Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 15:58:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lenovo G550 HDD pass  (Pročitano 1613 puta)
26. Dec 2010, 13:52:05
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pozdravljam!

Na notebook-u iz naslova prilikom ukljucivanja trazi mi password za HDD.

Sta mi ja ciniti?

Hvala unapred!

Poz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
mob
Siemens C55
eh da je desktop racunar pa ajde Smile sa malim zakasnjenjem jedino sto mi pada na pamet da ga otvoris skines bateriju za bios sacekas koji minut vratis bateriju i to bi trebalo da bude to... kod mene je upalilo na desktop racunaru ali naravno tu je mnogo manje muke nego na notebook-u Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Da, to je i meni palo na pamet!

Samo, da li cu time kompu narusiti garanciju? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Kako mislis da gubis garanciju ako skines bateriju?  Smile Pa baterija je tu da je skidas i stavljas nazad kad god ti padne napamet.Drugo ako ti pod garancijom sto lupas glavu?Nazovi servis lenovo pa nek ti kaze kako da resis problem.Iskreno nikad nisam cuo za problem zakljucanog HDD-a ali jesam za problem fabricki zakljucanog racunara.Koliko znam problem je u tom slucaju nemoguce resiti bez pomoci servisa proizvodjaca.Znam coveka koji je odlican serviser i imao je problem fabricki zakljucanog lapa i znam da nije mogao da resi.E sad dal su isti slucajevi ne znam ali u svakom slucaju evo ti telefon lenova pa pitaj tamo kako da resisi problem:

Citat
Benchmark: Kako korisnici najlakše mogu ostvariti svoju garanciju? Postoji li neki specijalan servis, telefon koji mogu pozvati?

Korisnici se mogu obavestiti o servisnim centrima na sajtu Lenova www.lenovo.com, u delu service and support gde preko find a service provider  Europe linka i potom iz padajućeg menija treba odabrati Srbija. Tako dobijaju presek servisnih partnera i autorizovanih premium business partnera. Takođe, korisnici se mogu obavestiti sami o trajanju garancije na svoj proizvod tako što će otići na service and support deo Lenovo sajta. Tu u odeljku warranty mogu ukucati model računara i serijski broj, ili još jednostavnije kliknuti na “AUTO-DETECT WARRANTY”, nakon čega im sistem automatski detektuje trajanje garancije. Naravno, ukoliko je na računu koji korisnik dobija prilikom kupovine računara stariji datum nego na sajtu, priznaje se rok trajanja garancije sa računa korisnika.  Takođe, sa odeljka service and download korisnik moze naci skup drajvera za određeni model računara, kao i skup korisnih Think Vatage tool box aplikacija, koji objedinjuje korisne alate za rescue and recovery, migraciju sistema i druge operacije koje su od značaja u ovom domenu.

Koristan link za pronalazenje servisa:
http://lenovo.links.channelintelligence.com/oemsites/17503896/Maps/cii_lenovo_eu.asp?cii_nRuleGroupID=2226&cii_nRadius=20&cii_sCountry=RS

Koristan link za proveru trajanja garancije:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=SITE-WARNTY&sitestyle=lenovo

Koristan link za  download drajvera:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?doctypeind=9&template=%2Fproductselection%2Flandingpages%2FdownloadsDriversLandingPage.vm&sitestyle=lenovo

PS:Ako ti ovo jednostavno ne pomogne nazovi radnju u kojoj si kupio i pitaj njih da ti daju broj.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22018
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
Citat
Nazovi servis lenovo pa nek ti kaze kako da resis problem

ako ti nisi stavljao pass na HDD, ovo gore sto je bora rekao je definitivno naj pametnije resenje...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
mob
Siemens C55
pa sto ne rece da imas garanciju definitivno se u tom slucaju slazem sa bora82 i chelavi1

Kako mislis da gubis garanciju ako skines bateriju?  Smile Pa baterija je tu da je skidas i stavljas nazad kad god ti padne napamet.

mislio sam na bateriju biosa iz razloga sto u biosu postoji opcija stavljanja hdd passworda a kad se skine baterija biosa gubi sva podesavanja i vraca se na default svaki put Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2010, 13:02:27 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22018
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
@breza5 Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
mislio sam na bateriju biosa iz razloga sto u biosu postoji opcija stavljanja hdd passworda a kad se skine baterija biosa gubi sva podesavanja i vraca se na default svaki put

Nisam tebi rekao nego njemu  Smile Mislio sam da on misli na ovu redovnu bateriju  Smile  E zavisi sve kako je racunar zakljucan.Nekad moze tako jednostavno a nekad ne moze nikako.Zavisi sve ko je zakljucao i iz kog razloga.Meni je iskreno malo sumljivo da je on to kupio novo u radnji.Kod jos to radi i zasto?Ne sumljam da je mozda lap nov ali nesto mi ne pije vodu da je kupljen u radnji.Ili je mozda neko stavio pass a on kupio lap od nekog privatnog lica a lap jos ima garanciju.U tom slucaju treba da pita tog sto mu je prodao koji je pass.Mislim bez ljutnje ali stvarno mi nije jasno nikako zasto bi neko prodavao nov laptop u radnji i da stavis pass.Nema nikakve logike.Nema tu puno matematike.Kao sto rece kolega breza moze se resetovati vadjenjem cmos baterija ali da tu postoji problem garancije jer se ne sme otvarati.U svakom slucaju kako god okrenemo ovo je definitivno problem za lenovo servis ili nek onaj sto je prodao lap kaze koji je pass i onda kad kaze namestiti tamo da ne trazi vise tj ponistiti pass.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2010, 01:38:07 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
mob
Siemens C55
slazem se u potpunosti nek se autor topicka javi sta je uradio... da se zna da je reseno i to je to Smile i ja mislim da je totalna budalastina stavljati pass na hdd moguce da ljudi misle da su tako zasticeniji od kradje(s obzirom da je u pitanju notebook) mada mi opet nema nikakve logike za to no da ne lupam glavu vise o zid misleci o tome silbran javi se pa da zavrsimo vise Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pass je unesen greskom, nisam ja bio prisutan...

Najverovatnije cu morati menjati hdd, sutra cu znati, pa javljam.

Hvala svima, dobri ste ljudi!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 15:58:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.159 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.