Zagreb -- Nekoliko novinara privatne hrvatske televizije "Nova TV" primilo je putem elektronske pošte preteće poruke.
U potpisu tih poruka navode se pripadnici radikalne srpske organizacije Otačastveni pokret "Obraz". U porukama se objavljuje "rat toj TV kući zbog priloga o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji". Nova TV je potvrdila da je policija danas bila u njenim prostorijama, razgovarala s novinarima koji su primili pretnje i proveravala njihove računare.
Novinarka Ivana Petrović, autorika priloga objavljenog u subotu, nakon kojeg su stigle pretnje, izjavila je agenciji Hina da joj je autor zapretio, jer je, prema njegovom mišlenju, svojim prilogom uvredila srpsku naciju.
Ivana Petrović izjavila je da sumnja da iza poruke stoji srpska organizacija koja je potpisana, te da se nada da će se otkriti ko je zaista autor.
Ma smejurija. Mislim da je vest toliko izprofanisana da joj nema mesta ni na jednom forumu. Ochigledno su hteli reklamu, a izgleda da nema bolje reklame od srbocetnika koji cak i preko interneta napadaju istinoljubiljive medije u demokratskoj hrvatskoj. Fuj i bljak! Samo se nisu zalili kada im prete Glavashevi koljaci, onda to verovatno ne primaju ozbiljno.
Pokret Obraz ono sto ja nisam zano , znaci postoji i u Srbiji! E sada kako stojr prilike bolje su primljeni ovde u Republici Srpskoj! Al to dvoje ne mozemo usporedjivati, jer je drugacija situacija ovde kod nas u RS! Mi imamo ove Bosnjake povratnike, kojim treba sto vise zagorcati zivot i da sto prije napuste RS!