Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 01:38:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: problem sa pokretanjem programa  (Pročitano 4419 puta)
24. Jun 2012, 23:15:12
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Na starom kompu imam neki dos program za knjigovodstvo

Nesto je poceo da mi brljavi pa mi se pri boot-u pojavljivao chk dsk za D particiju na kojoj mi je samo taj program od dvadesetak mega.

ja se malocas napravim pametan i prekopiram sve fajlove sa D particije, formatiram je i posle vratim fajlove.

Posle prvog restarta nije bilo chk dsk-a ali nece da mi pokrene program  Smile

pogram se pokrece preko bat fajla

Samo se pokrene pa se skrsi

Da nije to neka zastita autora od kopiranja? Kako je zaobici?

Inace je OS na tom kompu XP

edit: sve fajlove koje sam sklonio sa D particije sam vratio. jedino sto bi moglo da bude drugacije su podesavanja za compatibility mode (ako se to nije prekopiralo sa samim fajlovima) eksperimentisao sam sa razlicitim compatibility opcijama i nista nisam postigao.

edit 2: pre par dana sam prekopirao sve fajlove na ovaj komp da imam backup ako onaj hard gekne. Sad sam te fajlove prekopirao na flesku i desava se potpuno ista stvar kako sa onim fajlovima koje sam pomerio na C particiju da formatiram D pa ih posle vratio na D

Program se normalno pokrene ali odmah nestane.

edit 3:

sad sam otvorio ovaj bat fajl sa notepadom i unutra je ovo

Citat
d:
set clipper=f120
zkey I yukey.kbd
c:\mp 1 ""

Sta je moglo da se promeni pa sad nece da se startuje?

edit 4: mozda je problem sto sam particiju formatirao u ntfs? sad cu da probam da je prebacim u fat 32

edit:5 nista se nije promenilo Smile

Dizem ruke za veceras jer se niko ne javlja a ja nemam vise ideju sta da probam. Jedan moj rodjak ga je vec uspesno kopirao kod sebe sa kompjutera na kompjuter pa ce valjda moci i moj da osposobi. Ako neko ima ideju u cemu je fora neka napise jer mi se ne ceka sutra sa nezvesnoscu hocu li moci da pokrenem prokleti program

edit 6: da li je ovo uopste DOS program? meni vizuelno izgleda da jeste (kad radi)
bat fajl ocigledno pokrece exe fajl. (gore sam kopirao ceo sadrzaj bat fajla)
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 00:56:20 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Pa prvo, verujem da ti malo ko moze sta reci jer niko nezna nista o tom nekom programu za knjigovotstvo.

Ja ti mogu reci sledece:

1. Backup-uj sve bitno ali ovaj put sa hard diska. Jer ces isti testirati a i mozda probati neke izmene dole navedeno...

2. Testiraj HDD. Los HDD moze biti usrok. Evo kako...

Preuzmi MHDD program.
Raspakuj i narezi ga kao ISO, znaci da je bootabilan

Ubaci i bootuj sa diska
Kad se ucitaju fajlovi izaberi opciju 1
Kad se pojavi meni izaberi disk koji ces skenirati
Ukucaj scan pa enter
U sledecem meniju klikni F4
Pocece skeniranje
Ukoliko se pojavi vise od 3 upisa u delu X UNC: disk ti je octecen

Javi rezultat.

3. Sve to probaj na nekom drugom kompu.

4. Sto se tice batch fajla...  Smile
Probaj ovo.

My Computer , desni klik, / Properties
Advanced tab, klik na Environment Variables.

Pod System Variables , klikni na New.

Za Variable Name, stavi Clipper.

Za Variable Value, stavi f:120.

...jos, vidi sta se nalazi na C particiji u nekom mp folderu? Biva kreiran pokretanjem batch fajla ili je tamo?
Predpostavljam da se program nalazi na C particiji u nekom " mp " folderu.

Da li to batch file natera program da smesti svoje datoteke? Probaj staviti na D particiji pa vidi kako ce se ponasati.

Znaci,napravi novi batch i ubaci ovu liniju:
znaci izmeni...
Kod:
d:\mp 1 ""

Naglasavam, ne znam kakav je to program i kako on radi, tako da je ovo samo proba/nagadjanje.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 05:11:21 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
(za sada cu preskociti testiranje harda)

probao sam i ja sinoc da promenim u d:mp...

na D particiji sam imao foldere

kopija
rad
soft(unutra je onaj bak file kojg poziva shortcut sa dektopa)
stampe

i fajl van foldera mp.exe

na C particiji sam isto nasao fajl mp.exe (njega valjda poziva onaj bak fajl sa D particije)

sad cu da probam ovo sa Environment Variables

jos jedan momenat: kad sam sinoc bekapovao sve sa D particije pre formata u folder koji sam napravio na desktopu koliko vidim na tim fajlovima su ostala compatibility podesavanja pa se valjda nije to poremetilo.

edit: na bat fajlu imam samo general i compatibility tabove. SAd cu da vidim ovo sa Environment Variables sa fajlom mp.exe koji se nalazi na D. Ovaj koji je na C ni sinoc nisam menjao. Koliko vidim mp.exe na C i D su potpuno iste velicine.

edit 2: sad sam tek ukapirao (sveze probudjen)
desni klik na my computer...

edit3: sve isto Smile

sad cu da vidim da ubacim dosbox tamo pa da probam tako. Na ovom kompu (win 7 ultimate x64) nista nisam postigao sa njim. Ovde mi se ucita pocetni ekran programa preko dosbox-a ali mi ne ulazi u program. Probao sam posle da ga pokrenem ovde preko nekog programa D-Fend Reloaded koji bi bas trebalo da je za sedmicu i sa njim mi se desava slicno kao i na starom kompu (pojavi se onaj ekran od prompta, krene da ucitava pa se skrsi)

edit 4: na onom kompu sam jos manje postigao sa dosbox-om (mountovao sam samo kopiju fajla mp.exe koja je bila na C i izlazilo mi je nesto invalid drive... kad probam da pokrenem mp.exe)

Ostaje mi nada u ovog rodjaka. On kod sebe ima funkcionalan taj program i koliko kapiram vec ga je u svojoj kuci prebacivao sa kompa na komp. Jedino sto cu da izludim dok ga ne navatam (radi covek ceo dan. zato i nisam mogao sinoc kasno da ga cimam)

edit 5: zesce sam se sjebo  Smile

nije rodjak uspeo da ga prebaci sa kompa na komp. pretpostavljam da je cela zajebancija zbog zastite programa od kopiranja. Sve mi se cini da cu morati da cimam programera a programer ce mi se bas obradovati  Smile
Ako je ikako moguce probacu da izbegnem cimanje programera. Sad vijam rodjaka da mi prekopira fajlove sa njegovog kompa ali slaba vajda od toga  Smile
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 10:47:01 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
HTC 
Trebao si samo u conzoli da kucas chkdsk D: /f  i popravio bi D particiju, nisi trebao da je formatiras

Nabolje da pozoves telefonom tog tipa koji je pravio program i objasnis mu o cemu se radi, tesko da ovde neko zna kakav bat fajl je on pravio da pozove taj program.
U principu, ako mu sve lepo objasnis, mozete da zavrsite preko telefona za 2-3 min.

Imao sam slicnu situaciju, s tim sto sam ja obarao zeni sistem pa sam morao da zovem programera da bi pokrenuli taj dos program.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 11:52:57 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
problem je sto se vec nekoliko puta pri startu pojavljivao chk dsk

Ja sam taj program platio 300 evra pre nekih 4-5 godina i u sustini nisam ni radio sa njim. trebalo je da placam programeru 100 evrica godisnje ali mu nisam placao jer nisam ni radio.

Ako sve ostalo propadne zavisim od dobre volje programera hoce li mi osposobiti program za neku sitnu kintu koja bi meni bila rezon da platim.

Sad cimam jednog prilicno strucnog drugara da naleti popodne pa cemo probati nesto zajednicklim snagama. on ima i nekog kuma koji je programirao u kliperu (za mene je sama prica o tome spansko selo) pa cemo i sa njim da se konsultujemo.

tesko da ovde neko zna kakav bat fajl je on pravio da pozove taj program.

Citat
postavio sam gore kompletan sadrzaj bat fajla

d:
set clipper=f120
zkey I yukey.kbd

Na netu sam nasao neke prilicno konfuzne price sa problemima pokretanja dos programa na xp i tamo se pominjalo editovanje autoexec.nt i config.nt

Ja sam se nesto zezao malocas i kad na sam fajl mp.exe (koliko ja kapiram to je program) uradim properties=>program tab=> advanced

izadje mi windows PIF settings sa dva polja
(custom ms-dos initilization files)
autoexec filename:%systemroot%\system32\autoexec.nt
config filename:%systemroot%\system32\config.nt

jesi li ti uspeo da pokrenes pogram uz telefonske instrukcije programera ili je on morao da dolazi?

sad sam nesto uradio search za ".nt" fajlove na onom kompu

nasao mi je gomilu fajlova sa ekstenzijom ntx u folderima od programa i autoexec.nt i config.nt u system 32 i autoxec.nt i config.nt u windows repair ali po vremenu nastanka fajlova vidim da su to potpuno isti fajlovi kao i ovi u system 32
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 13:09:32 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ovo pisem u sledecem postu jer bi mi mozda resilo problem a jako je bitan momenat.

Ako bih ja ubacio kod mene u komp rodjakov hard sa instaliranim funkcionalnim programom da li bi to radilo bez problema kod mene?

Brine me da li bi uopste radio OS koji je instaliran na njemu mada bi mi bilo resenje i da dizem moj OS a da pokrecem njegov program sa dodatnog harda. mada je ogromno pitanje da li bi to radilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
HTC 
Citat
jesi li ti uspeo da pokrenes pogram uz telefonske instrukcije programera ili je on morao da dolazi?

Preko telefona.

Citat
Ako bih ja ubacio kod mene u komp rodjakov hard sa instaliranim funkcionalnim programom da li bi to radilo bez problema kod mene?

Brine me da li bi uopste radio OS koji je instaliran na njemu mada bi mi bilo resenje i da dizem moj OS a da pokrecem njegov program sa dodatnog harda. mada je ogromno pitanje da li bi to radilo.

Nemoj da pokusavas, to ne moze da radi tako.

Ti imas one crne prozorcice kao precice na desktopu, preko njih pokreces program, jel tako?
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 13:58:41 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Imam shortcut sa ikonicom na desku.

ona zove bat fajl koji se nalazi na D particiji

D particija:
folderi:

kopija
rad
soft

(unutra je onaj bak file kojg poziva shortcut sa dektopa)
stampe

i fajl van foldera mp.exe

sadrzaj bak fajla

Citat
d:
set clipper=f120
zkey I yukey.kbd

Na C isto imam fajl mp.exe (rodjak mi kaze da je tako i kod njega)
na C je jedan folder za koji sumnjam da ima veze sa ovim programom. Zove se SOFT i pun je nekih fajlova bez ekstenzije.

Ovo je struktura pokretanja programa koliko sam ja uspeo da provalim.

Ako ne uspem da sredim bez programera nemam mnogo opcija

- da cimam programera i da se nadam da ce ga telefonski osposobiti bez da me udari po usima

- da uzmem od rodjaka hard sa funkcionalnim programom mada ti kazes da to ne bi radilo  Smiley 1

- da napravim neku kombinaciju sa rodjakom da mi proda ceo njegov komp ili da zamenim moj stari za njegov (mislim da su slicne masine)

kombinacije sa rodjakom su mi moguce jer on ceka da emigrira za Kanadu i samo ceka da zavrsi papire.

edit: jedna od opcija mi je da dignem ruku od cele price. nemam neki znacajan prihod preko tog programa (takoreci sica) ali ne bih bas da ostanem bez njega.

Ima li smisla da pokusam sa kloniranjem rodjakove D particije? Mozda bi taj metod zaobisao zastitu od kopiranja ako je ona napravila problem.

Pardoniram na novom odgovru ali mi je jako bitno da sto pre saznam koje opcije imam.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2012, 16:17:48 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia 6630, valjda
Recimo da verovatno nisi sve prekopirao...
Tj verovatno nisi prekopirao neki skriveni folder ili fajl...
Dakle, neshto si zaboravio...
Za 200-300 evrica imash normalan windows program za knjigovodstvo, mani se klipera i bat fajlova...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Skriveni fajlovi su bili otkriveni ali sistemski nisu. Postoji mala verovatnoca da sam preskocio sistemski fajl ali sam skoro siguran da je ovo neka zastita programera od kopiranja. Rodjak mi je poslao njegove fajlove i potpuno ista stvar se desava

bat fajl sa D pozove exe fajl sa C i tu se zaglupi jer izadje invalid drive specification. Moguce da sam sa formatiranjem promenio serijski broj particije a da program ima neku foru u sebi da radi samo ako se ti brojevi slazu.

Kad sam vec dao 300 evra za ovaj sigurno necu dati 200-300 evra za jos neki.

Drugar sinoc nista nije uspeo da napravi. Danas ce da se konsultuje sa svojim kumom koji je neki programer i ako ni on ne bude nista mogao moram da cimam programera. Ako mi programer uzme relativno sitnu kintu super a ako ne moram da izadjem iz cele price.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Moze lock i ako nije problem obrisite temu. Resio sam ceo problem tako sto sam platio programeru koji je i pravio pprogram.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Apple iPhone 12, S21
[lock]
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 01:38:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.