Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 06:22:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predstavljan Crni Orao!  (Pročitano 18857 puta)
26. Dec 2007, 13:04:42
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ruska vojska je napokon objavila skoro sve informacije o novom tenku Crni Orao. Smile Smile
prilicno su sveze,i skoro su pustene u javnost.videcu da vam nabrojim sto vise,ali malo sacekajte,jer sam upravo uzeo Odbranu u VIZu,i nemam spremljen tekst sa neta.ako neko nadje nesto(na primer,kopiju teksta iz ovog broja Odbrane,ili neke zvanicne informacije iz vesti ili emisija),neka stavi.
ja cu da dopunim vec danas.takodje,ko bi voleo i licno da se uputi,neka kupi danasnji broj Odbrane(br.54),ili neka saceka informacije... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Ajde- cekamo  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ovako,ovi podaci nisu svi sasvim tacni,ali mislim da ga treba videti,jer je tako prvobitno bio zamisljen tenk,a i da se oni neupuceni snadju za pocetak... Smile
sad trazim i ove od Odbrane i slicnih izvora...

new Russian MBT named Chiorny Oriol (Black Eagle) was shown for the first time at the second VTTV-Omsk-97 International Exhibition of Armaments, Military Equipment and Conversion Products held in September '97 in Omsk, Siberia region, Russia.

Until recently, there were hardly any details about the tank except for a couple of words and a poster on the Defendory 1998 held in Greece.

According to the information I have, this tank is being developed in cooperation with and for export to S.Korea and may even feature Korean thermal imagers. It will not be fielded with the Russian Army and seems to be entirely an initiative of Omsk Plant. It originates from the now-closed Nikolai Popov's design bureau at Leningrad Kirov Plant (LKZ) and is now developed by Alexander Morozov.

The tank is built on a T-80U chassis and will borrow most of its components including FCS from T-80U.

The most significant difference between the new tank and T-80 is the completely redesigned turret (at Omsk'97 a full-sized mock-up was presented) and the lengthened hull with 7 roadwheels per side.

The new turret will have a larger degree of protection than the current Russian MBTs. The steep slope of forward armor plates on the turret reflects designers' desire to maximize protection from APFSDS rounds in a duel situation, when tanks fight "face to face".

For additional protection, the tank is fitted with Kaktus ERA and the new Drozd-2 APS.

It was originally planned to install a 152 mm gun that is being developed for a future Russian MBT. However, since this tank is not going to be fielded with the Russian Army, it carries a 125 mm 2A46M-series gun.

Another innovation is a new automated ammo storage/loader, located in a turret bustle. It is separated from crew compartment by an armored bulkhead which greatly increases crew survivability. This design has several reasons. First, the Chechen war has shown that the carousel used in T-72/T-80/T-90 is too prone to ammo detonation when penetrated, invariably killing the crew. Second, adopted configuration also reduces Black Eagle's height by 400 mm by comparison with the T-80 (Perhaps a typo here, since this means that the tank is a mere 1.8 meters in height). Finally, horizontal ammunition arrangement in the turret bustle permits using longer (and therefore, more powerful) APFSDS rounds, unitary ammunition, simplified automatic loading process and increased rate of fire (expected to reach 10-12 rds/min).

Black Eagle's on-board information system monitors all essential systems of the vehicle, and permits automated data exchange with other tanks and headquarters.

The tank shall have a new 1200 hp 16-cyl. turbo-diesel engine and shall weigh around 50 tons.

VTTV-Omsk-99 exhibition have finally revealed the complete vehicle (referred by KBMZ as Item 640) without any netting. Several features became immediately apparent. It was apparent for the first time that the vehicle's hull is not taken directly from T-80U as was originally believed, but was significantly redesigned, the obvious change being the 7th roadwheel. It seems that most of the additional length has gone into the raised front hull protection and greater glacis obliquity. It also raises doubts if the tank indeed stays in Class 50. The active protection system appears to be Drozd, not Arena, derivative. Although the tank indeed carries the 2A46M maingun, it was stated that provision is made for installation of a new 152mm maingun. This implies that Omsk still hopes to win the hearts of the Russian military with this new tank.

Black Eagle MBT

Black Eagle MBT
Black Eagle at Omsk'97

Black Eagle MBT
Black Eagle poster in Greece

Black Eagle MBT

Black Eagle MBT
3D Black Eagle model from the OMZ website. A larger version was promised soon

Black Eagle MBT
Black Eagle model from NII Stali website. Notice the glacis thickness.

Dimensions:           (mm) L7,000+? x W3,582 x H1,800(?!) x 451 clearance
Weight:               50.0? metric tons
Crew:                 3?

Engine:               1,200 hp 16-cyl. turbo-diesel engine
Max Road Speed:       ? km/h
Max X-country Speed:  ? km/h
Power/Weight:         24? hp/tn
Ground Pressure:      ? kg/sq.cm
Range:                ? km

Obstacle negotiation:
Fording depth:        ? m
Trench width:         ? m
Vertical obstacle:    ? m
Maximum gradient:     ?°

Weapons
Main Weapon:          125mm 2A46M* smoothbore
Rate of fire:         10-12? rounds/min
Ammunition:           40? rounds
Ammunition Types:     APFSDS, HEAT, HEF
                      ATGM through main gun?
Auxiliary armament:   UNKNOWN

Equipment
Rangefinder:          laser?
Night Vision:         thermal imager?
Fire Control:         ?
Jammers:              No active jammers?
Active protection:    Drozd-2

Onboard Computer:     ?
                      on-board information system: subsystems status, GPS,
                      HQ & units link

Other:                NBC, auto-fire-fighting equipment,
                      self-digging blade, air conditioning

Front armor extremely sloped; new generation "Kaktus" ER

izgleda da mi ne gine rucno prepisivanje/prepricavanje teksta iz Odbrane...
oh weell... Smile
pocinjem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
http://www.odbrana.mod.gov.yu/arsenal/arsenal012/crni%20orao.pdf

Hvala Bogu!kompletan tekst Odbrane u AA formatu  na ovoj adresi.
hehe,kad sam video,samo jos pustite onu muziku iz Rokija  Smile Smile Smile Smile(ne Eye of the Tiger,onu drugu) i uzivajte...(moze i ona iz Lova na Crveni Oktobrar-ja je slusam trenutno... Smile)
i izvinjavam se na vise postova,i to konfuznih,ali sad sam se sav mokar vratio kuci,ima gomila novih lepih stvari o tenkovima u ovom broju Odbrane,imam da radim,a jos me i docekala na vratima @papaluova maketa i ne znam sta cu pre...
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 13:41:31 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
lepo ali nedovoljno...snimi ovo...

kompletna procena oklopa

http://russianarmor.info/Tanks/MBT/640_armor.html Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Tekst na stranici   http://www.odbrana.mod.gov.yu/arsenal/arsenal012/crni%20orao.pdf ima dosta gresaka. Zalosno je sto ovaj koji se potpisao kao autor teksta ne zna da je na slici na stranici 29 pogled u otvor komandira tenka, a ne nisanska sprava nisandzije. Vidi se nisanska sprava komandira, dnevna i nocna. Desno pored dnevne nisanske sprave je jedan zasticen dio , ofarban smb bojom, gdje je jedan mali džojstik, za upravljanje protivaavionskim mitraljezom, a sa ljeve strane je komanda za preuzimanje upravljanja topom od nisandžije i džojstik za upravljanje. Na zidu kupole se vidi otvoren poklopac za ručno upravljanje automatom punjenja. Na podu se vide poluge za otkočenje obrtnog transporterai, te poluga  za ručno okretanje obrtnog transportera. Crveni dio je zaštitna ograda komandira od topa.

Međutim, ova slika je ista kao sa otvora komandira tenka T80, na kojem sam lično napravio dosta slika. I ova slika mi se nikako ne uklapa u crteže tenka Crni orao koji je naveden u tekstu. Nešto mi na svom ovom tekstu se ne uklapa u crteže i priču. Nemam sad vremena da prostudiram u detalje, moram na posao, ali nesto mi se ovo sve ne uklapa. Danas ću pogledati slike sa T80, a mislim da je ovo orginal slika sa T80.

Zalosno je sto se ovakav tekst sa greskama objavljuje na jednom od zvanicnih sajtova Vojske Srbije.

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
pa jedan broj crnog orla ce biti na sasiji T80 koliko sam ja razumeo...sa 6 tockova...samo ce im staviti novu kupolu..a novi koji ce se proizvoditi ce imati 7 tockova... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Niko ne govori o sasiji (telu) tenka od T-80, vec Vlado misli da su slike nacinjene na kupoli T-80, a ne na kupoli Crnog Orla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
vlado sta mislis o ovom kaktus oklopu na tenku crni orao?i sta mislis o sistemu arena?koliko je efikasan...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Gledao sam te aktivne zastite i svidjaju mi se. Ali na onim slikama o tenku, presjek tenka, posada sjedi dosta nisko, skoro da sjedi u sasiji, a ne u kupoli, a na prilozenoj slici kao da komandir sjedi visoko u kupoli, kao na prethodnim tenkovoma ruske proizvodnje.

Gledao sam slike abramsa koji se razletio u komadice zbog pogodka u municiju, a on ima blowing up panel kao i ovaj tenk. Sto bi se reklo, moze i ovaj tenk da leti, a nije ptica.

U abramsu kad punioc puni top udarcem desnog koljena od jednu polugu otvara poklopac spremista municije, uzima zrno i puni top. Nakon toga rukom udara po jednoj poluzi i zatvara poklopac blowing up panela. U tih nekoliko trenutaka pogodak u spremište municije unistava kompletan tenk. U razgovoru sa posadama abramsa svi su mi rekli da nemaju bas povjerenja u ovaj sistem.

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 06:22:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.