Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:06:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa HD filmovima  (Pročitano 4078 puta)
02. Nov 2010, 13:34:55
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63

Slika secka pri pustanju HD filmova.
Sa onima do 2 Gb se  snalazi, ali sa filmovima 4+ Gb nastaju problemi.
Kod pojedinih  filmova dolazi do seckanja slike (mkv radi, wmv prekida) , ponekad ne radi seek opcija a ne pomaze ni reindexiranje fajla.

Task menadzer ne prijavljuje nikakvo preopterecenje jer ni u najgorim situacijama, CPU ne ide preko 50% a memorija preko 1Gb.
Pretpostavljam da je u pitanju integrisana grafika ali ipak, moze da bude i drajver ploce ili neki kodek. Kako definitivno otkriti uzrok , da ne bih kupovao grafiku samo da bih otkrio kako nije do nje ?

CPU:   AMD Athlon x2 240 (2.8 GHz)
  MB:   MSI GF615M-P33  ( chipset NVIDIA® GeForce 6150SE / nForce430 )
RAM:   DDR3 2GB Transcend
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
HD do 2 gb, biće da je to 720p, a 4+ 1080i. Jel imaš full HD monitor? Ako ne, 1080 reže.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 15:59:57 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC 
Citat
Pretpostavljam da je u pitanju integrisana grafika

100% je to u pitanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
HD do 2 gb, biće da je to 720p, a 4+ 1080i. Jel imaš full HD monitor? Ako ne, 1080 reže.

Monitor jeste full hd (BENQ E2200 HDA).
Nego, dobro rade filmovi i od 4,5 Gb ali sa MKV ekstenzijom.

WMV mi najcesce pravi probleme. Gom player obavezno zabode, a MPC gura ali sa seckanjem

Citat
Pretpostavljam da je u pitanju integrisana grafika

100% je to u pitanju.
Pa da, ali kako to da utvrdim 100% a da ne kupujem graficku uzalud ?
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:02:12 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

...I am a man who walks alone...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 5s
WMV je golo gov.. za gledanje MKV fajlova. Najbolje su se pokazali MPC i VLC (koji je moj omiljeni za ove vrste filmova), s obzirom da skidam samo MKV fajlove sa neta, od 8-9 giga pa i do 70-80 po fajlu i nemam nikakve probleme sa gledanjem u VLC-u, ni na sedmici ni na linuxu ... Mada tebe opasno kolje grafika Smile Vec sam negde pisao pre nekih godinu dana na Bureku, ja sam sa svojom starom masinom 2.66 dual core, ATI 1650 grafickom i 2 giga rama imao problema sa gledanjem MKV fajlova...ne uvek ali veoma cesto.

A za svaki slucaj evo ti paket sa svim potrebnim kodecima za MKV - sve u jednom.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:16:17 od oldboy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC 
Pa pozajmi od nekog grafiku da probas, pa ces videti. Integrisana grafika ne moze nista iole zahtevno da potera.
Tvoj problem nema nikakve veze sa plejerima.

Pre neki dan sam pustio neki bluray film na jednom racunaru, grafika je GForce4, nije imao sanse da pokrene film, samo zakove, pa cekas .... pa ubode neki kadar pa zakove.

@oldboy  nisi imao problem sa masinom nego sa grafickom.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:16:25 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 5s
Naravno da je bio problem do graficke Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
WMV je golo gov.. za gledanje MKV fajlova. Najbolje su se pokazali MPC i VLC (koji je moj omiljeni za ove vrste filmova), s obzirom da skidam samo MKV fajlove sa neta, od 8-9 giga pa i do 70-80 po fajlu i nemam nikakve probleme sa gledanjem u VLC-u, ni na sedmici ni na linuxu ... Mada tebe opasno kolje grafika

Pa pozajmi od nekog grafiku da probas, pa ces videti. Integrisana grafika ne moze nista iole zahtevno da potera.
Tvoj problem nema nikakve veze sa plejerima.

Vidi, sve to deluje logicno u vezi graficke..ali kako je moguce da ista ta grafika otvara  MKV od 4,5 Gb kao da je  JPG  slicica a ispusti dusu kad treba da pusti neki WMV od 2 gb ?

To me buni, jer deluje kao da grafika ipak ima sirove snage jer onda ne bi radila ni sa MKV ?  Valjda ? Smile

WMV je golo gov.. za gledanje MKV fajlova. Najbolje su se pokazali MPC i VLC (koji je moj omiljeni za ove vrste filmova), s obzirom da skidam samo MKV fajlove sa neta, od 8-9 giga pa i do 70-80 po fajlu

Film od 80 GB ?? Zar to postoji ?
A mislio sam da meni nije dobro  Smile
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:29:33 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 5s
mala ispravka, ti si napisao WMV kao format a ja dilea citam WMP (kao plejer).

kada sam rekao 70-80 po fajlu mislio sam na ukupan fajl, na primer triologija neka, ali u jednom torrent fajlu...jebi ga brzo kucam pa ne napisem sve. Inace najveci pojedinacni film koji sam skinuo je bio tezak oko 30-tak giga. U pitanju je bio ovaj novi Robin Hood.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:35:18 od oldboy »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson T630
meni se desava isto to na laptopu. grafika je relativno slaba intel 4500 HD. znaci moze da gura hd ali sjecka jace filmove odnosno u vecoj rezoluciji i naravno veceg kapaciteta (preko 8 GB). mada, pokusali smo isti taj filmo kod prijatelja koji ima dosta jacu graficku (ATI)(takodje laptop) i bilo je dosta sjeckanja i kod njega.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:06:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.