klasičan problematičan učenik. . .  da voli da priča na času, da se svadja sa drugarima, fizički se obračunava. . .  ali iz nekog meni nepoznatog razloga ima otpor prema autoritetu i vrlo kratak fitilj.  Hoće on da sarađuje sa nastavnicima, čak i onim najstrožijim, ali čim se na njega povisi ton, ili mu se izda naredba. . .  odmah kreće da se duri i odbija poslušnost.  
Šta da radim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Čarolija psihologa
Očajan bračni par hitno je poslao po dečjeg psihologa, jer više nisu znali što bi sa sinčićem koji se popeo na konja za njihanje, koji je pripadao drugom detetu i nikako nije hteo sići. Kod kuće je imao tri konja za njihanje, ali je odlučio da hoće baš toga. Pokušaji da ga maknu s njega završavali su takvim urlanjem i vriskanjem da su ga odmah stavljali natrag.

Psiholog je najprije ugovorio koliki će biti njegov honorar, potom je otišao do deteta, nežno ga pogladio po kosi, sagnuo se k njemu i nešto mu šapnuo u uho. Mališan je odmah sišao s konja i poslušno s roditeljima otišao kući.

"Kakvom ste se čarolijom poslužili ?" upitaše roditelji u čudu. Psiholog najpre zatraži novac, a potom reče: "Vrlo jednostavno. Sagnuo sam se i rekao: “Ako ovog trenutka ne siđeš s konja, tako ću te istući da nedelju dana nećeš moći sesti. Ja sam za to plaćen, i mislim ozbiljno."
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Dete koje ne zna za autoritete. Slobodno receno, dete kojem se povladjuje koje je bezobrazno i razmazeno.
Ne mozemo reci da je majka kriva jer je isla liniojom manjeg otpora zbog njenog zdravlja. Ali eto medvedje usluge detetu.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Klasican slucaj razmazenog deteta. Otac preminuo, majka ga razmazila do bola. Kroz odrastanje nije imao autoritet i postao nesto slicno Kartmanu iz "South Park"-a tj klinac koji ne mari za nista samo da je po njegovom

Da li je to pokazivao ranije tj da li je ranije imao slicne ispade ili je to pocelo da se desava u skorije vreme?

Citat
Šta da radim?
Problem sa razmazenom decom je sto im treba vreme da shvate da ne moze sve biti po njihovom. Probajte ti ili majka da pricate sa njim oko toga. Ako to ne uspe, vodite dete kod psihologa da poprica sa njim
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Patak 87 pretpostavljam da je broj tvoje godište i da si ti u datim okolnostima staratelj nad bratom. Da li si pokušala da razgovaraš sa njim i da saznaš zašto se ponaša tako agresivno? Da li je u pitanju njegov revolt ili nešto drugo.

Moje mišljenje je da treba da se dogovoriš sa psihologom oko rada sa bratom, da upozoriš brata kako bi se moglo desiti da ga oduzmu od tvog staranja i sprovedu u dom za decu bez roditeljskog staranja. Tako da ga prisiliš da sarađuje sa psihologom koji će mukroz stručni rad pomoći.

A pedagog ako sam shvatila hoće da od problema deteta pravi cirkus. U tom slučaju dotočnom pedagogu takođe treba da kažeš da tvoj brat nije postupao ispravno, da ćeš učiniti korake da se to ispravlja, ali ako pokuša da ga maltretira da će se to i njemu obiti o glavu.

Pošto stvari staviš pod kontrolu nadam se pre polugodišta prebaci brata u drugu školu.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2010, 23:28:03 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
prebaci brata u drugu školu
Izvini Simi ali ovo nije preporucljivo. Nezgodno je to uraditi zbog samoga deteta i njegovog privikavanja na nove uslove (nova skola, novo drustvo, novi nastavnici) i nije bas preporucljivo
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Radi se o mlađem bratu, petu je razred, danas sam bila kod školskog pedagoga i dobila informacije da je počeo da pravi probleme u školi.  Inače, otac je preminuo dok je bio beba, a majka je psihološki nestabilna žena kooj nikad u životu nije palo na pamet da nas udari, ili povisi ton na nas. .  razmazila ga je za sve pare.

............

klasichan primer dechaka kog su odgajale zene  Smile

tvoj brat je u godinama kad dete pochinje da biva adolescent i pre svega mu je potreban mushki uzor . nazalost , otac vam je umro a nemate nikog ko bi mogao makar malo da ga zameni . nashe shkolostvo je prilichno propalo i tu ne treba ochekivati mnogo , pogotovu sa ovim njihovim "modernim" metodama .

jedino pametno reshenje koje vidim je da pokushash da zainteresujesh brata za neki sport (po mogucstvu borilachki  Smile ) . treneri imaju vrlo efikasne metode za zauzdavanje mladih usijanih glava  Smile , a tvom bratu ce prijati malo discipline u zivotu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
prebaci brata u drugu školu
Izvini Simi ali ovo nije preporucljivo. Nezgodno je to uraditi zbog samoga deteta i njegovog privikavanja na nove uslove (nova skola, novo drustvo, novi nastavnici) i nije bas preporucljivo
I treba ga prodrmati, staviti ga u situaciju kad treba da se bori umesto što je destruktivan. Verovatno ga je uhvatilo loše društvo i ako se ne udalji od njih biće gore.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Radi se o mlađem bratu, petu je razred, danas sam bila kod školskog pedagoga i dobila informacije da je počeo da pravi probleme u školi.  Inače, otac je preminuo dok je bio beba, a majka je psihološki nestabilna žena kooj nikad u životu nije palo na pamet da nas udari, ili povisi ton na nas. .  razmazila ga je za sve pare.

............

klasichan primer dechaka kog su odgajale zene  Smile

tvoj brat je u godinama kad dete pochinje da biva adolescent i pre svega mu je potreban mushki uzor . nazalost , otac vam je umro a nemate nikog ko bi mogao makar malo da ga zameni . nashe shkolostvo je prilichno propalo i tu ne treba ochekivati mnogo , pogotovu sa ovim njihovim "modernim" metodama .

jedino pametno reshenje koje vidim je da pokushash da zainteresujesh brata za neki sport (po mogucstvu borilachki  Smile ) . treneri imaju vrlo efikasne metode za zauzdavanje mladih usijanih glava  Smile , a tvom bratu ce prijati malo discipline u zivotu .

koliko god da je uvod i prva recenica sovinisticka do bola, ipak moram da priznam da je istina. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
ja ovog mog mladjeg već vidim u istoj situaciji .....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 16:58:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.