Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prevremeni izbori u Zemunu i Voždovcu 7. juna  (Pročitano 42799 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
 Izvor "Blic"

Citat
Sukob u vrhu DS zbog Nikolića
Autor: T. Spaić, N. M. Jovanović | Foto:beta-ap | 10.06.2009. - 07:00
Sukob u vrhu DS zbog Nikolića

Podela vlasti u Srbiji između dve najjače stranke - Demokratske stranke i Srpske napredne stranke - počeće u Zemunu i Voždovcu, dve beogradske opštine gde je posle lokalnih izbora nemoguće formirati upravu bez njihovog dogovora. Od načina na koji će to izvesti zavisi koliko brzo će Tomislav Nikolić doći do republičke vlasti i mesta premijera. Tačnije, jedino to trenutno zabrinjava mnogobrojne kandidate za premijera u Demokratskoj stranci koji se ne protive saradnji sa SNS, ali ne bi voleli da lidera naprednjaka prečicom dovedu do stolice predsednika Vlade.

Vrh Demokratske stranke podelio se po poznatoj liniji na članove kabineta Borisa Tadića, koji već duže radi na projektu dvopartijskog sistema, i operativce iz stranke koji imaju lične ambicije da i dalje napreduju u državnoj hijerarhiji. Kabinet bi, da se odmah ide u dogovor sa naprednjacima i da se ili podeli vlast u obe opštine između ove dve stranke ili podele opštine tako da SNS dobije podršku demokrata u Zemunu za manjinsku vladu, a DS podršku naprednjaka na Voždovcu.
Na drugoj strani su neki od članova predsedništava DS koji se zalažu da se saradnja sa SNS još odloži i da se u obe opštine ide na ponovljene izbore. Kako su „Blicu“ rekli izvori iz DS, ideja je da demokrate u Zemunu okupe što širu koaliciju i probaju da se izbore za mnogo bolji rezultat, a da na Voždovcu dobiju vremena da animiraju svoje birače i osvoje vlast koju su neprekidno držali prethodnih 15 godina. I ova varijanta bi, na kraju, podrazumevala saradnju sa SNS, ali ne tako očiglednu i usporila bi napredovanje SNS i Tomislava Nikolića ka republičkoj vlasti.
- Stvorio je mnogo jaču stranku nego što je planirao - kaže za „Blic“ jedan od funkcionera iz vrha DS upozoravajući da će Nikolić još više ojačati ako se odmah napravi dogovor s njim za Zemun i Voždovac.
Scenario koji zastupaju Đilas i Šutanovac praktično čuva sadašnju vladajuću koaliciju u njenom sastavu. Jer, G17 plus je već najavila rušenje koalicije u slučaju da DS uđe u otvorenu ili skrivenu koaliciju sa SNS. Jasno je da bi svaki raspad i izlaženje Dinkićeve G17 plus iz skupštinske većine ubrzao dolazak SNS i Tomislava Nikolića na vlast.
- DS će morati da traži nove partnere na svim nivoima vlasti, uključujući i Vladu Srbije, ako odluči da sa SNS formira lokalnu vlast u Zemunu i Voždovcu. Mi nismo menjali naš stav od pre godinu dana niti ćemo ga menjati - rekao je Dinkić juče novinarima u Skupštini i dodao da onaj ko sedi na dve stolice neće moći da sa G17 plus sedi na istoj stolici.
Naprednjaci, s druge strane, imaju mnogo manje manevarskog prostora i manje scenarija od demokrata koje mogu da biraju. Kako „Blic“ saznaje u vrhu naprednjaka, dogovor s kojima je upoznat i vrh DS, podrazumeva da SNS na sastanku Predsedništva, u ponedeljak 15. juna, odluči da koaliciju u Zemunu ponudi Vojislavu Koštunici, odnosno DSS-NS-NP, i Draganu Todoroviću i radikalima. Ukoliko SRS odbije ponudu, naprednjaci bi se okrenuli demokratama. Nemanja Šarović, predsednik SRS u Beogradu, potvrdio je za „Blic“ da naprednjaci dobro računaju na njihovo odbijanje.
- Nazivali su nas lažovima, prostacima, primitivcima, a Aleksandar Vučić je juče izjavio da smo mi stranka trećeg reda i da nismo zaslužili da pređemo cenzus. U takvoj situaciji bolje je da uđu u brak sa DS koji su dogovorili pre izbora i da prestanu da zamajavaju narod - kaže Šarović za „Blic“.
Srđan Bogosavljević, direktor „Stateškog marketinga“, kaže za „Blic“ da su izbori u Zemunu i na Voždovcu pokazali da u Srbiji postoje dve velike stranke i da je svaka sledeća duplo manja od njih i spada u drugu ligu.
- Ovo je trenutak kada prirodne koalicije nisu moguće. Međutim, ni za jednu od ove dve stranke ne bi bilo dobro da ulaze u koaliciju na lokalnom nivou, zbog sitnih stvari. Takva koalicija je dobra ako se rešavaju velike, državne stvari - kaže Bogosavljević za „Blic“.
Miljenko Dereta iz Građanskih inicijativa kaže za „Blic“ da sve vodi ka koaliciji DS i SNS, ali da u ovom trenutku „niko ne bi bio lud da raspisuje parlamentarne izbore kad je izgubio lokalne“.
- Sve je bliži trenutak koalicione saradnje Tadića i Nikolića. Sadašnja vladajuća koalicija sa velikim brojem stranaka je neizdrživa - kaže Dereta za „Blic“.

Ma u igri je republička vlada, premijer, Zemun je rešena stvar. (ili se novinar malo nadahnuto zaleteo?)
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Nije vala da ce Tadic da potpise rekvijem za zute? ne budite naivni.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Izvor "Blic"

Ma u igri je republička vlada, premijer, Zemun je rešena stvar. (ili se novinar malo nadahnuto zaleteo?)

To se novinar malo primio. Nema nikakvih razloga da se Nikoliću pokloni premijersko mesto, bez vanrednih parlamentarnih izbora. Pa ako pobedi, neka bude premijer. Ja se samo nadam da do tog raspleta neće doći pre kraja godine tj. pre nego nam ukinu vize (ako nam ih uopšte ukinu).

Jebi ga, treba imati pasoš spreman i spakovane kofere, za slučaj da Nikolić pobedi na izborima.  Suviše sam star da ponovo živim u Srbiji kojom rukovode Nikolić i Vučić.

U tom slučaju, ko poslednji izađe iz Srbije, taj nek ugasi svetlo.   Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Nikoliću premijersko mesto, opet zatrašivanje naroda. Srtvar je providna i besmislena. To bio poklon , koji tadić ne bi nikada uradio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Идемо даље, идемо дуже, идемо шире...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1512
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG 
...

I sta onda, vracaces se nakon svaka tri meseca, a u medjuvremenu obilazis Luvr i Gaudijev park?
« Poslednja izmena: 11. Jun 2009, 00:19:33 od Ramms+ein »
IP sačuvana
social share
Παντα ρει και ουδεν μενει
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Jebi ga, treba imati pasoš spreman i spakovane kofere, za slučaj da Nikolić pobedi na izborima.  Suviše sam star da ponovo živim u Srbiji kojom rukovode Nikolić i Vučić.

Pa Naprednjaci su nešto potpuno novo na političkoj sceni Srbije, nikada nisu bili vlast...   Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Safari 2.0.172.28
mob
Samsung 
Имам новост за оне који су желели да гласају за „Ниједан од понуђених одговора“ и за оне који желе да нам помогну да опстанемо по примени Закона о политичким странкама.

Покренули смо пробно издање „Сигурних потписа“. Тамо можете да оставите личне податке и тиме нам олакшате да до вас дођемо када потписивање буде почело. Поред претходног, било би добро да ширите вест и да јавите шта не ради, ако нешто не ради како треба.

Иначе, потписе сакупљамо да бисмо НОПО поново укњижили. Морамо да будемо брзи и мора да нас буде много, јер поступамо у складу са на свету најсуровијим законом ове врсте...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Citat
Jebi ga, treba imati pasoš spreman i spakovane kofere, za slučaj da Nikolić pobedi na izborima.  Suviše sam star da ponovo živim u Srbiji kojom rukovode Nikolić i Vučić.

Pa Naprednjaci su nešto potpuno novo na političkoj sceni Srbije, nikada nisu bili vlast...   Smile
Nova retorika starih lija, kako do kokoshijeg plena.
Svima je jasno sta se sada dogodilo. U ovoj krizi, svi su bili potpomognuti, dok se mi nasli u nebranom grozdju: nema pape za smrdljive.
I sada drzava talasa na ivici bankrota, a braca Rusi se chude: a sto vi ne idete u jeuropu?
Kaze ambasador da ce srpsko-ruska razmena dostici cak 'milijardu' dok samo po potpisanim ugovorima.
Mozda da im damo jos malo imovine.Osam godina sprecavali donosenje nejnormalnijih zakona a sada postali jeuropci. Kurton zaboravio da je licno doprineo ovom stanju.Zaboravio mnogobrojne sednice parlamenta o ljubavi prema ruskoj federaciji, ljubavi prema Kubi itd itd.
A tek za Kosovo urlali kao da je bacena bomba na Hiroshimu.
Nema od Rusa, nema od Kube, daj jeuropo neku kintu. A jeuropa ce: jos se niste oprali smradovi komunjasrki?
Nema pape. Onda nema se kud. Hajde tata Bajdenu da nam nesto kazes. Smile Smile Smile
I dodje covek, rece mmf-u daj im 3 milijarde. Zvrcnu Holandiju, kaze hajde picopevci Srbi su nasi.
Cude me strvine da nisu vikale da nam ne treba pomoc.Samo svinjareva svraka spremila crvene cipela da shamara Bajdena, ko veli dobice koji glas vise. nakaza mislila da ce joj se Bajden namestiti.
Eto zato nove politike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Младеновић: За Д С С прихватљива понуда напредњака

БЕОГРАД, 11. јуна (Тањуг) - За Демократску странку Србије прихватљива је понуда напредњака да са њима и осталим странкама којима је упућен позив СНС формирају локалну власт у општинама у којима су одржани ванредни локални избори 7. јуна, изјавио је данас председник београдског одбора Д С С-а Андреја Младеновић.

"Након понављања избора можемо да разговарамо о конкретној сарадњи, а до сада су вођени само технички разговори, везани за ситуацију око понављања избора на неколико бирачких места на Вождовцу и у Косијерићу", рекао је Младеновић на конференцији за новинаре.

Коалицији Д С С-НС-НП није императив вршење власти, рекао је Младеновић и додао да са другим странкама неће разговарати о формирању локалних власти.

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић предложио је јуче својој странци могућност да у Земуну формира власт са народњацима и радикалима, о чему ће та странка одлучити на седници Председништва СНС у понедељак, 15. јуна.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Hajde bre radikali sta cekate? Bedz izbledeo a kurton pun. Smile Smile Smile
Evo Vucic vam nudi velikodusno 30% vise nego sto ste dobili? Zar to nije vracanje mandata na mala vrata?
« Poslednja izmena: 12. Jun 2009, 18:49:31 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 6.359 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.