Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 04:04:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crni ekran smrti  (Pročitano 2978 puta)
28. Avg 2008, 19:14:25
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia N78
Situacija je sledeca: Imao sam instaliran Xp i Vistu na hd, i imao 3 particije (sve tri su NTFS), danas uzmem i formatiram tu particiju sa vistom i postavim da mi pritom bude FAT32. Restartujem komp nakon nekog vremena, medjutim win xp nece da se bootuje, prikazuje samo crni ekran, pokusam da ubacim cd instalaciju za xp (sp1) pocne nesto da mrljavi i stigne do provere konfiguracije kompa i tu zakoci i prikaze crni ekran koji nikako da se skloni. Pokusam da napravim USB flash boot za xp nece ni to da se butuje, da smo napomenem da nemam flopy (mada mogu da ga nekako izvucem iz starog kompa ako bude zaista neophodno). I dalje setim se da imam stari hdd od pre 4 godine u ormaru gde imam xp instaliran, ubacim njega i prikljucim ga na IDE, jer naravno nije sata (novi je sata), pokusam da pokrenem i bootujem medjutim i on zaglavi i stalno ucitava i prikazuje onaj xp logo, pokusam safe mod nece ni on, pokusam setup cd da pokrem, on dodje do Setup is starting windows i tu zaglavi i nece dalje cekao sam oko 20 minuta da pokrene i nije hteo. Kada izvucem novi hd (tj. ovaj sto pravi pometnju) onda uspem da pokrem nekako xp sa starog hard diska, ali nekim cudom mi mis onda nece da radi (zasto to samo Bog zna). I tako lupam glavu sta da radim a da pritom ne izgubim podatke na mom cenjenom gospodinu kompjuteru.

Molim vas za pomoc!
IP sačuvana
social share

Nije vazno Ajnstajne i da znam odgovor nista mi ne vredi.
Dozvoli te da se predstavim Pera kojot genije. Genije, nema drugog, suuvi genije
Postovani, poruka primljena ali malo nejasna molim razjasnite, pametnjakovic mladji.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC Diamond
Mis mozda ne radi ako je povezan preko usb-a...
E a mozda da izvadis bateriju iz maticne i da resetujes time bios...Takodje mozes da pokusas tako sto ces sve komponente da izvadis osim osnovnih koje su potrebne za instalaciju...Mozda neka od njih pravi pometnju!!!!
Znaci izvadis modem,tv-karticu(ako imas)...

« Poslednja izmena: 28. Avg 2008, 20:20:32 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia N78
Pazi sad ovo, slucajno sam ostavio da se win xp ucita sa starog harda i trajalo je oko pola sata ako ne i vise i ucitao se napokon, ali sad otvorim my computer i ne vidim uopste ovaj novi hd i particije, odem u Administrative tools i nadjem  hd ali naravno particija u my computer nema, nisam jos instalirao drajvere za sata, mozda to pravi problem, sve u svemu sad opet cekam da se win ucita, potrajace....

Znas li mozda razlog zasto se tako sporo ucitava?

EDIT:
Zna li bilo ko da mi pomogne ovde?
« Poslednja izmena: 28. Avg 2008, 21:18:03 od koki007 »
IP sačuvana
social share

Dozvoli te da se predstavim Pera kojot genije. Genije, nema drugog, suuvi genije
Postovani, poruka primljena ali malo nejasna molim razjasnite, pametnjakovic mladji.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC Diamond
Mozda nesto sa kablovima...
Mozda ti ata kabli nije dobar...Proveri sve kablove u kucistu...
A jel ih hdd-i u biosu???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 izvadi taj novi hard (iskljuchi ga) ,pa probaj da dignesh sistem sa starog i pogledaj koliko dugo se uchitava . problem sa dugachkim uchitavanjem se javlja uglavnom kad win pokushava da prepozna neku komponentu i da nadje drajvere za nju ,a iz nekog razloga ne moze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N78
U biosu i prilikom butovanja mogu da odaberem hd, ali onda se pojavljuje crni ekran i na kraju zahtev da resetujem komp ctrl+alt+del, promenio sam kablove problem je ostao isti, reistalirao sam sistem na starom i instalirao sve portebne drajvere za maticnu problem je ostao, hd se ne pojavljuje odnosno ne pojavljuju se particije, hd mogu da vidim samo iz Computer Management. Kada iskljucim ovaj hd koji je problem onda mogu da podignem lepo win i to traje 20-tak sekundi, kada ukljucim novi hd onda traje tacno 20 ponekad 25 min. Sledece mi je da potrazim kako da resetujem bios i da pokusam da odnosem kod nekoga hd da probam. Zaboravih da kazem, kada sam reisntalirao (jedva) win xp sp2 na starom pojavljuje se ova slika koja je u attach. i vidi se da disk od 500Gb ne prepoznaje (ovaj prvi je stari disk).

EDIT: Uradio sam reset biosa, ali ne pomaze.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_3652.jpg
(119.42 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 29. Avg 2008, 15:35:20 od koki007 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC Diamond
Pokusaj da promenis kabli od napajanja koji ulazi u taj sata disk...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.2
mob
Nokia N78
Problem je sredjen i hdd vracen zajedno sa svim fajlovima bez ostecenja, problem je vista ili formatiranje particije gde se nalazila vista. Sve u svemu uspeo sam da popravim sve pomocu programa DIY DataRecovery DiskPatch, mali je, ali mocan.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AdCentriaIM 1.7
Trazim Peru Genija da mi rijesi jedan problem ili da bacim kompjuter sa 3 sprata,,,,,,,,Problem je ovaj,,,2-3 mjeseca mi pocrne,potamne,kako hoces slova ispod ikona na monitoru,,,,,,upregnuo sam svu vojsku za ciscenje,crvi,virusi,trojanci,malware,itd,,nista nema,,,,,,komp je star ko ja Athlon +2500 1.83 mhz,,memorija 768 ,,,,,,,,,,,,,,,sta da mu radim,Graficka je ATi Radeon 9200 serijal,,,,drugo je u njemu sve novo,,ako nijesu drajveri,katalizator Monitora,ili kako hoces,,,,engleski kod Tita nijesmo ucili....Pomogni starom covjeku 57 godina,,Pera-a jos genijalac..Izvoli i unaprijed HVALA,   Jeremija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Citat
Trazim Peru Genija
Smile
aj kad insistiras  Smile

desni klik na MyComputer pa Properties pa Advanced pa ispod performance kliknes Settings pa cekiras Use drop shadows for icon labels on the desktop kliknes Apply i Ok

koristan link:
http://forum.burek.com/index.php?PHPSESSID=07a1631a9bcd7da24195ee11e41b20da&topic=96299.msg1183398

PozZ  Smile

« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 22:15:37 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 04:04:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.507 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.