Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 20:57:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predziđe Hrišćanstva ?  (Pročitano 31392 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
...
ali shvaćam ja poantu ove teme...krenulo se probati diskreditirati sve što je hrvatsko, a na kraju bi se moglo to obiti o glavu autoru teme. jer ako budete inzistirali i dalje na diskreditaciji, bit ću primoran vaditi i bitke iz nekih drugih, novijih razdoblja  Smile

Aha, a ti si kao dobri domobran dosao na Burek da branis ugrozene hrvatske nacionalne interese. Samo nemoj molim te pominjati Oluju i Bljesak. Sam si rekao da vi Hrvati ne patite od mitomanije.

Bitka kod Siska 1593...pobjeda  Smile

...

Je'l hoces da nam kazes da je to cisto hrvatska pobeda

KLIK !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
...
ali shvaćam ja poantu ove teme...krenulo se probati diskreditirati sve što je hrvatsko, a na kraju bi se moglo to obiti o glavu autoru teme. jer ako budete inzistirali i dalje na diskreditaciji, bit ću primoran vaditi i bitke iz nekih drugih, novijih razdoblja  Smile

Aha, a ti si kao dobri domobran dosao na Burek da branis ugrozene hrvatske nacionalne interese. Samo nemoj molim te pominjati Oluju i Bljesak. Sam si rekao da vi Hrvati ne patite od mitomanije.

Bitka kod Siska 1593...pobjeda  Smile

...

Je'l hoces da nam kazes da je to cisto hrvatska pobeda

KLIK !!!

ma koji bljesak i oluja...to je priča za sebe. bio je jedan rat i prije toga  Smile

imaš pravo...općenito sve borbe u srednjem vijeku su bile višenacionalne i netočno je reći da je jedan narod pobijedio (pogotovo iz konteksta srednjeg vijeka i feudalizma) ili izgubio. u sukobu s osmanima, pravi pojam je kršćanska vojska, kad to u suštini i je. u bitci kod siska hrvati su sudjelovali pod vodstvom bana tome erdodya.

na ovaj podforum me pozvao kriptonit. obično kad idem na povijesne podformue, par dana se pripremim, pročitam neke knjige o razdoblju o kojem ću pisati, nađem neke dodatne izvore, ali sad vidim da je to bilo čisto gubljenje vremena. ili će se možda pojaviti netko sa solidnim znanjem o ovome o čemu bi trebali raspravljati?
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung S500
Pa baš kao što ni Kosovo nije bilo "čisto srpski" poraz, tako ni Sisak nije bio "čisto hrvatska" pobjeda.

U tom razdoblju na ovim su se prostorima još uvijek održali feudalni odnosi, a u feudalizmu ne postoje nacionalne države, pa tako ni nacionalne vojske.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 17:09:37 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Pa baš kao što ni Kosovo nije bilo "čisto srpski" poraz, tako ni Sisak nije bio "čisto hrvatska" pobjeda.

U tom razdoblju na ovim su se prostorima još uvijek održali feudalni odnosi, a u feudalizmu ne postoje nacionalne države, pa tako ni nacionalne vojske.

bravo...u srednjem vijeku se ratuje za kralja, a ne za narod. postavljati te stvari u nacionalistički koncept je totalni non-sens. prve moderne nacije nastaju tek krajem 18. i početkom 19. stoljeća.

IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
mob
Samsung S500
Osim u Srbiji. Tamo još od pretpovijesti postoji nacija, monarhija, čojstvo & junaštvo, kultura, civilizacija... ma sve.  Smile
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
...
na ovaj podforum me pozvao kriptonit. obično kad idem na povijesne podformue, par dana se pripremim, pročitam neke knjige o razdoblju o kojem ću pisati, nađem neke dodatne izvore, ali sad vidim da je to bilo čisto gubljenje vremena. ili će se možda pojaviti netko sa solidnim znanjem o ovome o čemu bi trebali raspravljati?

U covece sto si uobrazen. To si vec jednom rekao pa si se ponovo vratio.
Iznesi podatke, jer kazes da se detaljno spremas, a oni sa kojima mozes da debatujes vec ce se pojaviti.
Mozda se i oni spremaju  Smile

Pusti me pravnickih zakljucaka i razmisljanja. Verovatno ni Cerska i Kolubarska bitka nisu ciste sprske pobede jer je bilo procenata Roma, Muslimana i drugih u srpskoj vojsci

Ako je tako sto kazete, sto ih onda prisvajate i govorite o tim ljudima i vojskovodjama kao Hrvatima.
Po ovome sto ste rekli ispada da su Hrvati nastali u 18. i pocetkom 19. veka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
mob
Samsung S500

Pusti me pravnickih zakljucaka i razmisljanja. Verovatno ni Cerska i Kolubarska bitka nisu ciste sprske pobede jer je bilo procenata Roma, Muslimana i drugih u srpskoj vojsci

Ako je tako sto kazete, sto ih onda prisvajate i govorite o tim ljudima i vojskovodjama kao Hrvatima.

Ne, ne ispada. To si ti zaključio. A taj zaključak sasvim dovoljno govori o tvom poznavanju povijesti  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
...

U covece sto si uobrazen. To si vec jednom rekao pa si se ponovo vratio.
Iznesi podatke, jer kazes da se detaljno spremas, a oni sa kojima mozes da debatujes vec ce se pojaviti.
Mozda se i oni spremaju  Smile

nakon ove izjave, misliš da si više relevantan za bilo kakvu diskusiju na podforumu povijest? ovo je show  Smile

Hrvatska nacija nastaje u 19. stoljeću u burnim vremenima revolucije 1848., kao i hrvatskog narodnog preporoda. prva moderna nacija su francuzi (zasigurno si čuo za francusku revoluciju  Smile), osim ako srbi nisu nešto prije iskamčali.

e sad, kad bi on razlikovao dva vrlo slična, a tako različta pojma, narod i naciju...jel znaš razliku između ta dva pojma? ajd brzo googlaj, iako sumnjam da će ti to pomoći.

iz tvog nepoznavanja dalje proizlazi ova smiješna usporedba bitki iz prvog svjetskog rata i srednjeg vijeka.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 17:41:40 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
...

Jos uvek si na ovoj temi. Jadni tvoj ego, sta mu radis.

Da obojica niste uobrazeni skapirali bi da se moj odgovor odnosio na svojatanje nekih dogadja u istoriji, kao sto si na kvarno hteo da proturis Bitku kod Siska kao hrvatsku pobedu. E sad, da li kao pobedu hrvatskog naroda ili nacije, ne znam. Ti ces da mi objasnis  Smile

Elem, posto vidim da zelite samo da spamujete temu i da necete nista da podelite od vaseg silnog znanja, odoh. Ako se predomislite, mozda vas i prupitam nesto, da naucim.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
pa evo, vjerojatno i neželeći, postavio si par pitanja na koje ću ti rado dati odgovore.

narod bi mogli zamisliti kao neku neosvještenu (u političkom smislu) masu, a nacija je ništa drugo nego politički narod, odnosno jedna od etapa u razvoju naroda, koja se očituje kroz stvaranje države (ali i ne mora, što je baš očito na hrvatskom primjeru).

karakteristike jednog naroda:

- mit o zajedničkim precima
- zajednička povijesna sjećanja
- kolektivno vlastito ime
- jedan ili više razlikovnih elemenata zajedničke kulture (odnosno nešto što taj narod čini drukčiji od bilo kojeg drugog naroda)
- povezanost s određenom "domovinom"
- osjećaj solidarnosti kod značajnih dijelova populacije

Bitka kod Siska je hrvatska pobjeda, ne znam što ti nije jasno. Hrvatski vojnici predvođeni hrvatskim banom Tomom Erdodyem.

« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 18:11:25 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 20:57:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.