Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:28:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa robotima  (Pročitano 2357 puta)
25. Jan 2007, 02:17:21
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6600
Naime, namestio sam na forumu da svi mogu da vide forum, ali da samo registrovani korisnici mogu da pristupaju svim sekcijama. Problem je nastao kada sam video da googlebot i ostali samo indexiraju ili posecuju profile nekih clanova ili pocetnu stranu a ne ulaze u teme foruma. Saznao sam na SMF forumu da su roboti tretirani kao i gosti i da zato ne indexiraju ostale teme foruma, ali nisam nasao resenje kako da to resim, odnosno kako da im dam neku dozvolu, posto su oni pretrazivaci da mogu da ulaze u sve teme foruma. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Neces ni naci resenje, bar ne gotovo za tako nesto, ovde je to modifikovano tako kada smo morali zbog opterecenja zabraniti ulaz gostima... Kod za tako nesto nije javno dostupan, niti ce biti.
Verujem da ti je daleko lakse da ubacis ovako nesto ili nesto slicno sto ce biti obavestenje samo za goste, nego da trazis gde i kako treba modifikovati skriptu da bi funkcionisalo kako zelis..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6600
Neces ni naci resenje, bar ne gotovo za tako nesto, ovde je to modifikovano tako kada smo morali zbog opterecenja zabraniti ulaz gostima... Kod za tako nesto nije javno dostupan, niti ce biti.
Verujem da ti je daleko lakse da ubacis ovako nesto ili nesto slicno sto ce biti obavestenje samo za goste, nego da trazis gde i kako treba modifikovati skriptu da bi funkcionisalo kako zelis..

Gledao sam to za letecu reg...ali koja je svrha? Isto je potrebna registracija ali u drugom obliku? Koji ja rezultat dobijam za robote ako sklonim da se forum vidi i vidi se samo "form" za logovanje ili ko hoce da se registruje kao ovde na bureku?Kontam samo da bi sve ovo za robote radilo ako bi ja sklonio "registraciju" za sve, znaci svi ulaze, nema clanova, nema nista, to mi nije jasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Koja je svrha.. svrha je da gostima predocis da mogu da se registruju i zasto bi to bilo dobro, a da oni pritom tom ekranu ne mogu nista onoliko vremena koliko ti to hoces. Ako im smeta, ako ih zanima registrovace se. Dakle sajt ce biti dostupan svima, samo sto botovima to ne smeta, a ljudima recimo da smeta.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6600
Koja je svrha.. svrha je da gostima predocis da mogu da se registruju i zasto bi to bilo dobro, a da oni pritom tom ekranu ne mogu nista onoliko vremena koliko ti to hoces. Ako im smeta, ako ih zanima registrovace se. Dakle sajt ce biti dostupan svima, samo sto botovima to ne smeta, a ljudima recimo da smeta.

Razumem ja tebe, ali ne razumem jedno sto si napisao "samo sto botovima to ne smeta, a ljudima recimo da smeta."? Pa sto roboti ne indexiraju sve ako im ne smeta? Na koji nacin ja da ih pustim u sve teme ako mi je registracija neophodna? Razumem da bi bilo sve ok ako bi ukinuo registraciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Lepo sam napisao.. sajt ce biti dostupan svima... znaci pusti pristup svima, ali ubaci ono, i ono ce se prikazivati samo gostima i botovima. To je layer u css, to botovima ne smeta da indeksiraju tekst stranice, a ljudima ce to stajati preko teksta i verovatno ce se zbog toga neko registrovati.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6600

Ok, pokusavao sam to davno ali mi je prijavljivalo greske, pokusacu opet, nije problem kad je dobra volja. Samo mi reci jedno, znaci isto mogu da na svom forumu  postavim pocetnu stranu kao i tvoju, znaci nista se ne vidi, samo za registraciju ili "form" za vec postojece clanove. Da li sam sa tim resio problem sa robotima ili ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Od pocetka se vrtis oko iste stvari.
Shvati.
Gosti i roboti vide isti sadrzaj foruma.
Razlika je samo u tome sto gosti imaju oci a roboti ne. Dakle ono sto smeta ocima, ne smeta robotu.
Ako ubacis samo register u floating box, gosti nece znati kako da se uloguju. Dakle sadrzaj boxa ces srediti onako kako tebi odgovara, zaista ne nameravam da ti sve crtam. Code koji sam tamo ubacio sluzio je samo kao primer.. to na kraju krajeva ni ne mora biti box koji se skroluje, uvek mozes da izmenis i to jednostavno ubacis negde u template da stoji fiksirano.. Ispod prve poruke ili iznad naziva teme.
Imas objasnjeno gde i sta stavljas za ovaj konkretan primer, ako ti on ne odgovara, imas gomilu gotovih skripti koje mozes prilagoditi po netu, a koje ce raditi istu stvar ako ih ubacis gde treba. Na primer Floating Top Bar script, ili nesto slicno.
Ako nisi vest i neces da se mucis sa time, pusti goste, instaliraj server kod sebe kuci, instaliraj smf, i vezbaj kako se menja template, pa kad uspes izvesti ono sto ti treba, ubaci ga na sajt.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6600
Ok, pokusacu neke stvari da odradim, mada neke ne mogu "Dakle ono sto smeta ocima, ne smeta robotu", da tom robotu nista ne smeta, sam bi sve odradio, a ne da se ja mucim oko toga sta treba raditi i ti objasnjavati. Nebitno, odradicemo nekako, hvala na pomoci u svakom slucaju.................Pozzz.... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Citat
da tom robotu nista ne smeta, sam bi sve odradio, a ne da se ja mucim oko toga sta treba raditi i ti objasnjavati
Moram 10 puta da ponovim...
Ne smeta ocima..
To sto ti pricas bi znacilo da on moze da udje svuda.. ukljucujuci admin panel.. a to je onako.. malo.. idiotski, cak i kao zamisao.
Robot je gost. Samo je sprava. Ne zanima ga da li je tvoj sajt lep, ruzan, glup, odvratnih boja i fontova.. on samo kupi ono cemu ima pristup.
To je stvar ociju... da li je nesto lepo ili nije.. da li je neki element u css podesen da bude gore, dole, levo ili "preko" svega. On to ne vidi, on vidi samo taj element, za njega pozicioniranje nije bitno.
Dakle ako stavis preko stranice 600x600 layer, ljudi ce to videti i od toga nece moci da vide pola teksta i popizdece.. robotu je svejedno, to je parce code-a kao i svako drugo koje je pokupio.. ide redom kroz html i skida. Kada naidje na link, prati.. ako sve radi, radi.. ako ne radi ne radi.. bilo lepo ili ruzno.. svejedno.
Razmisljaj malo majku mu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:28:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: robotima

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.