Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pregled File Manager-a za SymbianOS  (Pročitano 50175 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Evo iz dosade sam malo testirao X-plore v.1.05 fajl menadžer, tačnije njegovu funkcuju zip. Uporedio sam ga sa epocware-ovim zip menadžerom v.1.0.
Jednostavno sam uzeo jedan folder na memorijskoj kartici (documents) , težak oko 17,5 Mb , prepun dokumenata u .pdf , .doc , .xls...itd formatu. Mjerio sam vrijeme za koje će zip-ovati taj folder kao i veličinu fajla. Rezultati su zanimljivi....

X-plore - Za pakovanje foldera (documents) mu je trebalo čitavih 7 min i 24 sec a za raspakivanje iste te arhive samo 39 sec.
Zip menadžer - Za pakovanje foldera (documents) mu je trebalo 1 min i 14 sec a za raspakivanje 1 min i 2 sec. (uključena je najkvalitetnija kompresija)

Veličina zip-ovanog fajla je na kraju ispala približna za oba programa.  Smile

Kao neki zaključak se može izvući da je x-plore veoma dobar za otvaranje .zip , .rar arhiva , čak to radi brže od programa namijenjenog za te stvari. Ali pakovanje arhiva treba prepustiti zip menadžeru. Ogromna je razlika u brzini kompresovanja arhive a i telefon mi se nenormalno zagrijao dok je x-plore pokušavao da zapakuje arhivu.

Eto toliko. Bilo bi zanimljivo istu ovu arhivu probati zapakovati na nekom telefonu sa 300 i kusur MHz. Po nekoj logici ova operacija (zipovanje) direktno i najviše zavisi od procesora. Ja sam ovu rabotu obavio na mom sokoćalu od 206 Mhz E61. Evo i nekoliko screenova.  Smile

P.S. Zašto ovo sve radim??? Đavo će ga znati.  Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot0038.png
(4.16 KB, 320x240)
Screenshot0039.png
(39.03 KB, 320x240)
Screenshot0040.png
(28.95 KB, 320x240)
Screenshot0044.png
(5.32 KB, 320x240)
Screenshot0045.png
(8.19 KB, 320x240)
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 00:39:19 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Dobra ti je ideja, što da ne. Smile Vrlo korisno za one koji bi na takav način želeli da uštede memorijski prostor na svom telefonu recimo kompresovanjem bespotrebnih stvari koje se ne koriste često primera radi!
Ili pak iste poželeli da pošalju nekome takav fajl putem email-a ili čega već jer naravno tako kompresovan zauzima manje prostora ...
Lepo jwe znati koji program šta odradjuje .... baš ću ja da uporedim Wildpalm ZipMan 2.50 sa recimo Epocware proizvodom i X-Plore pride pa javljam kako radi na N70 ... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Htio sam da se uvjerim kako zipuje ovaj x-plore.... I nema šta , zipuje on dobro samo mu treba mnooooogo vremena za to. Malo me je i razočarao , moram priznati.
Opet s druge strane , veoma dobro barata već zipovanim (čak i .rar) arhivama i poprilično brže unzipuje neku arhivu od zip menadžera... Što je opet veoma čudno...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Folder "Documents" veličine 27.20Mb sa tri podfoldera koji takodje sadrže fajlove:

X-Plore 1.05 pakuje ceo folder "Documents" sa sve podfolderima za 8.04 minuta i stvara .zip arhivu od 18.23Mb
Samu .zip arhivu koju je sam odradio, otpakovao je za 7.25 minuta što i nije neki rekord; Smile
Primedba: ovaj file manager tj., njegov modul za pakovanje odnosno sabijanje fajlova u .zip formatu to odradi tako što izvorne arhive iz datog foldera spakuje u .zip dok iste fajlove ne zadržava više u prethodnom obliku već briše i njih i sam folder, što je nezdravo. Takodje, fajlovima koji sadrže naše karaktere prilikom pakovanja/otpakovanja iste pogubi, tako da u imenu fajla posle otpakovanja stoje kukice i kvržice.

Wildpalm ZipMan 2.50 pakuje ceo folder "Documents" sa sve podfolderima za 4.17 minuta i stvara .zip arhivu od 12.70Mb
Samu .zip arhivu koju je sam odradio otpakovao je za 4 minuta
Primedba: sreća što ovaj manager ne briše fajlove i foldere iz kojih ili koje je kompresovao i ostavlja ih netaknute, ali ... prilikom kompresije je uspeo da izgubi fajl veličine 10Mb i isti više fizički nije bio prisutan u kompresovanoj arhivi prilikom otpakovanja. Provereno više puta i uvek napravi grešku i ne iskompresuje sve zadate fajlove(možda ne vari ništa preko 10Mb?!?). Samim tim, nije ni čudo što je njegova .zip arhiva manja od arhive koju napravi X-plore jer ne sadrži sve zadate fajlove i foldere.

Epocware Handy Zip 1.04 uvek javlja grešku "jedinica puna" kod nekog fajla iz foldera Documents tokom same kompresije i nema teorije da odradi kompresiju. Ako se dati fajl ukloni, javlja istu grešku na nekom drugom fajlu i isti problem uvek ostaje ... tako da je bezvredan u telefonu(bar verzija koju sam ja probao na N70)!

Sve u svemu, ni jedan od testiranih programa ne zadovoljava. Svi imaju mana i to ne malih! Smile Ah da, nije baš u okviru ove teme, ali nije zgoreg napomenuti da je Wildpalm ZipMan 2.50 uspeo da N70 natera da javi "memory low" i to par puta prilikom testiranja.

P.S. ogromna razlika izmedju N70 i E61 u radu X-plore ako ovaj na E61 toliko brzo vrši otpakivanje dok na N70 nije daleko od same brzine pakovanja.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 11:51:53 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia N900
Ja X-plore koristim samo zbog mogucnosti slanja zasticenih fajlova.Zadovoljan sam i baratanjem .zip i .rar arhivama jer dosta brzo otpakuje iste(retko kompresujem podatke tako da mi ne smeta to sto je malo sporiji).Napravicu test kao sto je Cigla tel. odradio ali na 6630 pa cu postaviti ovde
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
ovaj file manager tj., njegov modul za pakovanje odnosno sabijanje fajlova u .zip formatu to odradi tako što izvorne arhive iz datog foldera spakuje u .zip dok iste fajlove ne zadržava više u prethodnom obliku već briše i njih i sam folder, što je nezdravo.
Ček , ček.... Kad zipuješ neki fajl , on se briše s telefona a ostaje samo arhiva?? Ne mogu da vjerujem. U O.S. 9 verziji postoji opcija copy i move to zip. Ako se upotrebi ova prva (copy) ostaju u telefonu i zip i originalni fajl.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot0048.png
(4.79 KB, 320x240)
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 13:22:20 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Khmmm  .... ja kliknuo na "move to zip" i nisam ni obraćao pažnju. Smile Smile
Džabe iskritikovah program! Smiley 1
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 14:36:55 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung GS3
 X-plore 1.04 folder ''proba'' velicine 22.39 mb spakovao je za 2.32 min a raspakovao za 0.55 min.
 Handy Zip 1.04 isti folder spakovao je za 1.05 min. a raspakovao za 0.32 min

Test uradjen Nokiom 6120 Classic  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
X-plore 1.04 folder ''proba'' velicine 22.39 mb spakovao je za 2.32 min a raspakovao za 0.55 min.
 Handy Zip 1.04 isti folder spakovao je za 1.05 min. a raspakovao za 0.32 min

Test uradjen Nokiom 6120 Classic  Smile
Verovatno mnogo bolje radi na ovim telefonima sa jačim procesorima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol
Poruke 324
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 6630 + N95
Zašto se ovo ponovo dešava. Smile Smile danas mi je X-plore 1.03 rekao da mu je verzija istekla.( a izlečen je i radio par meseci kao jedan od najkorišćenijih programa na mojoj n6630)Ok probam ostale verzije - 1.05.+ keyg** i neke druge(1.00 1.03  1.12. )sa namerom da ih pegazim sa aktuelnom ver. 1.13 kad ono svaka isto -istekla i traži update.Nemože se ući u aplikaciju kad se odbije update i tako sad koristim ver. 1.13 koja ima onaj poznati popup i pdršku za gro istočnoevropski  jezika(totalno nepotrebno ).E sad pošto sam ovakve stvari radio od početka a sad smo stariji i umorniji i sa manje vremena i živaca, razmišljam:
Da li je stvarno možda došlo vreme platiti regularno aplikaciju koja ti koristi i olakšava korišćenje telefona i koja te neće prodati tj otkazati onako iz čista mira i da li ima smisla zaje****ti se celo popodne tražeći lek za nju na netu.
Od upoznavanja Symbiana i otkrivanja njegovih čari -učestvujuči u radu ove male zajednice ( videti staru temuhttp://forum.burek.com/index.php/topic,105605.7610.html probao sam mnogo programa i na kraju se sve to iskristalisalo i ostalo je par favorita.Odavno nisam ništa interesantno novo video što bi me nateralo da instaliram.Znači    onaj početni zanos je nestao i sad posle ovakvih neprijatnih iznenađena ozbiljno razmišlam ili o legalnoj kupovini programa ili u krajnjem slučaju kupovina nekog java telefona i nema više lupanja glave i jurcanje po netu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.25 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.