Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pretpostavke, DOKAZI i istorija susreta i upoznavanja sa vanzemaljskim rasama  (Pročitano 42822 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.1
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
So....

До свемира уз помоћ штапа и канапа

Један тинејџер из Енглеске за само 30 фунти купио је фотоапарат, сместио га у кутију, завезао за балон и послао у стратосферу. Фотографије које су настале подсећају на оне које НАСА прави, са тим што су направљене са много мањим буџетом.

Да ли сте се икада запитали колико коштају невероватне фотографије које НАСА снима у свемиру?

Један тинејџер из Вустершира у Енглеској успео је скоро подједнако добро да забележи импресивне призоре космоса са буџетом од само 200 фунти.

Опрема му је била један балон и половни апарат који је купио за 30 фунти на „Ибеју".

Адам са „чаробном“ кутијом
Уз научно знање које се базирало само на часовима физике у школи, Адам Кадворт је провео 40 часова правећи одговарајућу кутију у коју је сместио џи-пи-ес уређај, фото-апарат, радио и микропроцесор и пустио скаламерију да одлети.

Након неколико сати летења, уређај је дошао до нивоа стратосфере, а половни апарат је забележио савршене фотографије.

Школарац је затим чекао да његова направа падне на земљу и лоцирао је уз помоћ поменутог џи-пи-еса.

Скромни тинејџер изјавио је да ови импресивни резултати нису ништа више од „малог пројекта" и да су заправо „само хоби".

Izvor:RTS
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Lightsofte e super sto si toliko napisao Smile Smile Smile Smile Smile Smile izneo si gotvo sve sto bismo mogli pretpostavljati. Shvatam ja sve to i slazem se,  i shvatam da ne mozemo tvrditi da li je moguce ili ne. Sve je moguce, obzirom da mi strasno malo znamo, a plus arogantni smo. Ali, kako to da se toliko zna o tim Lizardima i jos podobrom broju raznih vanzemaljaca - iz zapisa koje su pod hipnozom i u transu govorili neki ljudi. Cekaj malo! Meni ne treba nikakav trans da napisem citavu istoriju galaksije, sve sa imenima planeta, satelita, naroda, civilizacija, ustrojstava organizma - sve mogu da izmislim i verno da bude. Zasto bih poverovao ovima? To sto nekome izlazi iz potsvesti ne znaci da je realnost - slike i reci mogu biti zamena za sasvim neka druga znacenja. Ne pije to vodu. To vise lici na religiju: verujes -ok, ne verujes - nevernik mamicu mu!

S druge strane, ako je u pitanju svest o necemu, mislim da dopustam svako moguce stanje i osvescenje, tj. nisam zapeko, pa ako ce sada ti neki dobri vanzemaljci mene uracunati, onda nek uracunaju, ako nece - "putuj igumane!". Imam animozitet prema uvlakanju u otvor za izduvne gasove, bilo kome. Nisam arogantan, ali sam svoj i ne mogu da se popisam na ljudsku proslost, pa makar ona bila jadna i bedna, agresivna, divlja, opaka i slepa. Kako god i koliko god smatrao da su ljudi jedna stoka grdna, ja sam ipak ponosan sto sam covek. e pa sad da vidimo, mozda se ovakav stav u univerzumu ne ceni, mozda je uvlaka kosmicki princip - sto se dublje uvuces uzdizes se na vise nivoe svesti. Meni to smrdi, nekim svemirskim smradom, i zato ne mogu da verujem u tu pricu. A ako ti napredni, kednostavno prodju pa "pokupe" neku naprednu svest iz nasih redova tako da taj samo nestane (a koji k. treba da nestane, zar im je potrebno telo, zasto ne sacekaju da lepo umre pa nek usisasvaju sta im treba) a mi tu nista ne mozemo ili se ne pitamo, zasto onda uopste rasprava. Sta, da budem svestan toga a nista ne mogu da ucinim. Cemu trud tih koji zastupaju tu teoriju da ostale osveste - to je kontradiktorno samoj njihovoj prici. Koji su svesni nek idu dalje, koji nisu nek popiju pivo, kafu, zapale cigaru.
Evo ja bi da sam nesvestan i da dok pijuckam kaficu uz ratluk i cigaru, zavidim onima koji su otisli - svaka im cast i neka ih prati blagoslov vanzemaljski, daleko ce dogurati. A mi ovde; jebiga, vrtecemo isto i dalje i nista necemo napravit, samo cemo se poubijat!

No mene muce dokazi, makar naznake da je nesto od toga svega moguce. Nekako su mi najopipljiviji oni razni arheoloski ostaci cija starost prevazilazi vreme u kojem se do sada smatralo da su civilizaci nastale. To bi trebalo naucnici dobrano da isproveravaju, kako se ne bi vise zamajavali oko svega. Ako se utvrdi da su civilizacije postojali i pre nase praistorije, onda treba krenuti u istrazivanje isti: kopati, roniti, kopati, roniti  eto posla za gomile naucnika svih disciplina.

Samo uvek je pitanje love, a na nauku, arheologiju obaska i kulturu generalno se, kada se uzme u obzir ceo svet, daje veoma malo. Tu nema profita, "ne isplati se". Tako je uvek i bilo, verovatno ce tako i dalje biti. Samo ce kada neko uspe da nadje dovoljno para, ili kada neko bogat odluci da ulozi u to, iz ciste ljubavi i zelje za znanjem, nesto da se pomeri... i tako to ide mic, po mic.

Eto i ja zagushih ponovo Smile

Ali, voleo bi da vidm te izvestaje NASA-e o nadolazecoj planeti, stvarno. Zarko to zelim, ima li ko?
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Uzimajuci polozaj u suncevom sistemu...i velicinu...nama najmanje 1000000 nebeskih tela ide u susret u svakom trenutku.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Inicio to je kamenje (poneko mozda malko vece), ali ne planete Smile

Inace, kakve veze ove fotke sa balona koji je dosao do stratosfere, imaju sa temom Smile Smile Smile

Smile
« Poslednja izmena: 10. Sep 2012, 21:07:55 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 37
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Kakve veze ima bilo šta, što ste do sada pričali, sa ovom temom???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Veoma malo, slazem se! Smile
Svi vole da pricaju nesto, ali ono pravo - nazalost,slabo, trt!
Ja se ubi ponavlajuci : dokazi, dokazi... ali dzaba. Potraje li ovako, nema mi druge nego da zatvorim temu.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 37
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Vanzemaljce hvatala jugoslovenska vojska

NAJMANjE osam pilota je učestvovalo u bliskom susretu sa neidentifikovanim letećim objektom početkom 1985. godine iznad severnog Jadrana. Međutim, o susretu aviona JNA sa „letećim tanjirom“ do skora se nije javno govorilo.

Potpukovnik avijacije u penziji, pilot Trifko Radeta, jedan od svedoka ove misterije, veli da njemu i ostalim kolegama niko nije naredio da ćute. Ali bio je prisutan strah da ih, ako progovore, na redovnim lekarskim pregledima proglase nesposobnim za dalju službu.

A to bi bio isuviše veliki rizik za sve njih, da se tolike godine odricanja, truda i učenja bace u vodu zbog nečega što nije nikome škodilo, niti ugrozilo bezbednost letenja. Radeta, kao pitomac treće godine zadarske Vojne vazduhoplovne akademije, boravio je na aerodromu Pula.

- Jednog dana smo uvežbavali figurno letenja u zoni Raba, na visinama od 2.500 do 4.500 metara - priča penzionisani pilot. - Bio sam u kabini aviona „galeb“ sa legendarnim nastavnikom letenja Mitom, zvanim Dolar. Let je tekao bez ikakvog problema, dok u penjanju ka zoni Cresa nisam primetio leteći objekat, cilindričnog oblika cigarete i boje aluminijuma.

NLO je bio dužine 20, a širine do četiri metra, leteo je brzinom ne većom od 100 km na sat, na visini oko 1.500 metara.

- Ne skidajući pogled sa ovog objekta i konstantno mu se približavajući, doživeli smo veliko iznenađenje - tvrdi Radeta. - Odjednom je ubrzao let neverovatnom brzinom, da bi za pet-šest sekundi izašao iz vazdušnog prostora SFRJ, na poziciji Trsta.

- Radeta navodi i da se 1986. u okolini Zadra nepoznata letelica igrala sa pilotima JNA. Kretala se iznad, pa ispod njih, levo, desno, da bi na kraju nestala. Vojni radari nisu mogli da identifikuju objekat. Iako je pilotima ubrzo stiglo naređenje da obore letelicu, nisu uspeli da je stignu.

Kada je Trifko Radeta, posle toliko godina, progovorio o ovim viđenjima, u hrvatskim medijima se oglasio i njegovo kolega Dragutin Prepušt iz Pule, koji je potvrdio da je doživeo neobični susret na nebu krajem osamdesetih.

OBORITI SVE
KAKO tvrde bivši piloti JNA, imali su jasnu naredbu da, kada na nebu primete nepoznate objekte, kontroli leta saopšte šifrovanu reč „vuk“. Potom bi usledila naredba komande da uzlete avioni „MIG 21“ i da bez upozorenja obaraju sve što primete iznad visine od 3.000 metara.

Kao nastavnik u avionu „galeb“, jedne letnje noći je s učenikom krenuo prema Zadru. U jednom trenutku su ugledali narandžastu elipsu, koja se kretala u smeru njihovog aviona.

Procenio je da se objekat kretao brzinom od oko 900 kilometara na sat, a „galeb“ su spustili na visinu ispod 3.000 metara. Videli su dno elipse, koja je tada imala crvenu boju. O viđenju je obavestio kontrolu leta u Zagrebu, ali radari nisu zabeležili nijednu drugu letelicu pored „galeba“.

A u nedavno objavljenoj monografiji posvećenoj 172. avijacijskoj brigadi sa aerodroma Golubovci, obelodanjen je slučaj pojave neidentifikovanih letećih objekata na crnogorskom nebu. Kako pišu podgoričke „Vijesti“, penzionisani general-major Zvonko Jurjević, jedan od bivših komandanata RV i PVO JNA, opisao je fascinantan višednevni slučaj pojave NLO nad južnim delom Crne Gore, 1975. godine.

- Objekat je izgledao kao svetleća kugla koja se kretala i menjala spektar boja, od bele do ljubičaste - piše u poglavlju monografije naslovljenom „Bliski susreti pripadnika 172. i NLO“.

- Na nebu se ocrtavao kao svetleće telo, izrazito veće od najsvetlije zvezde. Pojavljivao se samo u noćnom letenju, po vedrom ili oblačnom vremenu. Tako da je, po potuno oblačnom vremenu, bio jedino svetleće telo na nebu osim aviona.
Krajem 2009. na internetu su osvanule fotografije, koje je navodno „iskopao“ rođak jednog od vojnih lekara, koji živi sad u Sloveniji. A u njihovom opisu se navodi da je na njima postupak obdukcije vanzemaljaca, koja je urađena na VMA 1966. godine!

Uz ove mistične fotografije, objašnjeno je da pomenute godine pored jednog sela, nedaleko od Novog Mesta u Sloveniji, pao NLO i zapalio se. Leš vanzemaljca su tokom noći izvukli pripadnici JNA, kojima je rečeno da je pilot i da se srušio vojni avion. Na fotografijama se vide lekari, za koje se tvrdi da su hirurg Andrej Zobol i dvojica patologa Nikola Julić i Zoran Frederić.

ZATAŠKAN

SLIKE, za koje se tvrdi da su snimljene tokom obdukcije na VMA, već tri godine kruže internetom, a dosad još niko nije doveo u pitanje njihovu verodostojnost. A prema velikom broju diskusija, događaj iz 1966. je vrlo brzo zataškan, a o njemu je bio obavešten i Josip Broz, koji je navodno i sam vidio telo vanzemaljca.

Evo jednog članka iz Novosti, a nije teško ni izguglati slike obdukcije vanzemaljca koja je izvršena na VMA...
« Poslednja izmena: 10. Sep 2012, 22:22:44 od DrNeoCortex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Sony xperia
Papalu, druze toliko sam tupio o tome na Religiji i po jos nekim temama na forumu, da mi se nesto ne mili. Ako smatras da bi trebalo, pa i ponoviti neke stvari, da se namuzim bar da potaknem temu.

Vidis, i o onome sta si rekao iznad bih imao jos sta da kazem, ali ...

Nego aj' podsticaj iako ce ispasti da se ponavljam ...

Pitanje, 15. vek. Jaka crkvena dogma. A na fresci ... najbolje sami prosudite sta je:

Autor Paolo Uccello, slikano od 1460 do 1465 god.

Autor Aert de Gelder, naslikano 1710 i cuva se u Fitzwilliam Muzeju, Cambridge.

Mislim da samo ove dve slike obaraju tvrdnju da su leteci tanjiri izmisljotina Holivuda.

@DrNeoCortex

Postavljao sam slican tekst i slike. Da nadopunim slikama.

« Poslednja izmena: 10. Sep 2012, 22:40:53 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Ovo su meteoroloski balon a ovi ugljenisani su rednici RHMZS-a. Merili snagu ove suncane oluje rucno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.