Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:42:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa bazom  (Pročitano 3530 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple IPhone 3GS,
okej..probacu danas..
a kada ubacim strukturu imam posle bazu od oko 170 mb Smile
da li samo da povecam u php.ini ili nesto drugo...
170 mb si ubacio u bazu
koristis mysql server sad me zanima jesi li na svom serveru ili koristis neki hosting ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 525
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
Alcatel Idol X
imam i hosting a imam i prijatelja koji ima firmu i onda kod njega...Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple IPhone 3GS,
buraz samo mi nije jasno kako ti radi taj sajt kad mu je baza kako si teko 170 MB
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Sto? Ovaj sajt ima 6 GB baze.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple IPhone 3GS,
brate ti imas svoj licni server koristi se samo za tebe stoga kolko se sjecem jako dobre masine imas a on dijeli sa jos boga bitaj kolko njih po meni mislim da je izvrsavanje jako sporo, neke hosting provajdere sam nalazio da u premium paketu ti dozvoljavaju 100MB a na najnizem paketu 50MB zati sam se zacudio da je tolko nakaci

E SF jel ti mysql posebno odradjuje jedan server, naravno ako nije tajna
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Pricas napamet... bilo koji prosecni hosting provider moze bez ikakvih problema da izgura sajt sa par stotina MB baze i nekom relativno skromnom posetom od 10ak hiljada ucitavanja dnevno...
Nalazio si providere... kakve to veze ima?
Nacices providere koji ne nude nista, ne vidim kako to treba da predstavlja neko pravilo...
Sustina je da u iole normalnim uslovima ta baza nije nikakav problem, narocito ako je software barem pristojno iskodiran...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple IPhone 3GS,
meni je ehost radio na 70-ak MB pa ljudi rekli da ako mi je potrebna tolika baza da se dogovorim sa njima da mi daju bolje resenje i preporuci li mi neki njihov server, to je bilo prije nekih godinu dana - malo jace .
Zato sam i pito, doduse u zadnjih 1.5 god hardver je jako puno napredovao time i povecao mogucnostiservera,

E SF ako nije problem da mi kazes, u zavrsnoj sam fazi jednog velikog sajta i sad me muci pitanje baze, ovako prazna nezauzima ni 2 MB ali iz kad bude u funkciji iz dana u dan bi rasla par po 5MB pa sam mislio da zakupim dva servera jedan da mi bude samo mysql a drugi da mi bude za ostatak php i data. Kako ti se cini ovo resenje ?
i da li bi ovakav server za mysql moga da izvuce 10000 unikatnih posjetioca dnevno
Kod:
Core 2 Duo 2.66GHz Processor
• 2x300 GB disk drive
• 2000 GB bandwidth**
• 4 GB RAM
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
A ti navedeni provider smatras iole ozbiljnim? Odlicno...
U odnosu na to sta se ovde pojavljuje, oni jesu ok, ali tj bili su ok, sad vise nisu ehost Smiley

Sto se pitanja tice.. prvo... to nije serverska masina.. drugo to o cemu ti pricas moze da gura i mnogo slabiji server, ako je iskodirano kako treba... trece 10000 unikatnih posetilaca nije mera...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple IPhone 3GS,
Citat
Sto se pitanja tice.. prvo... to nije serverska masina.. drugo to o cemu ti pricas moze da gura i mnogo slabiji server, ako je iskodirano kako treba... trece 10000 unikatnih posetilaca nije mera...
Buraz mozes mi reci na sta si mislio pod ovim "to nije serverska masina" za optimizaciju baze i upita sam se potrudio maksimalno, mozda je moglo jos nesto da se optimizuje ali ja ne znam vise sto
Mislio sam 10000 posjetioca koji bi dnevno provodilu u prosjeku 2h kolko bi data masina mogla da pruzi sto se tice baze, posto mi je preko 80% stvari ide u bazu, uspio sam da svucem na toliko izbacivanjem brojaca i nekih djelova tekstova...
Cito sam nedje da ipak mysql baza ima svoj sto se tice kolicine podataka i obrade, otprilike koliko iznosi taj limit na jednoj takoj masini?
Unaprijed hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Taj izraz je prilicno jasan...
A to objasnjenje 10000 posetilaca koji provode po 2 sata takodje nista ne znaci.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:42:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.