Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 06:57:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Preminuo Dino Dvornik  (Pročitano 9783 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Bok Dino, gde god bio super je
Sreda, 10. septembar 2008. 17:10    

Hiljade prijatelja, kolega i obožavalaca došlo je u Krematorijum zagrebačkog groblja Mirogoj da isprati Dina Dvornika. Sprovod je započeo žestokim ritmovima njegovih hitova, a kovčeg je unet uz pesmu klape.

Nakon sveštenika, govor je održala Alka Vuica započevši ga rečima: "Ja sam još uvek uverena da si ti samo napravio promociju, da ćeš ustati i reći - jesam vas!"

"Ako je neko među nama bio umetnik, onda si to bio ti. Bio si i ostao uvijek isti - hodajuća muzika. Čovek koji zna sve, koji razume planetu koja se raspada. Tvoj bol bio je svetski bol. Ti si bio spojen sa svemirom, a to mogu samo neki. Pamtiću te kao mudraca koji zna previše, da bi mu ljudi verovali. Kažu da si bio tata funka, a ti si bio tata za sve. Čovek koji nikada nije ovde pripadao. Ako postoji svet iza ovoga, ti mu sigurno pripadaš. Znam da se ovde nikada nisi dobro osećao", rekla je Vuica.

Dino je kremiran, a ne sahranjen, jer se "grozio sprovoda".

Kremiran je s cilindrom na glavi i u crvenom odelu, u kojem je nedavno snimio video spot "Hipnotiziran", najavni singl njegovog još neobjavljenog albuma "Pandorina kutija".

Igrom sudbine, Dvornik je promociju zamišljao upravo kao parodiju pogreba - želeo je da u crvenom odelu iskoči iz kovčega.

Dva sata pre kremacije, prijatelji i kolege muzičari okupili su se na komemoraciji u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Iako niko nije došao u crnini retko ko se uzdržao da ne zaplače.

Na polučasovnoj komemoraciji pojavili su se brojni prijatelji i poznanici: Alka Vuica, Oliver Dragojević, Davor Gobac, Toni Cetinski, Gibonni, Nina Badrić, Davorin Bogović; Marijan Ban, Josipa Pavičić…

Nina Badrić stigla je u beloj majici s Dinovim likom, na kojoj je pisalo - "Ljubav se zove imenom tvojim", po njegovoj slavnoj baladi koju je za njega napisao Zlatan Stipišić Gibonni.

"On je uvek bio kao dirigent - kad bi došao u društvo pevali bi bolje, smejali se više, sve bi bilo veselije, ne mogu to da opišem. Imao je posebnu energiju", kazao je Gibonni o njemu.

Oko deset minuta trajala je mala video priča koja je napravljena kombinacijom kadrova iz njegovih intervjua i rijalitija "Dvornikovi".

Knedle u grlu ljudi koji su se okupili i tišinu u nekoliko su navrata prekidali osmesi koje su izmamili snimci njegovih prgavih svađa s kćerkom Elom i bratom Deanom, kao i Dinove šale.

Husein Hasanefendić Hus kazao je na komemoraciji da ga ljuti Dvornikova smrt, "kad moraš umreti da bi se o tebi lepo govorilo", a Dino je "pevao bolje od većine pevača, plesao bolje od većine plesača, i pisao pesme bolje od većine razvikanih kompozitora".

Ipak Husa teši što "čovek živi koliko dugo živi uspomena na njega".

Želja Dina Dvornika je bila da njegova komemoracija bude veseo čin, ali teško se može reći da je ona takva i bila, pošto su odmah po završetku svi grlili suprugu Danijeli i plakali.

Ela i Danijela upisale su se prve u knjigu žalosti. "Bok tata, gde god bio super je. Volim te", poručila je Ela svom tati, a njegova supruga je upisala: "Volim te najviše na svitu, ma gdje bio u mom srcu si zauvik - tvoja Dani."

Dino je preminuo u nedelju u 45. godini u svom stanu na zagrebačkim Oranicama, samo pet meseci nakon smrti svog oca glumca Borisa Dvornika, uz kojega je Dino napravio prve glumačke korake u seriji "Naše malo misto", a nakon toga u još nekoliko dečjih filmova i serija.

Dino Dvornik je snimio prvu funk-ploču u Hrvatskoj i na prostorima bivše Jugoslavije, a 1988. debitovao je na Zagreb-festu s pesmom "Tebi pripadam" osvojivši nagradu za najboljeg mladog izvođača.

Godine 1996. osvojio je nagradu Porin za pesmu "Afrika", a 1997. godine za album "Enfant terrible". Sledeće godine istu nagradu dobio je za album "Vidi ove pisme" u kategoriji najbolji kompilacijski album.

Osim po muzici, hrvatskoj publici Dino i njegova porodica poznati su i kao učesnici rijalitija "Dvornikovi".

Dino Dvornik ostvario je i zapaženu ulogu u filmu "Ta divna splitska noć" Arsena Antona Ostojića.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pape moj, vidimo se uskoro
Ela, ćerka Dina Dvornika, na Fejsbuku se pismom oprostila od oca

Ela Dvornik se na Fejsbuku pismom oprostila od svog oca ističući kako joj nedostaje i molbom da joj oprosti jer nije ispunila njegova očekivanja. Tugu i bol koju ova sedamnaestogodišnjakinja oseća teško je opisati, ali i pored tragedije koja ju je snašla, ipak je smogla snage, otvorila dušu i napisala sve ono što za života nikad nije mogla da mu kaže.
„Dragi tata, žao mi je što se to dogodilo baš sada, ali na neki način mi je i drago što si otišao jer ovde nije bilo ništa za tebe“, započela je Ela Dvornik oproštajno pismo svom ocu i dodala:

„Ne čitam ništa što pišu jer znam da nisi hteo da se ubiješ. Celi život su mi ljudi govorili da sam narkomanka, da se drogiram i, gde god da odem, govore mi da sam ušlogirana, ali ja tebe nikad nisam krivila. Uvek sam ti se divila, jer si bio iskren! Meni još nije ni došlo do glave da te nema i da me više nećeš staviti na kuhinjski sto i zapretiti mi kako ćeš napraviti njoke od mene. Žao mi je samo što se nismo uspeli da se dovoljno upoznamo. Nikad s tobom nisam mogla puno da pričam o stvarima koje su me mučile, ali na neki način mi je i to bilo u redu jer se nisam osećala kao da ćeš me osuđivati. Uvek si mi bio poput velikog brata, ja sam se za tebe brinula više nego ti za mene. Do đavola, sad se setih, pa ti si od mene žicao novac?! Tata, ti si bio jedini koji mi je došao na 17. rođendan, kada smo jeli onaj tiramisu koji se raspao i izgledao ko bljuzga. Nećeš verovati, na satu koji si mi poklonio za rođendan tog dana, kada si umro, riknula je baterija. Nedostajaće mi sitnice koje si radio da iživciraš mamu. Kad bi iz čista mira ušao u dnevni boravak s pantalonama do vrata, iskrivio se i napravio glupu facu i plesao dok te ne bi oterali nazad u sobu. Baš si bio glup i detinjast.

Juče nam je poštar doneo telegrame. Plakao je. Vidiš, tata, i drugi ljudi te vole. Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da nisi beskoristan. Ti si uvek bio veliki deo mene. I sad kad te nema, imam osećaj kao da si mi iščupao srce, prožvakao ga, pljunuo, zgazio i bacio mi komadić natrag. Ti si bio jedini koji je verovao da ću nešto postići. Uvek si govorio da bi bila super glumica, ali ja glumim ceo život. Stavim maskicu s cvetićima i svima govorim kako mi je super. Međutim, kada dođem kući, nemam koga da lažem osim sebi. Tek sad vidim šta sam napravila od sebe i zašto me četiri miliona ljudi mrzi! Ja sam kriva za to! Moje lice sada nije prekriveno cvetićima, nego razmazanom maskarom. Iskreno, najradije bih zajedno s tobom bila jer, gde god da si, dobro ti je, ali ne mogu zbog mame. Ne mogu verovati da si mrtav, jer sam bila ubeđena da svi mogu biti mrtvi osim tebe. Što se desilo, tata? Ti si uvek pobeđivao život. Zašto si mu pustio da pobedi? Šta ću ja sada, tebe su svi voleli i zbog tebe su neki i mene voleli. A sada me samo sažaljevaju. U ovih nekoliko dana dobila sam više poziva nego ikad u životu, osećala sam se kao da je ljudima stalo do mene. Nije mi jasno što se događa, zašto svi pričaju o tebi kao bivšem. Zato, tata... Vidimo se uskoro...“, poručila je Ela ocu.

KREMACIJA BEZ SUZA I CRNINE

Kralja fanka Dina Dvornika juče su na zagrebačkom groblju Mirogoj ispratili ćerka Ela, supruga Danijela, najuža familija, kolege, prijatelji i brojni poštovaoci njegove muzike. Upravo onako kako je i želeo, Dinova urna ispraćena je uz muziku, bez suza i crnine...

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
MUZIKA DO KRAJA! (FOTO)

Slavni muzičar Dino Dvornik kremiran uz zvuke svojih hitova i pratnju saksofona, hiljade fanova plakale na komemoraciji

Ljubav se zove imenom tvojim... Pesma za kraj

Slavni muzičar Dino Dvornik, koji je u nedelju ujutru iznenada preminuo u Zagrebu, kremiran je juče na groblju Mirogoj. U Zagrebačkom pozorištu mladih prethodno je održana komemoracija, kojoj su prisustvovali članovi porodice i prijatelji, među kojima i Alka Vuica, Oliver Dragojević, Davor Gobac, Toni Cetinski, Džiboni, Nina Badrić... Dan ranije, uz zvuke njegovih pesama i projekciju video-spotova, od Dvornika su se u Splitu oprostile hiljade obožavalaca i prijatelja.

U suzama... Džiboni pozdravlja Danijelu Dvornik

Komemoracija je započela uz zvuke saksofona, na kojem je Dinov prijatelj Mladen Baučić odsvirao „Ljubav se zove imenom tvojim". Sin glumca Borisa Dvornika je po sopstvenoj želji kremiran, a ne pokopan, jer se „grozio sprovoda", i to s cilindrom na glavi i u crvenom odelu, u kojem je nedavno snimio video-spot za još neobjavljeni album „Pandorina kutija".

Iako je porodica od fanova tražila da na oproštaju sve bude veselo i šareno, oni čije je živote „otkačeni" Dino uveseljavao teško su prikrivali tugu zbog toga što ih je zauvek napustio, a Zlatan Stipišić Džiboni nije skrivao suze.

Šareni fanovi... Muzičar želeo da mu na oproštaju bude veselo

- Ljudi se nanjuše, ne znam to da objasnim, ali Dino i ja smo se našli. On razlike nije nikad pravio, uvek je nesebično delio savete i pomogao mi je oko mnogih mojih pesama - rekao je Džiboni.

Ela Dvornik: Tata, vidimo se uskoro!

Dvornikova ćerka Ela od oca se oprostila na neobičan način - veoma potresnim pismom koje je objavila na „Fejsbuku":

„Dragi tata, žao mi je što se dogodilo to baš sada, ali na neki način mi je i drago što si otišao, daleko si nadišao ovu zemlju u kojoj živimo. Ovde nije bilo ništa za tebe. Ne čitam ništa što pišu jer znam da nisi hteo da se ubiješ. Uvek sam ti se divila, tata, jer si bio iskren. Bio si mi poput velikog brata. Ti si bio jedini koji mi je došao na 17. rođendan i jeli smo onaj tiramisu koji se raspao. Nećeš verovati, satu koji si mi poklonio za rođendan je riknula baterija baš u nedelju kada si i ti otišao. Ne mogu da verujem da si mrtav. Kao da svi mogu biti mrtvi osim tebe. Šta se desilo, tata? Ti si pobeđivao život. Zašto si mu pustio da pobedi? Šta ću ja sad? Znaš, tata, kada te kremiraju, neće nam dati tvoj pepeo, a tvoj život se svodio oko pepela. Stalno ti je padao po tepihu i mama je bila ljuta zbog toga. Sad bih uzela tvoj pepeo i pojela ga, tako da znam da ćeš uvek biti s nama. Ne mogu ni da pijem, ni da jedem. Sve me podseća na tebe. Nema veze, tata, svi umiru. Zato, tata... Vidimo se uskoro", poručila je Ela Dvornik ocu.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson k800i
R.I.P Smile
IP sačuvana
social share
Josephine: I'd like to take your picture.
Senior Ed Bloom: Oh, you don't need a picture. Just look up "handsome" in the dictionary.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Alcatel One Touch
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
R.I.P.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

useli se u moje srce,necu ti naplacivati kiriju...

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 5530
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N95 8GB
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
ako voleti znaci ziveti...onda voleti tebe znaci ziveti vecno....

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Ispovest Danijele Dvornik, supruge nedavno preminulog pevača
Najveća želja mi je da se objavi Dinov poslednji album
Autor: | Foto:večernji list | 18.09.2008. - 06:17

Volela bih da se ljudi Dina sećaju po njegovoj muzici i njegovom duhu. Jer i ja ću ga po tome pamtiti - kaže supruga Dina Dvornika Danijela u intervjuu za hrvatski „Jutarnji list“, u kome govori o životu sa Dinom, njegovim problemima sa drogom, kao i o njegovom neobjavljenom albumu.

Šta će biti s Dinovim poslednjim albumom „Pandorina kutija“?
- I za to moram da sednem s njegovim izdavačima. Gotovo je oko 80 odsto albuma i ja želim da izađe. Sve pesme na tom albumu sada imaju veću težinu i veću vrednost.

Koliko mu je rat narušio karijeru?
- Mnogo. Bio je lansiran u orbitu i naglo prizemljen. Uostalom, kao i većina muzičara. Tokom rata mnogo je radio po Sloveniji, Nemačkoj i Švajcarskoj, ali sve ga je to dosta pogodilo.

Da li su tada počeli njegovi problemi s drogom?
- Počeci njegovog posla bili su takvi da nema te prirodne sile pomoću koje bi bilo koje ljudsko biće moglo izdržati taj tempo. Znao bi u jednoj večeri da odradi dve tezge. Suludo! U jednom trenutku više nije mogao da kontroliše samog sebe. Mislim da su tu počeli njegovi problemi s tim paklom.

Zbog čega ranije nije otišao na lečenje?
- Odlazio je pa bi se vraćao, pa bi opet pokleknuo...

Kako ste se vi osećali?
- Imala sam razumevanja za njega, trudila se da mu budem podrška, nastojala da mu ukažem na to da mora da potraži pomoć. Ali Dino kao Dino, morao je da lupi glavom o zid.

Kada je to bilo?
- Sredinom devedesetih. Završio je u bolnici nakon što su ga našli u WC-u na jednoj žurki. Sledilo je razdoblje u kojem mu je trebalo mnogo živaca, snage, volje... Meni s ćerkom Elom nije bilo baš najjednostavnije da pratim svaki njegov korak. Ali shvatio je da tako više ne može. To mu je dalo snagu i počeo je da sređuje sopstveni život.

Koliko je Dina pogodila smrt oca Borisa?
- Njih dvojica imali su specifičan odnos, bili su slični i Boris je uvek govorio da se Dino „dao“ na njega. Bio je, naravno, tužan, ali mislim da je duboko u sebi bio mnogo tužniji nego što je to pokazivao ljudima. Baš kao i Ela sada.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2168
Zastava SRB
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 5310 Xpres
A bas je bio kralj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Dino Dvornik se predozirao tabletama
Autor: E.B. | 03.10.2008. - 07:37

Hrvatski pop pevač Dino Dvornik preminuo je od smrtonosne kombinacije lekova za smirenje i antidepresiva, rezultati su toksikološke analize koje su juče objavili članovi njegove porodice.

– Dino je umro od kombinacije antidepresiva, tableta za smirenje i tableta protiv bolova. Ah… što da kažem... Dobro sam. Bio je to očito splet nekih okolnosti, slučajnosti... Ta je kombinacija supstanci bila kritična za njega – kazala je Danijela Dvornik za “Večernji list”.
Obdukcija, izvršena odmah nakon smrti pevača 6. septembra u Zagrebu, nije precizirala uzrok, već je konstatovano da je Dvornikovo zdravstveno stanje bilo dobro i da na organima nisu pronađene nikakve promene koje bi mogle uzrokovati smrt.
Zbog nesigurnih rezultata obdukcije, uzroci njegovog tkiva poslati su na dodatnu toksikološku analizu, a nalaz je pokazao da se Dvornik predozirao koktelom tableta za smirenje i antidepresiva, što je uzrokovalo njegovu smrt.
Popularnog fank pevača mrtvog je u krevetu 6. septembra ujutro pronašla njegova supruga Danijela, koja je nakon toga izjavljivala da je on u danima pre smrti bio vrlo depresivan i loše raspoložen, jer je strahovao kako će publika prihvatiti njegov novi album. „Iz tog je razloga verovatno koristio kombinaciju antidepresiva i tableta za smirenje koje su ga ubile“.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 06:57:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.