Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 03:52:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa shutdownom !!!  (Pročitano 968 puta)
02. Dec 2008, 01:04:01
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
E ovako. . . Nešto sam čačkao i sada kada gasim računar nasilno mi se zatvaraju progarmi. . . Tj iskače mi za svaki program ono "end now" kao da ubijam proces. . . Ja pretpostavljam da sam negdje previše smanjio vrijeme shutdown-a i da sada sistem nema vremena da normalno pogasi programe. . . Ako je neko imao iskustva sa ovakvim problemom bio bih mu zahvalan da mi malo pomogne. . . Ili ako neko zna kako da povecam to vrijeme shutdown-a pa da vidim da nije možda to u pitanju. . . Hvala napred i izvinjavam se ako sam ponovio temu iako sam pretražio i nisam našao nešto slično.

[Edit by Crowz: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 02. Dec 2008, 14:32:42 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
Idi na Start, pa Run. Otkucaj regedit, pa OK.
Nadji HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop, pa dupli klik na "WaitToKillAppTimeout". Tu stavi defaultnu vrednost od 20000 i klikni Ok.
Zatim dupli klik na "HungAppTimeout" i vrati defaultnu vrednost na 5000 i Ok.
Posle toga nadji HKEY_USERS.DEFAULT\Control Panel\Desktop, pa dupli klik na "WaitToKillAppTimeout".
Tu isto vrati vrednost na 20000 pa Ok. Promeni vrednost i kod "HungAppTimeout" na 20000.

To su default podesavanja za Windows XP. Medjutim, ko zna sta si sve tjunovao, tako da je mozda bolje da samo ovo uradis:

U regedit-u nadji HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop pa dupli klik na "AutoEndTasks". Stavi vrednost na 1 i Ok. Restartuj racunar i trebalo bi da je problem resen.
« Poslednja izmena: 02. Dec 2008, 14:42:46 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Druze hvala na pokusaju, uradio sam sve kao sto si rekao ali o5 ista stvar kao i pre. Ne razumijem se pretjerano ali jel ima u ovim registrima stvar koja se odnosi konkretno na brzinu shutdown-a... instalirao sam TuneUp 2009 pre par dana i on mi je predlozio neke gluposti i ja sam naravno sve prihvatao, i u njima je kao bio predlog da ubrza shutdown zbog bla bla bla... e sada u tom TuneUp-u nema da se to vrati ali negdje u registrima mora da ima ebem li ga... cim je taj program to ubrzao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
Idi na Start, pa Run. Otkucaj regedit, pa OK.
Nadji HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop, pa dupli klik na "WaitToKillAppTimeout". Tu stavi defaultnu vrednost od 20000 i klikni Ok.
Zatim dupli klik na "HungAppTimeout" i vrati defaultnu vrednost na 5000 i Ok.
Posle toga nadji HKEY_USERS.DEFAULT\Control Panel\Desktop, pa dupli klik na "WaitToKillAppTimeout".
Tu isto vrati vrednost na 20000 pa Ok. Promeni vrednost i kod "HungAppTimeout" na 20000.

Ovo ti je da vratis brzinu gasenja na normalan nivo.

To su default podesavanja za Windows XP. Medjutim, ko zna sta si sve tjunovao, tako da je mozda bolje da samo ovo uradis:

U regedit-u nadji HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop pa dupli klik na "AutoEndTasks". Stavi vrednost na 1 i Ok. Restartuj racunar i trebalo bi da je problem resen.

Ovo je da automatski ubije sve programe pre shoutdown-a...
« Poslednja izmena: 03. Dec 2008, 10:41:02 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
druze hvala ti, puno si mi pomogao... iako sam nasao negdje da to i nije problem toliki, ali eto mene je zivciralo sto nisam znao vratiti... sada je sve u redu... tnx jos jednon... pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 03:52:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.