Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:48:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Presna ishrana  (Pročitano 62397 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Nokia 

Ja sam to rekla mojoj drugarici. Njena cerkica je imala skoro prekomerne kilograme za svoje 3 godine. Mala je jela salamu za dorucak, uz rucak, za veceru. Ova moja se brani kao ona ne jede hleb uopste. Ok, ja je nagovorim da dovede malu kod mene da joj ponudim domacu slaninu i sunku za obrok. Jedva smo mi to nekako pregurale, mala je probala, svidelo joj se....i dete se izvuklo, em poraslo em stomacic spao, nozice se stanjile.....Ja imam srece sto moja deca nisu nesto jeshni pa nemam tih problema. Ali sam svaku dijetu uspela da sprovedem u osetno kracem roku ako sam jela domace proizvode. Smile
Pa to i ovaj prica. Tj. povezuje debljinu sa prevelikom unosenjem glukoze u organizam. I smatra da debljina nema veze sa unosenjem kalorija tako da mozes da slobodno da slobodno jedes sta god hoces uz par pazenja naravno. Npr da hleb jedes samo za dorucak i to ne beli vec od celog zrrna psenice. A ne zabranjuje nista sto je domace ukljucujuci i domaci kravlji sir, slaninu i kobasice. Sve dok nije u visokom glikemicnom indeksu stvari...

Fakat je da pekari ne jedu hleb koji prave. To treba svima da na bude za nauk.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Pa koliko vidim, svima je najveci problem komfor...

Eto, taj hleb moze da se pravi kod kuce... pekara oko 10.000.. ubacis navece, doceka te ujutro svez i mirisan..
Doduse, tekstura je sasvim drugacija, tako da onaj ko pojede citavu veknicu od 500gr u toku dana... alal mu vera...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0

А који хлеб једу пекари?  Smile

Мада, реално, ко ће да једе хлеб поред бурека на послу сваки дан Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0

netačno. jedu, još kako, a to znam jer sam u okviru predmeta "Prehrambena tehnologija I i II" obišla mnoge pekare i mlinove, a sada sarađujem sa proizvođaima nešto zdravijih hlebova. ne znam na koje si pekare mislila, možda na one što rade u manjim privatnim pekarama.  Smile

inače, o kalorijama se mora voditi računa, ali da, i o unosu ugljeni hidrata (kojih nema samo u hlebu, već gotovo u svim namirnicama). ljubitelji presne hrane su često i frutarijanci, što može biti veoma štetno. o termički i tehnički neobrađenim žitaricama i mahunarkama (izvorima opasne fitinske kiseline i fitata) da ne govorim. ovakve stvari nikada nećete čuti od promotera presne hrane, važno im je samo da prodaju blendere, sokovnike i suplemente.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Nokia 
Da, o privatnim pekarama sam i govorila. Poznajem dvojicu, koji rade aktivno u 2 razlicite pekare i koji su mi naglasili da u tim pekarama ne kupujem hleb.

@Anea pa to je to, moze to i kuci da se napravi lepo kvalitetno bez aditiva, ili da se kupi u pekarama bez kvasca pecen na drvetu, vidi se ogromna razlika.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2014, 14:03:46 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Da, o privatnim pekarama sam i govorila. Poznajem dvojicu, koji rade aktivno u 2 razlicite pekare i koji su mi naglasili da u tim pekarama ne kupujem hleb.

Они у то рекли из простог разлога - вансеријске хигијене која влада по већини пекара. Када сам видео како изгледа производња у неким пекарама (са HACCAP-ом), згрозио сам се. Људи бре ни руке не перу... страшно Smiley 1

А што се тиче адитива, њих у обичном хлебу има јако мало... Скупи су, не исплати се. А у специјалним врстама хлебова их има, али то је резервисано за "љубитеље" целог зрна, хељде и здраве хране.

@Anea pa to je to, moze to i kuci da se napravi lepo kvalitetno bez aditiva, ili da se kupi u pekarama bez kvasca pecen na drvetu, vidi se ogromna razlika.

И шта сад квасац смета? Није ваљда и он штетан? Smile
IP sačuvana
social share
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Nokia 
Decko pre nego sto se uhvatis meni za slovo a ne za rec, prelistaj malo temu, rekla sam da ja ne konzumiran proizvode koje sadrze kvasac jer ne mogu da idem u wc. A ako te zanima zasto ne idem, mozes i to da procitas.

Dalje, ti ces da mi kazes zasto su meni moje komsije nesto rekle. Izmakni mi se.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Decko pre nego sto se uhvatis meni za slovo a ne za rec, prelistaj malo temu, rekla sam da ja ne konzumiran proizvode koje sadrze kvasac jer ne mogu da idem u wc. A ako te zanima zasto ne idem, mozes i to da procitas.

Види ти се по расположењу Smile

Dalje, ti ces da mi kazes zasto su meni moje komsije nesto rekle. Izmakni mi se.

Извини се комшијама пекарима у моје име  Smile

IP sačuvana
social share
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Ја лично волим бајат лебац, кад одлежи пар дана и исуши се као сува дреновина, тако да шта год да ставе у њ, то је одавно мртво  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Nokia 

Види ти се по расположењу Smile

Извини се комшијама пекарима у моје име  Smile

Hocu, hvala.

PS. Isla sam danas tamo gde car ide peske, nista novo, svi mi se javljaju, pozdravljaju, same old shit. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:48:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.