Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 1. decembar - Svetski dan borbe protiv AIDS  (Pročitano 617 puta)
01. Dec 2015, 17:52:07
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
ISTRAŽUJEMO Evo šta se dogodi kada HIV pozitivna osoba traži posao

Uoči Svetskog dana borbe protiv HIV-a reporteri “Blica“ proveravali su kako poslodavci reaguju kada im potencijalni radnik kaže da je HIV pozitivan.

Ovo su njihove reakcije, pogledajte šta kažu i koliko znaju:

Radnik u butiku

Paaa... Znate, mi prodajemo i dečju garderobu, dolaze nam mališani. Čekajte, pričaću večeras sa ženom da vidim šta ona misli. Mislim, to bi zahtevalo uvođenje dodatnih mera predostrožnosti. Kojih? Pa, ne znam ja kojih, ali nekih sigurno. 

Radnica u marketu

HIV? Moram da vidim šta će knjigovođa da mi kaže. Nije problem, valjda. Ne znam. Čekajte. Kaže knjigovođa da ćemo da proverimo sa ustanovama socijalne zaštite, pa ćemo vam javiti. 

Cvećar

U principu meni ne smeta, ali imam šest koleginica sa kojima bih morao da se konsultujem, ipak biste sa njima radili. Dajte mi dan-dva da vidim sa devojkama. 

Fizički radnik

To ne bi trebalo da bude problem. Ako imate snage da nosite teške kutije i da radite po smenama šest dana u nedelji za 20.000 dinara, dođite na razgovor. Pa, nećemo da se ljubimo, ja sam oženjen čovek. 

Kozmetičarka

Jao, mi radimo sa ljudima i sve mora da bude sterilno. Ne znam koliko bi se klijenti osećali bezbedno da im tretmane radi neko ko je bolestan. To bi moglo da nam naruši posao. 

Kurir

Pa, ne znam. Znate, problem je što mi najčešće dostavljamo hranu, pa ne znam koliko je bezbedno. Je l‘ vi mislite da jeste? Ja stvarno ne znam da li jeste. Ako jeste, videćemo. 

Marketing menadžer

Meni je potreban neko ko će reklamirati firmu na društvenim mrežama i raditi od kuće, tako da meni ne smeta vaš HIV, jer ćemo ionako da komuniciramo mejlom.

Građevinski radnik

Jao, nemoj, brate. Gde ću još i o tome da razmišljam. Pa, znaš li ti koliko se ljudi povređuju na građevini? Krvi ima svakog dana. Ne mogu da rizikujem. Pa, niko ti ne bi pritrčao u pomoć kad bi se nešto desilo, a ne bi dali ni tebi da njima pomogneš. 

Radnik u štampariji

Okej, ja imam čir na želucu i alergiju na polen. Nećete da vršite operacije na otvorenom srcu nego da kopirate skripta. Znam ja neke ljude sa HIV-om žive relativno normalan život. Videćete, posao nije težak. 

Konobar

HIV? Pa dobro, dođite svejedno na razgovor. U stvari, čućemo se posle šest jer danas mi dolaze dva kandidata, pa da ne gubite vreme ako nekoga primim.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung SGH-E590
Jok treba da kazu: Jebi me u dupe?
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Dovoljno je reci samo Srbija
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
А зашто би уопште говорио да је Хив позитиван? Smile Добро, знам...треба лекарско уверење где би сигурно писало да је позитиван али опет...ретко у којој приватној фирми траже лекарско уверење.

Ипак...да се не лажемо: тешко ћеш као Хив позитиван наћи посао и у "цивилизованом" свету а камоли у Србији. Поготову послове где се ради са људима (кувари, конобари, козметички салони, трговци итд) Када би се сазнало да у ресторану као конобар ради Хив позитивна особа тај ресторан би изгубио минимум 70% гостију. И да будем јасан: небитно да ли је ресторан на Менхетну, Дорћолу или у центру Беча. То се може применити и за све остале послове где запослени имају директан контакт са муштеријама. А газде сигурно неће да се зајебавају и губе профит зато што су испали кул и запослили Хив позитивну особу.

Ружно јесте али тако је.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Eto, ajd..."dan borbe protiv (dopuniti po zelji)" i sad se mi kao "borimo" : )) U stvari, radi se o navikavanju ljudi da budu sve bolesniji, da prihvate da je AIDS postao deo njih, kao i kancer - "to je tako" : )

Dok se nismo "borili" protiv ovih stvari, istih je bilo mnogostruko manje, kao i sa "borbom protiv terorizma" : ) Sta ti je propaganda...
« Poslednja izmena: 02. Dec 2015, 12:47:23 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.114 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.