Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 01:42:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Проблеми у БиХ  (Pročitano 13783 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je problem onih koji pokušavaju da održe tu nakazu u životu.

zabole me za tvoje misljenje, a misljnje je kao paksu, ima a svako...
IP sačuvana
social share
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali.
Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi!
Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori.
Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni.
I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli!
Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani.
Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
kad ce se obnovit ona jedna i jedina u beoradu sto je zapaljena

Кад се РС осамостали, а можда ни тад Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia 3510
Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je problem onih koji pokušavaju da održe tu nakazu u životu.

И ја исто мислим. Откачити мрца са апарата. Хитно!!!
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 

Do sada sam se i dvoumio , ali posle ove tvoje nadasve mudre izjave , sve mi se izbistrilo i shvatio sam Bosne više nema , a ja uzimam familiju i skačem u bosnu ( rijeku) , a tebi prepuštam ono što je bilo nekada bosna , uzmi je i živi u njoj , neka ti je sve prosto.   

Amin !
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
ŠOKANTNO: Lažni spisak terorističkih organizacija dostavljen UN-u
Nedjelja | 21.03.2010.

Lista sa nazivima 45 organizacija iz BiH koje se sumnjiče za veze sa teroristima ipak je poslana u Vijeće sigurnosti UN-a. Odaslana je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tko je za to odgovoran?, piše u opširnom prilogu dopisnik Deutschea Welle iz New Yorka, Erol Avdović. Prilog donosimo u cjelini

Prije samo nekoliko dana iz sankcionog Komiteta “1267”, koji u Vijeću sigurnosti održava listu od blizu 500 imena pojedinaca i organizacija koi se sumnjiče za veze sa Al-Kaidom i talibanima, je našem programu potvrđeno da iz Bosne i Hercegovine nije stigao nikakv zahtjev za dodavanjem novih imena na njihov spisak. Oni nisu znali ni za kakvu skupinu od 45 bosanskohercegovačkih organizacija i nevladinih udruga koja bi bila pridružena postojećem spisku.

Kako sada međutim saznajemo, nova “bh.lista” je ipak dospjela u Vijeće sigurnosti, ali u drugi komitet. Tacna je dakle informacija da je komitet Vijeca sigurnosti “1267” svoju konsolidovanu listu posljednji put ažurirao 11. marta 2010, i da je na njoj je ostalo sedam organizacija i svega jedna osoba iz BiH, o čemu je DW već izvjestio. Ali je isto tako tačno, da je “Lista 45” također dospijela u Vijeće sigurnosti, te da o tome bh.javnost do sada nije imala potvrdu.

Lista bez stručne analize

Jedan visoko rangirani diplomata u Ujedinjenim narodima, podrobno upoznat sa glavnim detaljima ovog slučaja koji sa pravom potresa javnost u Bosni i Hercegovini, potvrdio je u petak poslije podne (19.3.) za Radio Deutsche Welle da je lista na kojoj je doista čak svih 45 pominjanih organizacija iz BiH, a koje bh.sigurnosne službe dovode u ne sasvim objašnjenu spregu s mogućim teroristima, ipak dostavlena je u Kontrateroristicki komitet (Counter Terorism Committee – CTC). On je rekao da je to učinjeno još početkom februara ove godine, praktično – bez čekanja ili dodatne ekspertske analize bh.diplomata u Misiji BiH u New Yorku.

Pomenutu “Listu 45”, na kojoj su neka imena za koje je teško povjerovati da bi mogla proći ekspertsku lupu ovog (CTC) komiteta Vijeća sigurnosti, na adresu Stalne Misije BiH u New Yorku, odaslali su iz Ministarstva Vanjskih poslova BiH. Zato će biti interesantno vidjeti po čijem je tačno nalogu ona poslata u New York. Ukoliko se u njoj doista utvrde nepreciznosti na koje se sumnja, te se pokaže da je netačna ili nepotpuna, to bi moglo nanjeti štete BiH. Ostaje da se vidi i tko je potpisao zahtjev za slanje takve nedovoljno provjerene liste u New York, uz instrukcije da se ona žurno dostavi Vijeću sigurnosti. Važno je razjasniti i koliko je o svemu tome znao sam vrh MVP BiH, na čelu sa ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem.

Zaduženje za neiskusne

Deutsche Welle još saznaje da je tzv. “Listu 45”, o kojoj će sigurno još biti riječi, iz Misije BiH u UN-u, poslala nižerangirana diplomatkinja, kojoj je New York prva diplomatska destinacija u karjeri. No, i pored toga, dotičnoj je povjereno da u ime Misije BiH – samostalno vodi suradnju sa CTC odborom Vijeća sigurnosti, a pred kraj prošle godine je čak doživjela i promociju u karjeri.

Zbog vikenda o svemu se još nije oglasio predsjedavajući CTC Komiteta “1373”, turski ambasador u Ujedinjenim narodima, i njen stalni predstavnik u Vijecu sigurnosti Erturgal Apakan. Izvršni direktor CTC odbora je australijski ambasador Mike Smith, koji ovu funkciju obavlja kao uposleni dužnosnik UN-a, na zahtjev glavnog tajnika Ban Ki-Moona. Ovim odborom su protekle dvije godine predsjedavali i hrvatski diplomati Mirjana Mladineo, Neven Jurica i Ranko Vilović..

Najagilniji odbor u Vijeću sigurnosti

Ovaj sankcioni odbor – CTC, ustanovljen je posebnom rezolucijom Vijeća sigurnosti br. 1373, usvojenom neposredno nakon teroristickih napada na SAD 11. 9.2001. CTC ima donekle širi djelokrug moguće akcije, u odnosu na održavanje lista pojedinaca i organizacija u sprezi s Al-Kaidom i talibanima, o kojima se  brine pomenuti Komitet “1267”, a na čijim je listama još uvjek sedam međunarodnih organizacija sa podružnicama u BiH.

Da li iz BiH netko ima kontakte sa Al-Kaidom?

Rezolucija Vijeća sigurnosti 1373 zahtjeva od svih država članica Ujedinjenih naroda da djeluju preventivno u suzbijanju terorizma, te posebno njegovog planiranja i financiranja. Izmedju ostalog, rezolucija omogućava mandat ovom Komitetu Vijeća sigurnosti da pruža ekspertsku i tehničku pomoć zemljama koje prijavljuju pritužbe sa mogućim problemima oko terorizma.

To podrazumijeva i neposrednu suradnju regionalnih organizacija oko razmjene informacija, uključujući i aktiviranje Interpola. CTC komitet Vijeća sigurnosti ima mandat i obavezu da vrši monitoring implementacije pojedinih mjera, kao što je “izvođenje terorista pred lice pravde”, nadgledanje graničnih prijelaza, zabrana šverca oružjem, sprječavanje trgovine ljudima, te obaveze država članica UN-a prema međunarodnom pravu, posebno poštivanju ljudskih prava i humanitarnog prava u vezi sa ovim pitanjima.

O mogućim kontraverzama oko pominjane bh. liste od 45 organizacija, nije se još oglasio niti šef Misije BiH u New Yorku, i njen stalni predstavnik u Vijecu sigurnosti, mladi ambasador Ivan Barbalić, koji još nije odgovorio na poziv Deutsche Wellea da o svemu progovori u okviru svojih zaduženja i odgovornosti.

(DEPO/em)
IP sačuvana
social share
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 

Moram te ispraviti. Bosna postoji stotinama godina i ako Bog da postojace! Ona je stvarana stoljecima slicno kako se i Srbija stvarala.Republika Srpska je vjestacka tvorevina. Ona je stvorena za 4 godine i to ne nekim prirodnim mijesanjem stanovnistva nego protjerivanjem, ubijanjem i zastrasivanjem. Sada nesto da ti kazem za jedan tvoj post gdje si rekla da smo mi htjeli etnicki cistu drzavu. To nije tacno! 90% ljudi ne bi uzelo pusku u ruke da im je neko reko da ce se borit za bilo sta drugo osim za multietnicku BiH !
Al znas kako je. Sila stvara silu. Nacionalisticka politika na jednoj strani utice na stvaranje nacionalisticke politike na drugoj. To se koristi i sada kako bi lopovi "u ime svoje nacije i vjere" uz podrsku primitivnih ljudi a na stetu normalnih sebi gomilali bogatstvo.

Nama je neizbjezna zajednicka buducnost kako god da bude na kraju. Pa ne dijeli nas okean! Bliza mi je Srbija od Njemacke! Ta bi buducnost mogla biti vrlo lijepa, al samo ako se napusti politika: "Ljepse mirise moje govno od komsijinog cvijeca!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Bosch pumpa
Jeste i to vaša nacionalistička politika je stvorila onu drugu. Početaka rata ubijanjem srba(srpskog svata), samo zato što su srbi. Bih je ko sfrj, onda znaš sudbinu. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Jeste i to vaša nacionalistička politika je stvorila onu drugu. Početaka rata ubijanjem srba(srpskog svata), samo zato što su srbi. Bih je ko sfrj, onda znaš sudbinu. Smile

neo bil mi objasnio kako to da ti pises bosanskim, a vidi kako se pjeva na tradicionalnom srpskom...matere mi treba mi prevodilac...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49673
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
mob
Samsung Galaxy S24
То што су Бошњаци са једне стране за независно Косово, а са друге за јединствену БиХ само показује да су лицемјери.
« Poslednja izmena: 21. Mar 2010, 20:58:06 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Bosch pumpa
hahah mokili jel ti nosiš najke patike, adidas majicu ili kao vehabija onaj beli mantil??? Jel te to čini amerom, nemcem ili retardom u tvom slučaju? Smile Smile Smile
Osim toga ne znam šta pričaš, ajd mi nađi na google prevodiocu bosanski jezik!!! Smile Smile Smile

Ajde mokili lezi, manje će boleti! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 01:42:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.