Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 141
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pregled Symbian/Windows Mobile/Maemo/Android/iPhone/Java programa za GPS  (Pročitano 332466 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 139
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
HTC Diamond2
jel' ti označen i agps?

Tools > Settings > General > Positioning > Positioning Methods > Assisted GPS

Jest  Smile
settings>general>positioning>positioning methods>integrated gps,to treba da bude podeseno!!!
ne odobravaj Assisted GPS,ta opcija ti ne treba ako imas integrisani gps Smile
proveri podesavanja u samom garminu:
tools>settings>system>pod rednim brojem 1.treba da pise remote gps,ukoliko to ne pise uradi sledece:
tools>settings>u okviru system pod rednim brojem 1. >gps information tu su 2 opcije
1.Use Bluetooth gps
2.Use Attached/Built-in gps < to oznaci pa potom odobri na Enable,

>    
ukoliko su podesavanja ista kao na slici to je pravilno podesavanje i sa podesavanjem na telefonu sigurno ce da radi,ako nije garmin podesen kao na slici uradi sledece
u opciji system>gps information odobri Use Attached/Built-in gps
;
znaci na garminu aktivan Use Attached/Built-in gps i na telefonu integrated gps, onda garmin  treba da sljaka bez problema.

nekad navigacija zna da zakaze tj signal je mnogo teze dobiti kada su losi vremenski uslovi kisa,oblacno itd,mozda gresim,nije tacno da ne moze da se uhvati signal u zatvorenoj prostoriji kuci stanu...,evo dok sve ovo pisem ja sam za kompom u stanu i signal je kao u gore navedenoj slici tri crtice,u ovo drugo sam siguran Smile
« Poslednja izmena: 03. Apr 2009, 23:36:02 od doxxdo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple iPhone 6S
Assisted GPS treba da mu bude ukljuceno upravo zato da bi mu Garmin pre dobio signal. Bez toga Garmin pronalazi satelite cak i na otvorenom posle nekoliko minuta. Sa assisted gps, posle 10-ak sekundi. Sa ukljucenim assited gps garmin potrosi 20-30 kb na startu za pozicioniranje i posle toga vise nista ne trosi, bar koliko sam ja razumeo.

Ovo sto si mu objasnjavao za podesavanja u samom Garminu se odnosi na sam uredjaj koji ce garmin da koristi, odnosno da li ce da koristi integrisani gps ili eksterni i nema nikakve veze sa ovim podesavanjima o kojima smo ovde govorili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 139
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
HTC Diamond2
Assisted GPS treba da mu bude ukljuceno upravo zato da bi mu Garmin pre dobio signal. Bez toga Garmin pronalazi satelite cak i na otvorenom posle nekoliko minuta. Sa assisted gps, posle 10-ak sekundi. Sa ukljucenim assited gps garmin potrosi 20-30 kb na startu za pozicioniranje i posle toga vise nista ne trosi, bar koliko sam ja razumeo.

Ovo sto si mu objasnjavao za podesavanja u samom Garminu se odnosi na sam uredjaj koji ce garmin da koristi, odnosno da li ce da koristi integrisani gps ili eksterni i nema nikakve veze sa ovim podesavanjima o kojima smo ovde govorili.
postoji stara izreka "vreme je novac".
za tebe vazi za mene ne.
na tvoj komentar imam samo jedan odgovor:samo ti se cini da nema nikakve veze Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple iPhone 6S
postoji stara izreka "vreme je novac".
za tebe vazi za mene ne.

Meni je vrlo bitno kada negde krenem kolima da li ce telefon odmah da me navodi, ili ce da pronadje signal kada vec stignem do zeljene lokacije, ili kada vec zalutam. Razlika u vremenu neophodnom za pronalazenje satelita je velika i vec sam rekao da sa aktiviranim assited gps satelite pronadje za 10-20 sekundi, a bez toga za 2-3 minuta i to ako je vedro nebo. Sa assited gps telefon preko gprs-a skine mozda 20-30 kb, a to je prevedeno u pare oko 1.5 dinar. Posto je jedna sms poruka 2-3 dinara i posto ne pokrecem garmin 100 puta dnevno, to mi ne predstavlja nikakav poseban izdatak, a verujem ni vecini drugih korisnika. Uostalom neka svako odluci da li mu je bolje da potrosi 1.5 dinar i da mu navigacija radi prakticno trenutno, ili vise voli da ceka 2-3 minuta (5-10 minuta po oblacnom vremenu) i ustedi te pare.

Citat
na tvoj komentar imam samo jedan odgovor:samo ti se cini da nema nikakve veze Smile

Objasnio si kako se u Garminu aktivira built-in gps modul. I dalje ne vidim nikakvu vezu izmedju assited gps-a, odnosno pitanja koje je covek postavio, sa objasnjenjem kako se aktvira koriscenje internog gps modula?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 2003
Browser
Safari 2.0.156.1
imam nokiu N95 8GB i kad skinem mape za Srbiju preko Nokia maps loader,Nikako nece nokia maps2.0 da ih vidi probao sam da izbrisem sve mape i da ubacim ponovo ali isto nece da ih vidi...Pomozi te
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ja sam primetio da se to dogadja ako se izabere nekoliko drzava... Probaj sa jednom drzavom Wink
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia N82, 6233
Kakva je situacija sa Garminim  5.00.40 i baterijom, jel i dalje srce i kada je ugasen ili je to ispravljeno.

Do sada sam bio na cetvorci pa ako je isipravljeno instalirao bi ovu noviju verziju.
« Poslednja izmena: 05. Apr 2009, 13:35:57 od Lorki »
IP sačuvana
social share
Partizane nas si  ponos ...
Renault F1 Team
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pa da si procitao log sa izmenama shvatio bi da postoji opcija iskljucivanja servisa koji jede bateriju  Smile
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia N82, 6233
 Smile Procitao sam, postoji ako ne gresim jos od verzije 5.00.20 ili prethodne, ono sto mene zanima je praksa a ne teorija, i zato sam i pitao.
IP sačuvana
social share
Partizane nas si  ponos ...
Renault F1 Team
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple iPhone 6S
O kakvo srkanju baterije je rec i iskljucivanju koje opcije? Pozadinskog osvetljenja ili sta? Ne razumem o cemu pricate... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 141
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.