Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 08:56:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 97
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prizivanje duhova. . .  (Pročitano 235605 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I kakva je razlika između Woodoo-a i Wicca?
...Wicca nalaze postovanje svih zivih bica na planeti i,za razliku od hriscanstva,ne osudjuje druge religije niti propoveda(opet slucaj sa hriscanstvom) da postoji samo jedna jedina "prava" vera.Postoji i neka vrsta pravila ili zakona u Wicci(The Charge Of The Goddess ili The Wiccan Rede) koja se svodi na to da mozes da radis sta hoces dok god ne cinis zlo nekom drugom("An it harm none, do as you will").Znak Wicce je uspravni pentagram,koji predstavlja cetiri elementa-zemlju,vodu,vazduh i vatru i kao peti element-coveka,koji je u harmoniji sa prethodnima(ne,to nije satanisticki simbol! [-XSatanisti koriste "obrnut" pentagram,koji tada ima potpuno drugo znacenje).Takodje Wicca ne prepoznaje nikakvo "sve-zlo'' bice kao sto je djavo.Djavo je nesto izmisljeno od strane Hriscana i nema nikakve veze sa Wiccom.Pripadnici Wicce mogu da bacaju cini(spells),ali nikada da bi nekome naneli zlo niti u svoju korist(materijalnu,ljubavnu itd.)Ti ''spells'' su uglavnom neka vrsta pesme posvecenoj Boginji ili radi proslavljanja nekog od praznika ili odredjenog doba godine.
To je veoma ukratko sto se tice Wicce.Ako hoces jos da saznas-googluj!!! Smile
E,sad sto se tice Voodoo-a tu sam malo manje strucna.Ono sto znam je da je to takodje religija koja potice iz Zapadne Afrike i praktikovanje ove religije uglavnom se svodi na osvetu i nanosenje zla drugima,sto nema APSOLUTNO nikakve veze sa Wiccom,tako da je zakljucak da su Voodoo i Wicca dva potpuno razlicita pojma i ne trebaju se mesati.

E,pa toliko od mene!Hope I helped! Smile

Mada.  Smile Samo je Wicca religija u kojoj se apsolutno nikom ne zeli zlo. Sve ostalo, hriscanstvo, Woodoo i slicno zele drugima zlo. Wicca ne misli da je najbolja ali jedino ona nikome ne nanosi zlo!   Smile

Ovo sto sam rekao namjerno sam izrekao pausalno, jer je i tvoj sud o hriscanstvu dosta pausalan. Kao da nisi upoznata sa hristovim ucenjem, nego samo sa papskim odredbama. Postojala je zloupotreba hriscanstva u interesima gresnih ljudi, ali to nimalo ni umanjuje njegov znacaj.

E,ovako...kao prvo!Ni u jednom kontekstu nisam spomenula da je Wicca ''najbolja'' religija niti sam rekla da je ona jedina koja ne nanosi zlo drugima!(sto da si pazljivije procitao moj post bi i sam uocio,ako tvoj cilj nije samo napadanje osoba sa drugacijim misljenjem od tvog! :[115]Smiley Covek je pitaokoja je razlika izmedju Voodooa i Wicce i ja sam odgovorila.A kao drugo,sa hriscanskim ucenjem sam i vise nego upoznta,veruj mi,jer sam i sama bila vaspitavana u hriscanskom duhu!Samo sam navela neke bitne razlike izmedju Wicce i hriscanstva,kao na primer osuda drugih religija i netolerancija.I ne mozes reci da to nije tacno,jer crkva,cim nesto nije po njihovom ucenju ili jednostavno nesto o cemu ne znaju nista,proglasavaju za "djavolsko" ili sl.Sad ces opet reci da napadam hriscanstvo,a? Smile e,ja samo iznosim cinjenice na osnovu tvojih pogresnih zakljucaka o mom post-u! Smile
IP sačuvana
social share
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A u koje svrhe se praktikuje wicca?

Once again,Wicca je RELIGIJA(inace,zvanicno priznata u USA) i kao takva nema ''svrha'' u koje se praktikuje.Kao sto ne mozes da pitas u koje se svrhe praktikuje hriscansto,,budizam ili bilo koja druga religija ne mozes ni za Wiccu.Nema ''svrhe''.Svrha moze jedino biti individualna kao i kod svake religije.
IP sačuvana
social share
and eternity in an hour.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49945
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
kako te u Wiccu uvukose đavo ih odnio  Smile

ako si vaspitavana izgleda da nisi i vaspitana ( po pravoslavlju, da be dobijem odmah  Smile od ljutitih Wiccanlija )

Kazes da poznajes hristovo ucenje. Ja nemam losu namjeru, ali samo mi reci kad je Hrist bilo koga osudio. On nije osudio cak ni ljude koji su ga razapeli ( "oprosti im jer ne znaju šta cine" ) a kamoli sta drugo. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia E72

Once again,Wicca je RELIGIJA(inace,zvanicno priznata u USA) i kao takva nema ''svrha'' u koje se praktikuje.Kao sto ne mozes da pitas u koje se svrhe praktikuje hriscansto,,budizam ili bilo koja druga religija ne mozes ni za Wiccu.Nema ''svrhe''.Svrha moze jedino biti individualna kao i kod svake religije.

Ok. Tnx!
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kako te u Wiccu uvukose đavo ih odnio Smile

ako si vaspitavana izgleda da nisi i vaspitana ( po pravoslavlju, da be dobijem odmah Smile od ljutitih Wiccanlija )

Kazes da poznajes hristovo ucenje. Ja nemam losu namjeru, ali samo mi reci kad je Hrist bilo koga osudio. On nije osudio cak ni ljude koji su ga razapeli ( "oprosti im jer ne znaju šta cine" ) a kamoli sta drugo.
Ja nisam rekla da je Hrist bilo koga osudio,nego da danasnja crkva i danasnji hriscani imaju tu tendenciju da osudjuju druge religije!(joj,pa jel moram da ti prevodim svaki moj post,posto uvek pogresno razumes ili neprocitas pazljivo,sta li!!! Smile )

I nije mene niko ''uvukao'' u Wiccu! Smile Ja cak ni ne mogu sebe da nazovem Wiccan,zato sta ja ne praktikujem Wiccu,vec se jednostavno pronalazim u njihovom ucenju.A za "prakticnu upotrebu" Wicce je potrebno vise iskustva,koga ja nemam.Meni se jednostavno dopada njihovo ucenje u teoriji,ako bas hoces da znas! Smile

P.S.By the way,obrati paznju na svoj potpis,tvoji komentari se bas ne slazu s njim! Smile
« Poslednja izmena: 23. Nov 2006, 13:51:18 od wiccan art »
IP sačuvana
social share
and eternity in an hour.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ok. Tnx!
Anytime Smile
IP sačuvana
social share
and eternity in an hour.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia E72
Ja sam mislio da ona služi "da se privuče voljena osoba" i te fore, ali sam nešto pomešao  Smile
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

IC XC NI KA

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 552
Zastava
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola ROKR E1
Prizivanja duhova su... Smile
Dala baba dinar da udje u kolo, dala bi ne dva, dala bi sve samo da izadje...
IP sačuvana
social share
Рeчe безумник у срцу своме: Нема Бога. Пс.(13;1)
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam mislio da ona služi "da se privuče voljena osoba" i te fore, ali sam nešto pomešao Smile
Pa,da na internetu ces naci na mnogim sajtovima o Wicci neke spells,kao sto si rekao da se privuce voljena osoba,da dobijes posao koji zelis,..i slicno.AL to nije Wicca,jer i te tzv. "love spells" i ostalo su losa stvar,jer je to manipulisanje necijom slobodnom voljom.
IP sačuvana
social share
and eternity in an hour.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49945
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
P.S.By the way,obrati paznju na svoj potpis,tvoji komentari se bas ne slazu s njim! Smile

ovo nisam shvatio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 97
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 08:56:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.354 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.