Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 13:30:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prizivanje duhova. . .  (Pročitano 37382 puta)
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
prestravi me ovo sve
daleko bilo!
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@Tralalalala
Jos nijednom nisam video da si rekao "verujem da" ili "mislim". Pricas o tim stvarima kao da su potvrdjene 1000 puta i kao da su najnormalnije.
Jel znas nesto sto vecina ne zna ili...?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Meni se cini da vecina ljudi zna to sto ja znam, ili da barem osecaju -- ako nisu sebi to recima izrazili.

Verovatno vise razmisljam o nekim da kazem "visim" ili "dubljim" problemima postojanja od vecine prosecnih ljudi i svakako sam procitao vise od ogromne vecine, ali ne mislim da znam nekakve posebno sakrivene tajne koje nisu spoznajne svakome ili da precizno kazem: skoro svakome.

Niti verujem da takve ezotericne tajne postoje. Mislim da je sve spoznajno ogromnoj vecini. ALi ljudi biraju nesto sto im je lakse, vaznije, draze...

(Eto ovde je bilo upotrebljeno i "verujem" i "mislim")
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Tralalalala:

Posle smrti, energija se iz materijalnog tela absorbuje u sveobuhvatnost kosmosa ("nirvana", sjedinjenje sa bozanskim itd.), s tim da kod nekih -- tamo gde je zelja, nedostatak, neispunjenost isl. snazna energetsko polje ostaje "sebicno", tj. koncentrisano na iskustvo prethodnog entiteta, i ne moze da se raspe nego se krece u tom sklopu na koji je naviklo, kao "duh", ili "dusa" koja se "reinkarnira" (ustvari prave reinkarnacije samo jedne duse nema, jer nema dovoljno energije za novo bice u ostatku od umrlog, ali moguce je da dodje do primesa).

Ovo je i meni mnogo puta proslo kroz glavu. Ali nikad ne bih o tome pricao kao da je potvrdjeno. Mozda osecam da je to istina, ali mi je i dalje nelogicno.
Ja sam inace "openminded", i takodje sam svasta citao i mnogo puta razmisljao o tim stvarima, ali sve sto cujem i dalje prihvatam sa dozom rezerve i skepticizma. Iako sam ranije sve gutao potpuno verujuci u to.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Cini mi se da me nisi razumeo.

Ja sasvim izvesno znam to sto znam o kosmosu, i to jeste potvrdjeno, a u domenu verovanja za mene je samo to da to i drugi ljudi to mogu da znaju ili barem osecaju.

A sto se tice skepticizma, to je to nesto sto ces morati sam da regulises -- tj. ako ti smeta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
E to mi objasni molim te. Sta  je potvrdjeno, ono sto si rekao o duhovima? Kako je potvrdjeno, kada?
Sta je o kosmosu potvrdjeno?
To o cemu ti pricas ljudi mogu da znaju, ali plasim se da ovog momenta mogu samo da osecaju.
P.S. Ako imas odgovore na gornja pitanja molim te reci mi.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Potvrdjeno je da je materija samo jedna specificna varijanta energije (ili ako hoces obrnuto), i to dosta davno.

Potvrdjeno je da energetski vektor moze da ima interakciju sa okruzenjem, ali ne mora. Moze da bude potpuno zatvoren sistem. Dakle "dusa" moze da se integrise sa kosmosom posle smrti ali moze i da ostane takav energetski vektor kakva je u trenutku smrti.

Kvantna fizika je uvela u naucni diskurs cestice koje se "pojavljuju" samo ako se "ocekuju" (premda nije sasvim razjasnila zasto bi se ikad trazilo ima li ih a da se i ne ocekuju). U svakom slucaju: duhovi se mogu prizvati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Svasta moze. Objasnjenja su mlitava. Opet podrazumevas nekakav energetski vektor pri smrti.
Mada... Mozda se ja skepticizmom distanciram i branim od necega sa cim sam imao losa iskustva. Neke stvari ne mogu da ignorisem, inace tih par recenica meni ne bi znacilo nista.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Trazio si odgovore i dobio si ih.

To sto ti se svidja da ne verujes u cinjenice je tvoje pravo i tvoj problem.

To sto ti se cini da objasnjenja nisu bila dovoljno u erekciji da te zadovolje (ili zastrase) pokazuje da ti treba sve sazvakati da birazumeo, dakle da kad si prethodno rekao da si i sam razmisljao na slican nacin to nie bila istina.

Ja i to naravno mogu, ali nemam nikakvog interesa da cinim jer me za to niko ne placa a potpuno mi je svejedno u sta ces ti verovati.

Cista mi je savest: trazio si odgovor -- dobio si ga. Onda si se lazno predstavljao kao neko ko razmislja na slican nacin, dakle moze da razume, da bi mi onda saopstio da si "mozda" imao losa iskustva, pa ti zato nije uverljiva istina koju sam ti predocio. To medjutim nije nikakav ozbiljan argument.

Najzad, to sto se pravdas da si imao losa iskustva od kojih se distanciras je opet tvoj problem (niko nije trazio da se izjasnjavas ni da li se distanciras, a i ako to radis zasto radis), a i cinjenica da si ta sama iskustva imao -- ako si ih imao -- opet je samo tvoj problem.

« Poslednja izmena: 29. Dec 2005, 01:48:49 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Kakve cinjenice pobogu?
Prvo to sto sam imao losa iskustva jedini je razlog sto sam tvoje "cvrste argumante" uopste imalo razmotrio.

[edited: zbog primitivizma]

Ne treba meni vise "sazvakati", vec mislim da se svako ko drzi do sebe, i ima imalo mozga u glavi ne moze zadovoljiti ispraznim naklapanjima bez bilo kakve potpore ili dokaza.

[edited: zbog primitivnog vredjanja]

Ja se lazno ne predstavljam.

[edited: zbog primitivnog vredjanja]

Moras uzeti u obzir ono sto je vrlo izvesno, a to je da gresis, i pricas nesto u sta se nikada nisi uverio. Ja sam iskusio neke stvari, pa ipak ne blebecem o tome.
DA SAZVACES, pa covece kao da pricas o nekoj matematickoj teoriji. Zapanjen sam!
« Poslednja izmena: 29. Dec 2005, 09:34:07 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 13:30:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.