Imam neku svoju stranicu na FB-u, koja ima otprilike oko 15k članova. Sa druge strane, imam da kažem "rivale" koji imaju par hiljada članova više od mene, a bave se istim "poslom" kao i mi. E sada, imam jedan problem sa tim "rivalima". Svaki tekst, status, ili bilo šta čega smo mi autori, oni preuzimaju i stavljaju kod sebe na stranicu, a ne navode izvor odakle je to nešto preuzeto, kao najgori plagijatori. Zamolili smo ih više puta da to ne rade, ali oni su i dalje nastavili da teraju po svome. Dakle, mi ne shvatamo poentu te stranice, ako oni eto uzimaju sav sadržaj od nas i stavljaju kod sebe bez navedenog izvora i takmiče se sa nama ko će imati više lajkova na toj vesti. To su praktično dve iste stranice, s tim što smo mi jako ranije osnovani. E sad ja želim vas forumaše da pitam da li je ikako moguće da za to mogu da ih prijavim FB-u i da im oni pošalju neko upozorenje ili nešto kako bi oni prestali to rade. Zaista ne znam na kom jeziku treba da im objasnimo da nema svrhe da postoje dve stranice sa skoro celokupno istim sadržajem.
Nisu gluposti u pitanju, stranica je vrlo ozbiljna i informativna. Tekstove lično pišemo, obaveštavamo o novostima itd. Ali i to što kažeš, FB nije baš toliko ozbiljno mesto gde bi to moglo da se spreči, ali vredi pokušati. A što se tiče hakovanja, ne bih voleo da ih hakujem jer ne bih ni ja voleo da meni neko hakuje stranicu, ali ako baš nema drugog rešenja, može i to.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2013, 01:14:14 od WHSmith »
Не знам што толико кријеш шта то објављујете, али није ни битно. Битно је да никако не можете гарантовати да је то ваше, да га нисте скинули с нета.
То што они раде је јајарски, ако сам употребио добар израз, али не пише игде да је забрањено. Тако да или ћете да истрпите провокације или да их хакујете, промените им шифрицу и ћао. Не знам да ли је лако колико и звучи, али знам да није немогуће.
Не знам што толико кријеш шта то објављујете, али није ни битно.
Ma nije da krijem, ali ovaj forum čita mnogo ljudi, pa rek'o da ne pročitaju oni ovo slučajno i pronađu se. Ako te zanima, mogu da ti kažem na PM, nije problem.
Ako neko ima još neko bolje rešenje osim hakovanja, neka kaže.
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm - A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law - A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws