Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Pobednik drugog kruga ce biti:
Nikolic
49.9%  (242)
Tadic
50.1%  (243)
Ukupno glasova: 485
Idi dole
Stranice:
1 ... 636 637 639 640 ... 648
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednicki izbori 2008. - prvi krug - rezultati  (Pročitano 193368 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia ?
Управо сам добио смс  Smile

Тадић долази кући и каже жени: ''Ноћас ће те јебати председник Србије!''
''А јел ТОМА долази или ми идемо код њега?'', упита жена.

Citat
Ovaj je bolji!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Što ako pobijedi Nikolić

ODNOSI S HRVATSKOM: “S hrvatskim predsjednikom neću se rukovati”, najavio je. „Poručio bih im: s vama ne mogu surađivati jer stotine tisuća Srba već 12 godina čekaju da im se omogući da se vrate u svoje kuće kao ljudi”, izjavio je Nikolić u intervjuu Kuriru u četvrtak.

ODNOSI S EU: Nikolić sada govori da je za EU, no u svojemu programu je naveo da se neće suprotstavljati suradnji s EU samo pod uvjetom da EU prestane podupirati neovisnost Kosova. Uoči prvoga kruga rekao je da EU vidi kao skupocjeni perzijski tepih s jednom rupom. „To će biti Srbija”, poručio je.

ODNOSI S RUSIJOM: Nikolić je već pozvao Ruse da izgrade vojne baze u Srbiji i iskoriste je za nuklearni štit, što je kasnije demantirao. Demantirao je i izjavu iz svibnja kada je, zahvaljujući Koštunici, tri dana bio predsjednik Skupštine: “Šalio sam se kad sam rekao da Srbija treba biti ruska gubernija, ja sam za neovisnu Srbiju”.

KOSOVO: Nikolić u kampanji jedva spominje Kosovo, no jasno je da su radikali za oštre mjere nakon proglašenja neovisnosti i prema Kosovu i prema državama koje priznaju njegovu neovisnost. Nije za rat: u prvom je krugu lansirao spot s obećanjem da srpski mladići neće više ratovati.

STABILNOST SRBIJE: S Nikolićem na čelu države bila bi uzdrmana. Povećala bi se mogućnost za pad vlade Tadićeva DS-a i Koštuničina DSS-a, uz opasnost da se radikali prvi put nakon pada Miloševića vrate na vlast, uz pomoć Koštunice ili na izvanrednim izborima.

Što ako pobijedi Tadić

ODNOSI S HRVATSKOM: U cijeloj kampanji Tadić je ponavljao da je za daljnji razvoj dobrosusjedskih odnosa. Oslanja se na potporu manjina, pa i hrvatske. Njegovu ispriku Hrvatima za ratne zločine Nikolić je iskoristio kako bi ga napao da je time ponizio Srbiju.

ODNOSI S EU: "Da osvojimo Europu zajedno” Tadićev je slogan u drugome krugu. Tadićeva pobjeda protumačila bi se kao referendumsko izjašnjavanje za ulazak u EU pa bi time bio smanjen utjecaj antieuropskih snaga u samoj vladi. Srbiji bi vjerojatno ubrzo bio ponuđen SSP na potpisivanje, i bez izručenja Mladića.

ODNOSI S RUSIJOM: Putin je rođendanskom čestitkom uoči prvoga kruga podupro Tadića, prošlog tjedna su Tadić i Koštunica u Moskvi potpisali strateški energetski sporazum. I Tadić je za dobre odnose s Rusijom, ali ne pod cijenu okretanja leđa Europskoj uniji.

KOSOVO: Tadić također ponavlja da Srbija nikad neće priznati neovisnost Kosova, no ne bi se odrekao EU zbog Kosova niti bi bio spreman na radikalne poteze. Njegovom pobjedom oslabio bi utjecaj premijera Koštunice koji zagovara oštre protumjere.

STABILNOST SRBIJE: Tadićev reizbor ojačao bi utjecaj njegove proeuropske Demokratske stranke i smanjio utjecaj premijera Koštunice i njegova DSS-a. Tadić bi bio manje izložen ucjenama i manje nego dosad prisiljen na kompromise oko brzine reformi i puta prema EU.

'Ako pobijedi Nikolić, ništa više neće biti isto' 

Piše: Snježana Pavić
Foto: Reuters, AFP
BEOGRAD - Na najdramatičnijim i najneizvjesnijim izborima od devedesetih Srbija danas bira svoju budućnost između sadašnjega predsjednika Borisa Tadića i radikala Tomislava Nikolića, zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke, kojom iz haške ćelije i dalje upravlja ‘vojvoda’ Vojislav Šešelj.

Predsjednik Srbije ima male ovlasti, slično kao u Hrvatskoj, no povratak radikala na vlast, prvi put od 2000. kad je srušen Milošević, nesumnjivo bi izazvala dramatične promjene. "Ako pobijedi Nikolić, ništa više neće biti isto”, upozorila je članica Tadićeve vladajuće koalicije Suzana Grubješić.

Pitanje: kamo bi Srbija s Nikolićem mogla krenuti dok se odbrojavaju dani do proglašenja nezavisnosti Kosova, kod mnogih izaziva jezu. No iza golemih milijun i 650 tisuća glasova, koliko je Nikolić osvojio u prvom krugu, odnosno 400.000 više od 1,2 milijuna, što su analitičari dotad postavljali kao gornju granicu radikalnoga biračkog tijela, manjina je onih koji bi ratovali za Kosovo ili pak ponovo ginuli za granicu Karlovac - Virovitica - Karlobag.

Srbijom kruži sms poruka: 'Ja kasnim. Stigao je zejtin (ulje) pa sam stao u red. Posle idem kod Rumun da uzmem dve litre benzina ako ima. Stavi hleb od juče u zamrzivač, ako ima struje, i zameni celu penziju od aprila prošle godine za pet maraka da sutra idem kod Jovine majke, juče su ga poslali na ratište. Ja sam OK', u potpisu: 'tvoj Toma, svim srcem'
U iznimno dobro vođenoj kampanji, u kojoj su mu očito pomagali strani marketinški stručnjaci, Nikolić je nastupao kao glasnik obespravljene siromašne većine stanovnika Srbije koja preživljava s manje od 200 eura na mjesec, koja ne može više čekati da Tadić nakon osam godina demokratske vlasti napokon i njima počne ostvarivati obećanje o boljem životu na pragu, njima nedohvatne, Europske Unije. Nikolić im obećava promjene "svim srcem”, bez konkretna programa osim plana o svekolikom povezivanju s Rusijom i postavljanja barijere prema EU ako prizna Kosovo.

Na biralištima su se sukobile dvije Srbije: jedna depresivna, siromašna, ogorčena tranzicijom i slomom sustava socijalne sigurnosti iz Miloševićeva doba, i druga, prestravljena opasnošću od povratka Šešeljevih radikala na vlast, izolacije, sukoba i obračuna s unutarnjim neprijateljima. Srbijom kruži sms poruka: "Ja kasnim. Stigao je zejtin (ulje) pa sam stao u red. Posle idem kod Rumun da uzmem dve litre benzina ako ima. Stavi hleb od juče u zamrzivač, ako ima struje, i zameni celu penziju od aprila prošle godine za pet maraka da sutra idem kod Jovine majke, juče su ga poslali na ratište. Ja sam OK”, u potpisu: “tvoj Toma, svim srcem”.

Podaci o broju izišlih birača pokazali su da je referendumska psihoza izvukla na birališta više građana nego u prvome krugu 20. siječnja. Tada su svi ostali šokirani za Srbiju neočekivano visokim odzivom od 61 posto. Taj postotak je u stvarnosti i veći jer se u biračkom popisu od 6,7 milijuna birača vodi i više od milijun onih koji više ne žive u Srbiji. Nikolić je u prvome krugu osvojio 40 posto, Tadić 35, dok je 2004. Nikolić u prvom krugu vodio s 30 posto ili 3 posto više od Tadića, koji ga je u drugom krugu pobijedio s 53 posto glasova.

Cijeli je dan Radio-televizija Srbije u gornjem desnom kutu ekrana prikazuje sat koji  odbrojava vrijeme preostalo  za glasovanje, pojačavajući dojam da je pred svakim biračem sudbonosna odluka o budućnosti zemlje.

Šešelj iz Scheveningena agitira za Nikolića

Objavljujući svoj program u 30 točaka, među kojima je „borba za srpsku Krajinu u Hrvatskoj” na 12. mjestu, ispred poštovanja ljudskih i manjinskih prava (17. mjesto) i jednakosti svih građana (25.), Nikolić je objavio i Šešeljevo pismo potpore. Za razliku od SDS-a koji je Radovana Karadžića smijenio još prije 10 godina, a prije šest ga i isključio iz stranke, Šešelj već pet godina iz Haaga vodi SRS. Iako je optuženicima zabranjeno sudjelovanje u politici, Šešeljeva pisma potpore Nikolić čita po mitinzima. Šešelj je ovog tjedna zvao predsjednika Miloševićevih socijalista Ivicu Dačića, tražeći od njega da podupre Nikolića. Dačić je za list Danas rekao da je odbio Šešelja. Njegov SPS želi u Socijalističku internacionalu, u kojoj je već Tadićev DS, pa se nagađalo da bi Dačić mogao poduprijeti Tadića, no nije.
Koštunica neizravno za Nikolića

Iako je sredinom tjedna rekao kako još ne zna hoće li uopće izići na izbore, što je izazvalo lavinu kritika, premijer Srbije Vojislav Koštunica obavijestio je medije da će poslijepodne ipak glasovati, dovoljno kasno da snimka njegova glasovanja bude emitirana tek neposredno prije zatvaranja birališta. Za razliku od prvoga kruga, glavni ministri njegove stranke nisu glasovali pred kamerama. Koštunica je odbio poduprijeti Tadića, što se tumači kao potpora Nikoliću i nova prijetnja stvaranja koalicije Koštunice i radikala.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

NEMA MALIH BOGOVA.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2900
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8;M
mob
LG U8290
Spavalo, kaze se LJDP!

Izvini, nisam od njihovih, ja sam, kao i jimmy, žuti, jesi li zaboravio?  Smile

Prica se da se nece moci podizati krediti za stan ako pobedi Nikolic,mislim pricaju iz Ljdp-a ,pa me zanima dal neko ovde zna o cemu oni pricaju?

Ima Vučić recept za to, obratićemo se njemu, pa da svi dobijemo 100 kvadrata stana. Smile
Ma jok... bolje pitaj Dodika, Dinkica i Sultana od Meridijana..wihove vile od 2 milona evra su mnogo kvadratarnije  Smile

Njihov recept još nisam zapisao ali evo Vučićevog:

U martu 2002. godine Aleksandru Vučiću je određen porez na ekstraprofit u iznosu od 48.500 evra, u vezi stana od preko 100 kvadrata koji mu je 1998. godine dodelila Vlada, a koji je potom, tvrdi se, otkupljen ispod tržišne vrednosti.

Tako da kad pobedi naš Tomislav a mi svi apliciramo za stan.
IP sačuvana
social share
Srbija je Kosovo i Metohija!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Alcatel 
Prica se da se nece moci podizati krediti za stan ako pobedi Nikolic,mislim pricaju iz Ljdp-a ,pa me zanima dal neko ovde zna o cemu oni pricaju?

Moraš doneti potvrdu da si glasao za Nikolića onda ćeš dobiti stan, bez kredita naravno.
И без потврде добијеш литру уља и кило шећера. А све ту у Родићевим жуто-плавим кесама. Колико су жути ниско пали, цццц. туга

Ako je maslinovo nije loše.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Što ako pobijedi Nikolić

ODNOSI S HRVATSKOM: “S hrvatskim predsjednikom neću se rukovati”, najavio je. „Poručio bih im: s vama ne mogu surađivati jer stotine tisuća Srba već 12 godina čekaju da im se omogući da se vrate u svoje kuće kao ljudi”, izjavio je Nikolić u intervjuu Kuriru u četvrtak.

Да сигурно је николић изјавио ''тисућа''  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N80
Ja odoh u EXPO da slusam Repetitore, Petror, Lira Vegu, Dardwoode...

Uživajte u izbornim rezultatima, nažalost, Tadić će biti predsednik još 10 godina... Kakav mu je protivnik on ne mora da bude više od govneta da bi se za njega glasalo...

Velja - Obukao se u neku usku šuškavu trešu i uvukao duks u trešu... Ja tako ni do pekare ne idem... Ali jebga to je Velja ministar...  Smile Strahota...

Nisi morao da glasas ako si hteo na koncert...Mogao sam da ti pozajmim fluo sprej pa se prskajte do mile volje
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Alcatel 
Aaaa izlete tigar iz hrvatskih šuma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Slusaj mene i daleko ces dogurati....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 273
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k700i
Dobio sam poruku DO POBEDE glasam za Tadica, pa zar to nije krsenje izborne tisine.

Nikolicu ti iides do pobede.
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
Ja odoh u EXPO da slusam Repetitore, Petror, Lira Vegu, Dardwoode...

Uživajte u izbornim rezultatima, nažalost, Tadić će biti predsednik još 10 godina... Kakav mu je protivnik on ne mora da bude više od govneta da bi se za njega glasalo...

Velja - Obukao se u neku usku šuškavu trešu i uvukao duks u trešu... Ja tako ni do pekare ne idem... Ali jebga to je Velja ministar...  Smile Strahota...

Nisi morao da glasas ako si hteo na koncert...Mogao sam da ti pozajmim fluo sprej pa se prskajte do mile volje

Прскају се они и без спреја, не секирај се ти за љдп, то су све анално-гузни експерти.  Smile

Dobio sam poruku DO POBEDE glasam za Tadica, pa zar to nije krsenje izborne tisine.

Nikolicu ti iides do pobede.

Ја сам од жутих добио већ 10, смрадикали су скромнији послали су ми само две.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2008, 17:08:05 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6030
[youtube]dexsy-xILkA[youtube]

IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 636 637 639 640 ... 648
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.