Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 04:14:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Проблем са видом  (Pročitano 11282 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Ericsson jeste
ne moram,nisam nikada ih nosio...
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
ako su joj ljekari rekli da nosi cvike...samo kad je uz racunar..tv-e i kad cita..onda ne treba da ih stalno nosi...
naocari mogu da isprave vid...ali ja jos nisam cuo da su nekome potpuno popravile vid...
ali sam cuo da kad se pacijenti nisu pridrzavali ljecnickih uputa...da su cvidze jos vise  sjebale vid...
sto se tice "lasera" mislim da danas  rizik skoro da i ne postoji..
ako cemo realno... rizik postoji i moguce su nus pojave  i pri koristenju kapi za oci...
pa i nagli prelazak iz tamne prostorije na jako sunce...ili zimi ...na odsjaj sunca u snijegu...

Ja se nisam pridrzavao  Smile pa mi se, hvala Bogu, nije toliko pokvarila dioptrija Smile a evo vec 10 godina nosim naocare  Smile

Hm .. tolika dioptrija a da ne nosis naocare, to je bas cudno  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 530
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 5130 XpressMusic
Добро ако не постоје толики,ризици све једно није ни јефтино,морао бих доста да скупљам,а тренутно сам не запослен тако да не могу.
Добро пробаће мало више шаргарепе ( јасно је да она пуна каротина ), А како  оне Pin Hole наочаре да ли оне могу да помогну,има ли какав позитиван учинак после ношења таквих наочара ( или оне само привремено имају дејство док се носе ) ? ( Или је то само добра реклама која не помаже )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 530
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 5130 XpressMusic
Да ли неко може да ми одговори, колико могу да помогну и да ли помажу Pin Hole наочаре ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Ericsson jeste

Citat
pa nije to tako velika dioptrija
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Samsung Galaxy S Advance
@Djujicbresrbija

Minus, odnosno kratkovidost, ti raste sa pubertetom pa do perioda formiranje ochne jabuchice, ona se ne popravlja nego postepeno raste i uz pomoc naochara na kraju stagnira. Jedina popravka je laserskom operacijom koja nije nuzna za tu njenu dioptriju jer je zaista zanemarljiva u odnosu na one sa kojima se tamo ide.

Dalekovidost, odnosno plus, se ispravlja efikasnije sa naocharima i to ce da ti potvrdi bilo koji optichar, doktor i slichno.

Ako joj smetaju naochare, ima puno dobrih i kvalitetnih mekih sochiva kojia nece ni osetiti da nosi a imace istu slobodu kao i bez naochara.

Shto se tiche redovnosti noshenja, stavovi su podeljeni, ja sam nosio stalno i dioptrija mi se vremenom povecavala da bi mi na kraju stagnirala, a neki drugovi nisu nosili uopshte kada je trebalo pa su ostali na toj prvoj maloj konstatovanoj dioptriji. Ali, to je vise stvar genetike nego posledice (ne)nosenja naochara.

Shto se vezbi tiche - probaj sa googlanjem Bejtsovih vezbi ( William H. Bates) i njegove knjige "Better eyesight without glasses", pa mozda i pronadjesh neshto korisno. (znam da je bilo rechi o njemu i ovde na bureku, pa ako nadjem okacicu i u ovoj temi, uglavnom - radi se sa zmurenjem pa otvaranjem, stavljanjem ruke preko jednog pa drugog oka i slichno)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
kratkovidost se ne popravlja, neka nosi naocare stalno da joj se ne bi brzo jos vise pokvarila dioptrija.. meka sociva su takodje odlicno resenje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
SonyEricsson W800i
. А чак каже и да јој је мало горе,а да ли је то грешка што стално носи наочаре ?
Mozda je samo trip.I ja sam tako mislio,pa kada sam posle 2 godine,mozda i vise(debil) otisao na kontrolu,samo sam promenio stakla-inace dioptrija mi je ostala ista.Sve u svemu,neka radi ono sto je lekar rekao.
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Samsung GT-S7580
 pa nije to tako velika dioptrija
Је л' се ти зезаш?  Smile
Ја имам -3..И доста тога не видим без наочара..Ти са -8, ств не знам шта би видео..  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Да,али се њој мало чини да лошије види по мраку од како је почела да их носи костантно.Али значи наочаре не могу да поправе вид.уз неке вежбе ?

Promenite oftamologa, nije dobro odredjena dioptrija...  ili problem nije samo oftamoloski...

Citat
ako su joj ljekari rekli da nosi cvike...samo kad je uz racunar..tv-e i kad cita..onda ne treba da ih stalno nosi...

Kada je mala dioptrija, oni idu na to da je to period kada se oci najvise naprezu... ali... ako joj je vec pogorsan vid nema losih stvari u nosenju naocara ili sociva...
« Poslednja izmena: 08. Jun 2012, 08:56:00 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 04:14:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.037 sec za 11 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.