Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa DBF i XP-om  (Pročitano 1021 puta)
26. Nov 2004, 19:00:39
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Imam jedan ozbiljan problem i molim za sto konkretniju pomoc, ako je mogue naravno. Moj cale je lekar, koristi komp za neke elemetnarne stvari, kao sto su word za stampacenje izvestaja i tako dalje, a pored toga koristi i neki program pravljen u dbase-u koji mu je napravila neka zena programer, za kartoteku, listu pacijenata, pravljenje izvestaja i tako dalje. Taj program je radjen u nekom starom dbase-u za dos, ne znam koja je verzija. On je sasvim dobro radio do pre neki dan pod xp-om, kada odjednom nije vise mogao da se pokrene i samo izbacuje ovu poruku sa slike. Da li mozete da mi pomognete jer stvarno ne znam o cemu je rec, a mom caletu je mnogo vazno da ima taj progrma jer bez njega ne moze da vodi ordinaciju.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Uuuu, kako si me spasao, pa nemam reci. E MNOGO HVALA JOS JEDNOM. Ovo radi, a plus i nije tako tesko izvrsiti sve sto se trazi. Stvarno mi je bas bilo vazno da ovo sredim, jer caletu zavisi ordinacija od toga. Stvarno si moj idol. Prosli put si mi pomogao sa onim driver-om za graficku posto nije hteo tv-out da radi, a sada ovo, a ne zna se sta mi je bilo vaznije i gde sam se osecao bespomocnije. Hvala jos jednom MNOGO.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Plati coveku pice Wink
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Nista i drugi put Wink

btw, da si koristio Google, ne bi mi sad bio duzan pice Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
heheh .. može i poliranje vilice kad ddodješ u BG .. Smiley
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Ma moze Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Nek ti da televizor!
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Polako polako, rano je jos za televizor. Smile

Mislio sam da je problem resen i jeste bio, ali samo privremeno. Uradio sam ovo i posle toga je proradilo sve kako treba

Citat
expand CD-ROM Drive Letter:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt
expand CD-ROM Drive Letter:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt
expand CD-ROM Drive Letter:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com
exit

Medjutim onda mi cale opet kaze da mu ne radi program, ja probam kad ono stvanro ne radi. Onda uradim ponovo ovo, on proradi, restartujem komp i on opet ne radi. Onda sam pokusao da predjem na sledeci korak

Citat
5.   Start or install the program. If the issue is resolved, do not complete the remaining steps. If the issue is not resolved, go to the next step.   
6.   Note: The Command.com file is not edited or created in this in the following process. Because of this, you may have to expand it from your Windows XP CD-ROM.

Start Notepad.   
7.   In Notepad, type the following entries:
dos=high, umb device=%SYSTEMROOT%\system32\himem.sys files=40
8.   On the File menu, click Save As.   
9.   In the File Name box, type Config.nt, and then click Save. Close the Config.nt file.   
10.   On the File menu, click New.   
11.   In the new blank document, type the following entries:
@echo off lh %SYSTEMROOT%\system32\mscdexnt.exe lh %SYSTEMROOT%\system32\redir lh %SYSTEMROOT%\system32\dosx SET BLASTER=A220 I5 D1 P330 T3
12.   On the File menu, click Save As.   
13.   In the File Name box, type Autoexec.nt, and then click Save. Close the Autoexec.nt file.   
14.   Start Windows Explorer. Locate the Config.nt file, right-click the Config.nt file, and then click Copy.   
15.   Right-click the %SYSTEMROOT%\System32 folder, and then click Paste.   
16.   Locate the Autoexec.nt file, right-click the Autoexec.nt file, and then click Copy.   
17.   Right-click the %SYSTEMROOT%\System32 folder, and then click Paste.   
18.   Locate the Command.com file, right-click the expanded Command.com file, and then click Copy.   
19.   Right-click the %SYSTEMROOT%\System32 folder, and then click Paste. Restart your computer.

Medjutim time nista, cak ni trenutno nisam dobio.

Onda sam se setio sledece stvari. Napravio sam preko notepad-a, jedan *.bat file u kome sam upisao komande koje sam prvobitno naveo i koje privremeno resavaju stvar, a prethodno sam iz i386 kopirao potrebne file-ove. Ovime sam resio problem na relativno lak nacin. Onda sam hteo jos da u *.bat file dodam i pokretanje samog programa, da ne objasnjavam caletu da mora prvo da pokrece ovo, pa ono, medjutim nece da se pokrene program tako, ne znam zasto. Da li treba nesto jso napisati ili samo puna putanja do file-a kojim se pokrece?

Da li znate mozda kako da resim ovo privremeno resavanje problema i drugo kako i sta upisati da bi se pokretao i program?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.