Daaavno sam citao jedan roman o nekoj djeci za vrijeme drugog svjetskog rata. Posto je to "daaavo" bas davno zaboravio sam o kojoj se knjizi radi, ali pokusacu reci sto vise znam o njoj pa ce je nadam se neko prepoznati. Dakle, kao sto sam vec rekao: radnja je o nekoj djeci za vrijeme 2. svjetskog rata. Sjecam se da je jedan djecak grbav, da zivi s majkom i da mu je otac poginuo ili otisao u rat, uglavnom on zivi sam sa mamom. Sjecam se i da je taj djecak zaljubljen u neku svoju drugaricu, ali ima kompleks zbog te svoje grbe na ledjima zbog cega misli da nema sanse kod te djevojke pa joj zato jednog dana govori da ce ici na operaciju (ili nesto tako) i da ce mu ledja ponovo biti normalna. Sjecam se i da na kraju neke od likova odvode u vojnom kamionu (mislim da su ih fasisti uhvatili, ali nisam siguran), mislim da su neki i poginuli dok su neki ostali u tom njihovom mjestu. Eto, to je otprilike sve cega se sjecam. Nazalost, nije puno, ali valjda ce nekome biti dovoljno da prepozna ovu tuznu pricu o odrastanju jedne generacije za vrijeme 2. svjetskog rata.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.