Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prevodi brata Sase na drzavnoj televiziji  (Pročitano 2332 puta)
21. Nov 2003, 01:14:03
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Sinoc je gazdarica ukljucila obrazovni program na RTS-u 2 oko 18h (crne rupe, vasiona, Mlecni put, Zemlja, meteori), pa posto je bilo zanimljivo seo i ja da pogledam (mada ne gledam TV u principu).

Prateci taj program osetio sam da je tekst koji su citali spikeri veoma poznat. Nisam znao kako je moguce da mi bude poznat program koji ide na drzavnoj televiziji... a onda sam se setio! Taj tekst sam ja prevodio za geologa, magistra Miroljuba Petrovica koji mi je isti poslao na email da ga zavrsim. Sliku nisam imao, samo tekst na kome sam radio. Ni sanjao nisam da ce moj prevod dospeti do drzavne televizije.

No, ono sto je najvaznije, to je da sam ja dopro do vasih srca, a za televiziju ko mari!?
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Sale ne budi neskroman. Lijepo je znati da znaš svoj posao dobro.

Čestitam i nemoj stati na tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
ZNa svoj posao dobro to ja garantujem, ali mislim da to nije u redu sto je tako iskoriscen tvoj prevod bez ikakvog obavestenja i sl
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Istini za volju, covek za koga sam to preveo jeste jednom spomenuo mogucnost da se to cak nadje i na drzavnoj televiziji, samo je to meni zvucalo vise kao njegova fantazija nego kao realnost. Ali samo zamislite moj sok sinoc... sedim i razmisljam: ma, ljudi moji, sto je meni poznat ovaj tekst.

Pa onda slusam neke reci, fraze... ma otkud ja to znam. I onda posumnjam u sebe: ma sanjas, tripujes se, gde je to moguce??? Ali kada je dosao kraj programa i kada sam cuo zakljucak, koga se tako jasno secam, znao sam da je to moje. Dotle su mi sve neke konstrukcije u programu zvucale poznato, bas kao da sam ih ja radio  Smile , pa sam stvarno pomislio da umisljam... Usred programa sam uskliknuo gazdarici, ni sam ne verujuci svojim recima: "Desanka, ovo sam ja prevodio, oni citaju moj prevod". No, kada smo dosli do kraja programa, vise nije bilo sumnje. Moj je to prevod!

Uzgredno, isti covek mi je najavio da ce biti jos materijala za prevode. Nije bitno hoce li dospeti do drzavne televizije. Bitno je da ja radim nesto korisno na opste dobro naseg naroda (i nasih naroda).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Cestitam sale!!!

Zao mi je sto nisam gledala emisiju
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Sanja, duso, tih programa i kaseta bilo je vise, pa pretpostavljam da ce toga biti jos na TV-u. Moje ime se, doduse, ne spominje, sto uopste nije ni bitno, jer to nisam radio za svoju slavu, ali bice verovatno jos tih programa.

Pretpostavljam da ce ih prikazivati oko 17h u sredu, na drugom programu RTS-a. Kada god prepoznam svoj prevod, obavesticu vas. Bio je dogovor sa poslodavcem da se moje ime ne spominje, kao ni njegovo, nego da to ide za dobrobit nase nacije. I ja sam na to pristao jer iznad svega ipak zelim dobrobit nasoj naciji, a ne neku moju ispraznu slavu koja nista ne bi nikom znacila, meni ponajmanje.

Tako da ne brini, sada kada smo se probili sa tim programom na drzavnu televiziju, sigurno ce uslediti i drugi obrazovni programi tog tipa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
Citat: SAnja
Cestitam sale!!!

Zao mi je sto nisam gledala emisiju

Slazem se sa SAnjom... Od srca cestitam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
Citat: cbbj
Sanja, duso, tih programa i kaseta bilo je vise, pa pretpostavljam da ce toga biti jos na TV-u. Moje ime se, doduse, ne spominje, sto uopste nije ni bitno, jer to nisam radio za svoju slavu, ali bice verovatno jos tih programa.

Lepo je sto si tako skroman, zaista.Ali nije pitanje toga da li je bitno ili ne, vec je stvar ljudskog i profesionalnog odnosa.Da ne pominjem, da bi za to trebalo da dobijes i novac, ali ako ti on nije bitan, ok, trazi da ti bar ime pise, jer to je najmanje sto mogu da ucine.Tako ce tvoje ime videti neko drugi, pa ce te pozvati, pa ce se krug prosiriti, pa bi od toga jednog dana mogao i lepe parice da imas-zasto ne?
U svakom slucaju-cestitke. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
Citat: cbbj
Bio je dogovor sa poslodavcem da se moje ime ne spominje, kao ni njegovo, nego da to ide za dobrobit nase nacije.

Aha, onda ces mozda moj savet poslusati za neki drugi put, imam razloga sto tako pricam, meni je trebalo mnogo godina da shvatim razliku izmedju onog "biti dobar" i "biti pozvan za ovo i ono jer znaju da sam dobra"Smiley
No, najvaznije je da si ti srecan, a odlucices naravno prema sopstvenom nahodjenju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Sale je covek koji je uvek srecan, koga najsitnije stvari cine srecnim... to da li je srecan nije merilo Wink Pazi ako neko zaradjuje od tvoga rada to nije ok, ako svi radite za dobrobit zemlje i sl, onda ok, ali svi trebate biti pomenuti.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: prevodi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.