Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti nezavisne Crne Gore u odnosu na bilo koji oblik zajednice sa Srbijom  (Pročitano 14420 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 308
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry bold 9000
@kadrija

Naravno... A, onda je mrmot uvio cokoladu u foliju...

Ako se ijednog otcepljenja secas, onda vrlo dobro znas da nijedno nije odradjeno u duhu tolerancije i medjusobnog postovanja. Razlozi koji dovode do otcepljenja svaki, ali SVAKI, put se vrlo vesto kreiraju od strane onih kojima ovakav ishod ide, ili ne ide na ruku. Naime, vrlo se dobro secam svega sto se desavalo sa, nekada jedinstvenom, a danas razjedinjenijom nego sto je to vasiona, SFRJ. Uslovi koji su doveli do katastrofe i razaranja ovako tragicnih razmera su vise nego nategnuto prisvajani, kreirani, i, kao kvasac, rasli pod pritiskom svega i svacega. Mozda pokusavas da Andiji objasnis kako je njegov pristup celom problemu pogresan, ali, realno i salu na stranu, i nema drugog pristupa. I dalje smo, i jedni i drugi, na nivou drustvenog razvoja koji imaju plemena Aboridzina u neistrazenim delovima Australije. Zato, i vise nego naivno izgleda da bi bilo ko izasao na referendum, a kamoli glasao za otcepljenje, ako mu u glavu ne usadis upravo ono sto se, ocigledno, usadilo u Andrijinu glavu - mi smo zrtve, bolje bi nam bilo da smo nezavisni, zli Srbi, zli srpski politicari, zla srpska politika... Upravo su ove stvari osnovni pokretac i motiv zasto bi neko zaokruzio otcepljenje. Na stranu to sto 95% ljudi uopste nema pojma sta je to ekonomija i kako se razvija normalno drustvo, na stranu to sto niko, ama bas niko, nema pojma sta ce se to znacajno promeniti kada i ako Srbija i Crna Gora budu dve, medjusobno sustinski nezavisne, drzave, cilj je jasan - po svaku cenu obezbediti zeljeni rezultat. Uostalom, ne kazem da i Srbija ne cini istu stvar, samo u suprotnom i uzasno pogresnom smeru. Umesto da se javno mnjenje u Srbiji kreira po principu: "Nema problema, podrzavamo svaku odluku koju narod Crne Gore donese...", mogao bih da se zakunem da bi, ukoliko bi referendum o nezavisnosti Crne Gore bio odrzan u Srbiji, dakle, mogao bih da se zakunem da bi 2/3 glasaca zaokruzilo: "Ma, nek se nose, koji ce nam qrac..."

Najveca nesreca svih naroda koji zive na ovom tuznom podneblju jeste da iz svoje, zastrasujuci bogate, istorije nikada nismo uspevali da izvucemo neki koristan i primenljiv zakljucak. Upravo to se desava i sada - istorija nam sluzi za sitna potkusurivanja, isterivanje stvari na cistac, ispravljanje krivih Drina... Umesto da nas spaja, istorija je UVEK koriscenja kao najmerodavniji moguci razlog zasto bismo trebali da zivimo razdvojeno...

Eto, upravo to je i najveca i najjasnija i najtuznija razlika izmedju nas i ostatka Evrope. Dok se svi ujedinjuju i grade buducnost zajedno, nama je jedino na pameti kako da se sto pre odvojimo, nije bitno od koga, nije bitno zbog cega, nije bitno kako, i da svoju srecu pronadjemo sami. I, jednom kada se uspesno svi odvojimo u svoje male stanove-drzave, pocecemo da se delimo i po sobama, a onda, tako razjedinjeni, mozda mozemo shvatiti ono sto nam ceo svet pokazuje vec decenijama - nema druge buducnosti, osim zajednicke.
IP sačuvana
social share
This time next year we'll be millionaires !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 308
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry bold 9000
@kadrija

Naravno... A, onda je mrmot uvio cokoladu u foliju...

Ako se ijednog otcepljenja secas, onda vrlo dobro znas da nijedno nije odradjeno u duhu tolerancije i medjusobnog postovanja. Razlozi koji dovode do otcepljenja svaki, ali SVAKI, put se vrlo vesto kreiraju od strane onih kojima ovakav ishod ide, ili ne ide na ruku. Naime, vrlo se dobro secam svega sto se desavalo sa, nekada jedinstvenom, a danas razjedinjenijom nego sto je to vasiona, SFRJ. Uslovi koji su doveli do katastrofe i razaranja ovako tragicnih razmera su vise nego nategnuto prisvajani, kreirani, i, kao kvasac, rasli pod pritiskom svega i svacega. Mozda pokusavas da Andiji objasnis kako je njegov pristup celom problemu pogresan, ali, realno i salu na stranu, i nema drugog pristupa. I dalje smo, i jedni i drugi, na nivou drustvenog razvoja koji imaju plemena Aboridzina u neistrazenim delovima Australije. Zato, i vise nego naivno izgleda da bi bilo ko izasao na referendum, a kamoli glasao za otcepljenje, ako mu u glavu ne usadis upravo ono sto se, ocigledno, usadilo u Andrijinu glavu - mi smo zrtve, bolje bi nam bilo da smo nezavisni, zli Srbi, zli srpski politicari, zla srpska politika... Upravo su ove stvari osnovni pokretac i motiv zasto bi neko zaokruzio otcepljenje. Na stranu to sto 95% ljudi uopste nema pojma sta je to ekonomija i kako se razvija normalno drustvo, na stranu to sto niko, ama bas niko, nema pojma sta ce se to znacajno promeniti kada i ako Srbija i Crna Gora budu dve, medjusobno sustinski nezavisne, drzave, cilj je jasan - po svaku cenu obezbediti zeljeni rezultat. Uostalom, ne kazem da i Srbija ne cini istu stvar, samo u suprotnom i uzasno pogresnom smeru. Umesto da se javno mnjenje u Srbiji kreira po principu: "Nema problema, podrzavamo svaku odluku koju narod Crne Gore donese...", mogao bih da se zakunem da bi, ukoliko bi referendum o nezavisnosti Crne Gore bio odrzan u Srbiji, dakle, mogao bih da se zakunem da bi 2/3 glasaca zaokruzilo: "Ma, nek se nose, koji ce nam qrac..."

Najveca nesreca svih naroda koji zive na ovom tuznom podneblju jeste da iz svoje, zastrasujuci bogate, istorije nikada nismo uspevali da izvucemo neki koristan i primenljiv zakljucak. Upravo to se desava i sada - istorija nam sluzi za sitna potkusurivanja, isterivanje stvari na cistac, ispravljanje krivih Drina... Umesto da nas spaja, istorija je UVEK koriscenja kao najmerodavniji moguci razlog zasto bismo trebali da zivimo razdvojeno...

Eto, upravo to je i najveca i najjasnija i najtuznija razlika izmedju nas i ostatka Evrope. Dok se svi ujedinjuju i grade buducnost zajedno, nama je jedino na pameti kako da se sto pre odvojimo, nije bitno od koga, nije bitno zbog cega, nije bitno kako, i da svoju srecu pronadjemo sami. I, jednom kada se uspesno svi odvojimo u svoje male stanove-drzave, pocecemo da se delimo i po sobama, a onda, tako razjedinjeni, mozda mozemo shvatiti ono sto nam ceo svet pokazuje vec decenijama - nema druge buducnosti, osim zajednicke.
IP sačuvana
social share
This time next year we'll be millionaires !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ljubav ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 116
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
@Andrija66
Vidim da sam te ipak uvrijedio, sto mi nije bila namijera, i zato ti se jos jednom, najdublje izvinjavam. Ni u kom slucaju nisam kritikovao tvoje znanje, koje je , ocigledno, siroko.

Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Franc Herbert
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ljubav ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 116
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
@Dell Boy
Prvo da ti kazem, da nosis ime jednog od mojih omiljenih "seriskih" likova.
Tvom postu nema zamijerke, sam , mozda, malo "crna" predstava o "pameti" naroda. Mislim, daleko od toga da su "svi" intelektualci, ali , nisu bas ni svi "sabani". Bez zelje da polemisem o "pokvarenosti" elite (koju si jako dobro uocio), samo mogu da pohvalim tvoju duhovitost u komentarima (citao sam i neke druge) i poznavanje psihologije masa.
IP sačuvana
social share
Franc Herbert
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
BlackBerry bold 9000
meni li;no kod otcepljenja CG smeta jedino to što tamošnja politička elita svoju samobitnost i samosvojnost bazira isključivo i samo na čistom antisrpstvu. To je notorna činjenica i liči mi na bunt pubertetlije prema roditelju. Postavlja se pitanje ima li roditelj pravo da se odrekne svog deteta. lčno mislim da nema i otuda potreba Srbije da u tolikoj meri toleriše sve svinjarije koje tamošnja vladajuća elita čini. čak i da odnos nije roditeljski, mi imamo obavezu prema velikom broju naših ljudi koji se osećaju Srbima a autohtoni su žitelji te republike. Sva besmisao te sulude politike se ogleda u činjenici da npr. skoro celo selo Grbalj u zaleđu Budve izražava svoje pripadništvo srpskom nacionu, a sadašnji predsednik tzv. SCG se opredeljuje kao Crnogorac, iako su mu svi rođaci Srbi. Glavni problem koji vidim je problem identiteta i može se oličiti u njegoševskoj rečenici da je poturica veći Turčin od Turčina, tj. nema većih antisrba o novokomponovanih pripadnika crnogorske nacije. sve činjenice koje se ovde navode kao istorijske, imaju barem još toliko kontraargumentacije koja bi ih opovrgla ali za to ja nemam dovoljno volje i vremena.

Uvek sam podvlačio da imate pravo da radite šta god hoćete, ali se dogovorite sa samima sobom i javite nam odluku i nemojte se kriti iza nas jer je to najblaže rečeno nekorektno. Ako i odete kao zabludelo dete, siguran sam da ćete se vratiti pre ili kasnije. U evropskim okvirima vi jednostavno nemate perspektivu što će se videti pre ili kasnije.

Pozdrav svima!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ljubav ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 116
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
Interesi elita se veoma rijetko poklapaju sa interesima sire zajednice, jer smatraju sebe "Bogom danim" da vladaju tom isto zajednicom. A stvar je, ustvari, potpuno obrnuta. Elite su tu, da bi radile u opstem interesu, zanemarujuci licni, zbog toga su birani i to im je glavni posao. To sto se oni malo "zaborave", pa usput, pomognu i nama da se malo vise "zaboravimo", je samo jedan od primjera zloupotrebe polozaja.
Pojedinac svijestan svega toga, je njihov najveci protivnik i zbog toga oni stalno "izmisljaju" nove nacine da prave podijele medju svojim podanicima, kako bi , na taj nacin, lakse vladali.
IP sačuvana
social share
Franc Herbert
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
U potpunosti se slazem sa StevieG samo bi ja da jos dodam da ljudi u vlasti Cg igraju igru koja se bazira na sljedeci nachin, aj mi da nesto cacnemo srpsko u Cg (nebitno je sta) i normalno reakcije iz Srbije dodju kakve dodju od razlichitih politichara jer znamo kakvih sve ima u srbiji i normalno oni one najjgore objave u svim zivimnovinama i na svim zivim televizijama ne bi li pokazali kako su Srbi najgori na ovom svijetu. Eto toliko od mene i posto se sve dogovorilo oko referenduma iskreno se nadam da cete dobiti tu nezavisnost i sto se mene tice mozete dic Crnogorski zid prema Srbiji.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
BlackBerry bold 9000
ta nezavisnost je klanje vola zbog kile mesa
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ljubav ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 116
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
Poslije bitke, svi su generali, a prije...?
Pa, nema toga, ko sa sigurnoscu moze reci, sta ce biti, ako bude...!
Mozda je klanje vola za klio, a mozda i nije?
Samo podsijecam, da referandum jos nije raspisan, a i slutim neku Milovu "igru". Nije on jos iscrpio "onu" knjigu: ako oni ono, ja cu ovo... itd.
Da pojasnim: posto je pristao na evropskih 55%, a i dalje govori, kako je za njega validna vecina 50% + 1 glas, eto prostora za manipulacije. U slucaju negativne referendumske odluke (od npr. 54,9 % glasova), CG nece biti nezavisna, ali, ni opozicija, koja je za zajedniku drzavu, nece imati vecinu da ojaca zajednicu, tako da opet imamo "pat" poziciju.
Surovo, a!
IP sačuvana
social share
Franc Herbert
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
A ti si lepo, vidim, ponovio istu poruku na dve teme... Smiley

Posto imamo dve identicne diskusije o referendumu, da se ne bismo ponavljali sve sto vas interesuje prenesite ovde

A ova tema dobija...

Lock.
« Poslednja izmena: 28. Feb 2006, 08:44:15 od marniko82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.