Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 12:01:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problemi sa vidom"kratkovidost"  (Pročitano 19363 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
sambala /
nema problema javljam cim ih probam a tokom ove nedelje bih trebao.Poz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung i5700 + D880
Bio sam danas sa drugom na pregledu za sociva, na jedno oko -2 a na drugo -2.25, uzas.. No, to nije toliko bitno nego me zanima par stvari u vezi sociva.

U cemu je razlika izmedju mekih i gas-propusnih (ma sta to znacilo) sociva?

Da li uzeti 3 para koja se menjaju dvomesecno ili jedan par koji traje godinu dana? Doktor je rekao da se ova jednogodisnja obicno uprljaju nekim proteinima Smile pa pocnu da zuljaju ili tako nesto... Iskreno, napricao je on mnogo toga ali mi bas nismo skontali Smile

Da li se sociva mogu nositi pri sportskim aktivnostima tipa kosarka, fudbal, teretana..? Na plazu i na bazen pretpostavljam da ne moze..

Imam jos pitanja ali ovo mi je trenutno na umu Smiley
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
ljudi stigla su mi juce sociva.sinoc sam ih stavio i prespavao sa njima.ako vas interesuju rezultati kako je pitajte
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung i5700 + D880
Meni je danas treci dan, prvi sa mesecnim (prva dva dana sam nosio dnevna, njih valjda reklamiraju pa sam dobio dva para uz ovih 6 mesecnih). Uglavnom, imam meka i bas su meka, savijaju se prelako... Nisam jos sasvim savladao stavljanje, retko kad ubodem iz prve jer cesto trepcem...

Jos uvek se nisam navikao iako sve vidim kristalno jasno... nekako mi slika kasni, kao da sam blago pijan Smile
« Poslednja izmena: 30. Maj 2008, 21:43:15 od Falzone »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
ja sam ta sociva nosio 9 god. a na sve te nelagodnosti navicices se za mesec dana.ja ta sociva kad odem na odmor neskidam po 10 dana i noci i kupam se sa njima i u moru i na bazenu itd.ako te nesto jos zanima uvezi tih tvoih sociva samo pitaj tu sam.Nego ja sam prezadovoljan sa ovim nocnim socivima sto sam uzeo evo danas ih nenosim i vidim perfektno cudo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;

Razlika izmedju gas propusnih i mekih kontaktnih sociva je u materijalu.
Meka su pravljena od bioloskih materijala, nose se oko mesec-dva dana, i ne iritiraju oci.
Gas propusna sociva  (polu-tvrda) se nose duze, ne apsorbuju vec propustaju kiseonik do duzice, taloze proteine (tecnost oko duzice i suze sadrze proteine, i onda na socivu stvore mrlju), mada za to postoji tabletica.

Tokom sprotskih aktivnosti mozes da ih nosis, ali ne i na bazen, ili prilikom umivanja, jer u prljavoj vodi postoji bakterija koja se talozi ispod sociva, razmozava se, i moze da izazove slepilo.

Nejasnoca najverovatnije znaci da se jos nisi navikao, videces promene za nedelju dana.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung i5700 + D880
Polako kapiram neke stvari. Nezgodno mi je kad se tusiram, juce sam uperio tus direktno u oci ali nisam zazmurio na vreme i valjda mi se pomerilo jedno socivo, posle sam morao malo da ga podesavam (mada to i nije neki problem). Isto je i prilikom umivanja... Ne znam, cudno mi je da sve vidim perfektno Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
E pa prijatelji dijoptrija mi je od jutros 0. Od -2 do 0 za samo tri noci bez operacije ekstra je videti bez pomagala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung i5700 + D880
Pa podeli trikove sa nama poluslepima Smile

Ja danas iz jedno 4-5 pokusaja nisam uspeo da uglavim levo socivo i odustao, a radio sam sve isto sto i prethodnih par dana...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
pa procitaj temu od pocetka pa ces videti ocemu se radi.ako nesto ti nije jasno pitaj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 12:01:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.