Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problemi povratnika u Hrvatskoj i BiH  (Pročitano 5001 puta)
08. Sep 2009, 10:53:20
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Zamolila bih vas da ubuduce tekstove vezano za probleme povratnika u Hrvatsku i BiH postavljate u ovoj temi, kako ne bi gusili forum...

Hvala.

Skandal u Hrvatskoj u Domu zdravlja Otočac
Lekar pacijenta vratio jer je Srbin
Autor: T. Trikić | Foto:„24 sata“ | 08.09.2009. - 07:25

Lekar Esad Mujkanović iz doma Zdravlja Otočac u Hrvatskoj odbio je da ukaže pomoć pacijentu Bošku Radiću (67) iz Vrhovine, većinske srpske opštine u Hrvatskoj, koji je imao sve simptome moždanog udara, samo zato što je srpske nacionalnosti. Lekar je zasuo najgorim uvredama pacijenta i ljude koji su ga dovezli, među kojima je bio i Milorad Delić, načelnik opštine Vrhovina i funkcioner Samostalne demokratske srpske stranke.

„Dosta je vašeg četnik­ovanja u Vrhovinama, gamad Vrhovljanska, skinuću vam ja kokarde s glave, hoćete li možda da zapevate ovde Vojvodu Sinđelića. Marš napolje“, prepričava incident za „Blic“ šokirani Delić, koji je o čitavom slučaju juče obavestio dopisom Ministarstvo zdravlja Hrvatske i rukovodstvo SDSS. On napominje da je pacijent kasnije primljen u bolnicu u Ogulinu gde mu je konstatovan moždani udar.
Delić kaže da ovo nije prvi ispad doktora Mujkanovića, koji je više puta ne samo vraćao pacijente Srbe, nego ih i pogrešno lečio.
„Radić, kojem je trnula jedna strana tela, dovezen je u hitnu pomoć u Otočac, jer nedeljom ne radi ambulanta opšte medicine u Vrhovinama. Tamo ga je dočekao Mujkanović i odbio da da kola da se bolesnik prebaci u bolnicu ili u Ogulinu, ili u Gospiću, a onda i da izda uput. Kad me je Radićev sin nazvao da intervenišem ubrzo sam i sam došao a Mujkanović nas je onda zasuo najtežim uvredama“, priča Delić, kojem je pacijent sticajem okolnosti prvi komšija.

Slobodan Radić, sin izvređanog pacijenta koji živi i radi u Srbiji, kaže za naš list da je njegovom ocu bilo loše još u subotu, a u nedelju je pao s gornjim pritiskom preko 200 i komšije su više puta zvale hitnu pomoć, ali se niko nije odazivao. „Pretpostavljam da su videli identifikaciju da zovemo sa broja iz Vrhovina i da se zato nisu javljali“, kaže Radić. On priča da je za Hrvatsku krenuo čim je čuo da mu je otac loše.
„Usput sam pozvao Dom zdravlja u Otočcu da pitam za oca, a lekar mi je rekao da njemu nije ništa, da je samo pokvario stomak I da može da ide kući“, navodi Radić. „Kasnije su ga komšije prevezle u Ogulin gde sada leži sa oduzetom desnom stranom i ne vidi ništa na desno oko. Lekari mu sada rade analize“, završava priču Radić, dodajući da su zbog zloglasnog doktora mnogi pacijenti iz Vrhovina srpske nacionalnosti „loše završili“.
U Ministarstva zdravlja Hrvatske kažu za „Blic“ da je zdravstvena inspekcija primila informaciju o mogućem neetičnom ponašanju lekara u Domu zdravlja Otočac. „Zatražen je izveštaj od navedenog lekara, kopija zdravstvenog kartona, kao i izveštaj i medicinska dokumentacija iz Opšte bolnice Ogulin“, navedeno je u odgovoru ministarstva. Kako napominju, nakon utvrđivanja činjeničnog stanja biće preduzete mere u skladu sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.
Nesavesni doktor je u izjavi za „Jutarnji list“ rekao da ga nije briga za novinare i da račune o onome što radi jedino može polagati sudu. Ivica Miletić, upravnik Doma zdravlja Otočac, rekao je da nije dobio službeno primedbu na rad pomenutog lekara, ali je upoznat sa slučajem. „Mene isključivo zanima da li je lekar pravilno postupio prema pacijentu”, rekao je Miletić.

Uzelac: Nedopustivo ponašanje
Slobodan Uzelac, potpredsednik Vlade Hrvatske iz redova SDSS koji je vest saznao od našeg lista, oštro je osudio incident i rekao da je takvo ponašanje lekara „apsolutno neprihvatljivo za svakog normalnog čoveka i za svaku normalnu vlast“. „Očekujem da će slučaj osuditi svi u Vladi Hrvatske. Ne samo da ja to neću tolerisati kao potpredsednik Vlade i funkcioner SDSS, nego to ne bi smela da toleriše bilo koja vlast“, izričit je Uzelac.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
mob
Ericsson T28
Odličan potez, a o ovom dr. Mengeli nemam riječi, osim da mu se sve vrati na njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Apple 15
Pokrenuta istraga o incidentu u Otočcu
Kontroverzni lekar nije suspendovan
Autor: t. T. | Foto:m. pilipović | 09.09.2009. - 08:01

U Domu zdravlja Otočac u Hrvatskoj i dalje radi doktor Esad Mujkanović, koji je pacijenta srpske nacionalnosti Boška Ristića i ljude koji su ga dovezli nazvao „četnicima“ i izmarširao ih, kako je sam priznao na televiziji. Ivica Miletić, direktor Doma zdravlja, kaže za „Blic“ da nema ovlašćenja da ga suspenduje i da čeka odluku Ministarstva zdravlja Hrvatske.

Sam Mujkanović juče „zbog prezauzetosti nije imao vremena“ da odgovara na pitanja našeg lista.
Miletić kaže da je pokrenuta istraga, da je policija saslušala i doktora i druge učesnike incidenta, a da je on od bolnice u Ogulinu, gde Ristić sada leži, zbog sumnje na moždani udar tražio da mu dostavi medicinsku dokumentaciju koju danas treba da prosledi Ministarstvu zdravlja.
On, međutim, osporava tvrdnje Ristićevog sina i Milana Delića, načelnika opštine Vrhovine koji je prisustvovao incidentu, da pacijent nije adekvatno zdravstveno zbrinut.
„Ristić je došao u Dom zdravlja u 13 časova u nedelju, smešten je u stacionar, otvoren mu je bolnički list i dobio je adekvatnu terapiju i infuziju. Nije imao čak ni knjižicu. Ali nakon tri sata rodbina i prijatelji tražili su da ga prevezu u Ogulin, jer mi nemamo neurologa. Tada je došlo do svađe i sukoba i doktor Mujkanović je izrekao uvrede“, priča Miletić. On dodaje da ga je potom pozvao Delić i da je on lično intervenisao da se pacijent otpremi bolničkim kolima u Ogulin, ali na kraju ga je ipak prevezla porodica.
„Pacijent je sada u stabilnom stanju“, tvrdi naš sagovornik. On postavlja pitanje šta će biti ako se utvrdi da uopšte nije bilo moždanog udara, a mediji su digli toliku prašinu.
Upitan nije li sama činjenica da lekar na radnom mestu pribegava tako ružnim rečima i pacijentu i njegovoj porodici kaže da su „gamad Vrhovinska“, Miletić odgovara da sve činjenice mora da utvrdi istraga, a do tada on „jedino može da Mujkanovića skine sa dežurstva“.
„Uvrede su svakako neprimerene i za svaku osudu, ali odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve diskriminacije u medicinskom zbrinjavanju pacijenta i to je za mene najvažnije“, kaže direktor Doma zdravlja.

Osuda iz UNHCR
Vilfrid Buhorn, predstavnik Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Hrvatskoj, izrazio je zabrinutost zbog postupka lekara Esada Mujkanovića iz Doma zdravlja u Otočcu.
UNHCR veruje da incidenti kao taj, iako retki, uveliko umanjuju napore za stvaranje uslova za povratak izbeglica u Hrvatsku i šalju negativnu poruku onima koji još uvek razmišljaju o povratku kao opciji kojom bi prekinuli svoje izbeglištvo. UNHCR je pozvao nadležne organe Hrvatske da što pre reaguju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Incident iz Otočca stigao do Kosorove
Doktoru Mujkanoviću prete sankcije
Autor: T. T. | 10.09.2009. - 05:00

Ni drugi dan posle incidenta u Domu zdravlja Otočac, u Hrvatskoj, gde je doktor Enes Mujkanović optužen da nije adekvatno zbrinuo Boška Ristića srpske nacionalnosti, juče nisu preduzete nikakve sankcije protiv lekara, koji je uz to izvređao na nacionalnoj osnovi ljude iz pratnje pacijenta. Ali Milorad Delić, načelnik opštine Vrhovine iz redova Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS) koji je prisustvovao incidentu, tvrdi da Mujkanović mora biti suspendovan i da „ovoga puta neće jeftino proći“.

„O čitavom slučaju sa Jadrankom Kosor, premijerom Hrvatske, razgovarao je Slobodan Uzelac, potpredsednik Vlade, a obavešteni su i Evropska komisija i UNHCR. Istraga je pokrenuta i očekujemo sankcije protiv Mujkanovića“, kaže Delić. On dodaje da su sada počeli da se javljaju i drugi pacijenti čiji je život ugrozio ovaj doktor.
Darko Milinoviæ, ministar zdravlja Hrvatske, rekao je da se sluèaj ispituje i da, ako se potvrdi da su tačni navodi da lekar nije zbrinuo pacijenta, za njega više neće biti mesta u hrvatskom zdravstvu. Zakletva obavezuje lekara da pruži lekarsku usluga svima, bez obzira na pol i veru, rekao je ministar Milinoviæ.
Doktor Mujkanović u izjavi za naš list demantuje da nije ukazao pomoć pacijentu, a za uvrede kaže da nisu bile upućene Ristiću, nego „četnicima iz Vrhovina” i da bi ih sve do jedne ponovio. „Ne kajem se i ne stidim. To su i zaslužili, jer oni i nisu ljudi nego štakori”, kaže Mujkanović i napominje da „pravi razliku između četnika i Srba”.
Lekar tvrdi da je Delić „kolovođa grupe koja radi na obnovi Srpske Krajine”, da je „narko-diler” i „nekadašnji član zemunskog klana” . Čitav njegov sukob s „četničkim strukturama”, objašnjava Mujkanović, potiče od pre četiri godine kada su, kako tvrdi, oni namestili ubistvo Josipa Čorka, mladića hrvatske nacionalnosti.
„Te noći bio sam dežuran i osporio sam da se radilo o saobraćajnoj nesreći. Nakon toga pokušali su da rade o glavi i meni, i mojoj porodici”, navodi doktor.
Komentarišući optužbe, Delić kaže da se „i policija smejala kad ih je čula”. „Policija je nedvosmisleno utvrdila da je smrt Čorka bila saobraćajna nesreća. Što se tiče navodnog obnavljanja četničkog pokreta, kao zvaničnik sam pod zakletvom da štitim ustavni poredak Hrvatske”, ističe Delić. Na tvrdnje da je bio u zemunskom klanu kaže da razmišlja da tuži doktora za klevetu. „Nisam nikad ni bio u Zemunu, ”, zaključuje zvaničnik SDSS.

Čeka se odluka Ministarstva zdravlja
Ivica Miletić, direktor Doma zdravlja Otočac, kaže za „Blic” da će eventualne sankcije protiv Mujkanovića moći da preduzme tek pošto o čitavom slučaju kažu svoje Ministarstvo zdravlja Hrvatske i policija. On navodi da je dobio izveštaj neurologa bolnice u Otočcu, gde je hospitalizovan Ristić, koji pokazuje da se ipak ne radi o moždanom udaru i da mu je „drago da je pacijentu bolje”.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
sta ti je genetika ... nepogresivo pravi razliku izmedju cetnika i Srba, ali kad treba da napravi razliku izmedju "prejeo se" i "umire od izliva krvi u mozak" onda nije siguran .. bravo 5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
mob
Ericsson T28
I kada sam gledao na TV, nisam baš skontao najbolje. On se valjda u slobodno vrijeme bavi identifikovanjem četništva i četničkih elemenata u HR, a država sama ništa ne preduzima.

Da li je moguće da je četništvo ponovo uzelo maha u HR?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Novi zločin „doktora Mengela“
Ostavio me da umrem posle ujeda poskoka
Petak - 11.09.2009
Iako sam mu rekla da me ujela zmija, Mujkanović je sve vreme tvrdio da sam se prejela i da zbog toga povraćam.

Dao mi je samo injekciju protiv tetanusa i nije dozvolio da me voze u bolnicu. Te noći sam izgubila vid, a umalo sam ostala i bez noge, svedoči za „Alo!“ srpkinja Marija Jelovac, još jedna žrtva zloglasnog doktora Esada Mujkanovića iz Otočca.
Mujkanović koji je nedavno odbio da leči šlogiranog pacijenta samo zato što je Srbin, je Mariju Jelovac (70) iz Vrhovina posle ujeda zmije držao 24 sata u ordinaciji bez adekvatne pomoći, što je zamalo imalo fatalan ishod.
Život nesrećne žene, kojoj je za to vreme pocrnela cela noga, spaslo je samo to što je Mujkanoviću istekla smena i zamenio ga je drugi lekar, koji je, videći o čemu se radi, odmah uputio u Gospić, gde su joj rekli da se mora izvršiti amputacija.

- Nisam dala da mi seku nogu i eto, ipak sam ostala živa. Uzalud sam Mujkanoviću rekla da me ujeo poskok, on je sve vreme tvrdio da sam se prejela i da zbog toga povraćam. Pored mene je celu noć provela jedna lekarka koja ga je molila i upozoravala da preduzme nešto, ali on mi je dao samo jednu injekciju protiv tetanusa i nije hteo ni da čuje da me transportuju u Gospić - priča Marija Jelovac.
Ona je te mučne noći provedene kod doktora srbomrzca izgubila i vid, koji joj se vratio tek nakon 12 dana lečenja u gospićkoj bolnici. Kaže da su joj i danas, tri godine od mučnog susreta s Mujkanovićem, uspomena na njega stalni bolovi u nozi.
Iako je hrvatski ministar zdravlja Darko Milinović izjavio da za Mujkanovića više neće biti mesta u zdravstvu ako se ispostavi da su optužbe na njegov račun tačne, dosad su izostale konkretne mere vlasti u slučaju nezabeleženom u lekarskoj praksi u novije vreme.
Inače, Srbin Boško Radić, o čijem slučaju je „Alo!“ pisao, iz Ogulina je prebačen u bolnicu u Rijeci i još ne vidi na desno oko.

„Ne lečim četnike“

Pored slučaja Marije Jelovac i Boška Radića, čelnici opštine Vrhovine i Srpskog nacionalnog vijeća, u zahtevu Ministarstvu zdravlja Hrvatske da se ovom lekaru oduzme licenca za rad opisali su još dvadesetak slučajeva nečovečnog odnosa prema pacijentima srpske nacionalnosti.
- Većini Srba koje su dolazili vraćao je zdravstveni karton pošto bi u njemu prethodno napisao: „Neću da lečim četnike“ - tvrdi zamenik načelnika opštine Vrhovine Miroslav Mašić.
Esad Mujkanović nije želeo da komentariše optužbe koje na njegov račun iznose njegovi pacijenti Srbi:
- Zašto se vi u Beogradu ne zapitate šta su radili doktori Radovan Karadžić, Jovan Rašković, Milan Babić i Vojislav Stanimirović - kratko nam je rekao.

V. P.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
mob
Ericsson T28
Novi zločin „doktora Mengela“

Esad Mujkanović nije želeo da komentariše optužbe koje na njegov račun iznose njegovi pacijenti Srbi:
- Zašto se vi u Beogradu ne zapitate šta su radili doktori Radovan Karadžić, Jovan Rašković, Milan Babić i Vojislav Stanimirović - kratko nam je rekao.

V. P.

Izvor: Alo

Nisam psihijatar, ali izgleda da sam postavio dobru dijagnozu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
javno pogubljenje .. kamenovanjem .. bi mozda MOZDA bilo adekvatan naredni korak
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Prijava protiv lekara koji nije hteo da leči Srbina
Autor: Tanjug | 11.09.2009. - 19:18

Ličko-senjska policija je posle istrage izveštavanja medija o ponašanju lekara iz doma zdravlja u Otočcu Esada Mujkanovića, koji je odbio da pacijenta, Srbina iz Vrhovina, prebaci u bolnicu u Ogulin, ustanovila da nije utvrđeno da pacijentu nije pružio adekvatnu medicinsku pomoć.

Policija je, međutim, lekara Mujkanovića prijavila prekršajnom sudu u Otočcu zbog „narušavanja javnog reda i mira” zato što je na „naročito drzak i nepristojan način po nacionalnoj osnovi izvređao” dvojicu čelnih ljudi opština Vrhovine koji su tražili da se pacijent prebaci u bolnicu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.