Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 09:35:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane ulaska u EU  (Pročitano 49810 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
"Strateško partnerstvo" Rusije i EU?
"Mi smo odlučili da s Rusijom napravimo strateško patnerstvo", izjavio je Bernard Kouchner...
11.03.2008. 20:40

Zaključak o "strateškom partnerstvu" između Rusije i Evropske unije cilj je francuskog predsjedavanja EU-om u drugom polugodištu 2008., izjavio je ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner.

"Mi smo sasvim odlučili da s Rusijom napravimo strateško patnerstvo, što je jedan od glavnih ciljeva francuskog   predsjedavanja", rekao je Kouchner na zajedničkoj konferenciji s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Ovakvu orijentaciju, precizirao je on nakon Savjeta za francusko-rusku suradnju o pitanjima sigurnosti u Parizu, trebao bi predočiti tokom dana predsjednik Nicolas Sarkozy.

"Tokom našeg predsjedavanja EU-om radit ćemo na tome i ne sumnjamo da nećemo uspjeti", rekao je šef francuske diplomatije na konferenciji za štampu, kojoj su se pridružili i francuski ministar odbrane Herve Morin i ruski Anatolij Serdjukov.

"Imamo mi i neke tačke o kojima imamo različite stavove, kao što je pitanje Kosova", rekao je Kouchner.

Lavrov je ranije izjavio da EU i Rusija dijele od sada "zajedničke projekte", kao što su rusko učešće u evropskoj operaciji pružanja sigurnosti u izbjegličkim logorima u Darfuru i Čadu.

On je također pozvao da se "što je moguće prije usvoji ova rusko-evropska saradnja na pravnoj osnovi", dok  su odnosi između NATO-a i Rusije već formalizirani.

Autor: Fena

Pričam ja ovde već toliko dugo da će i Rusija u EU, samo niko da me čuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
nece oni u EU vec imaju drugu politiku koju mi nemamo.Oni imaju diplomate koje nama trebaju

Citat
Ovakvu orijentaciju, precizirao je on nakon Savjeta za francusko-rusku suradnju o pitanjima sigurnosti u Parizu, trebao bi predočiti tokom dana predsjednik Nicolas Sarkozy.
i kod njih je frka,sada zele da se spoje sa Rusima da bi mogli da bi imali ko da ih brani.Zasto to ne rade sa Amerima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat

ne moze rusija da udje u eu kad je eu manja od rusije Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
Rusija nema pretenziju ulaska u Eu. Kao velika zemlja i nekadašnja vojna velesila, Rusija ima nameru da ekonomski ojača i bude ekonomski ravnopravan partner Eu. Blago rečeno za Ruse bi ulazak u Eu bilo poniženje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Citat

ne moze rusija da udje u eu kad je eu manja od rusije Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
@joca

Citat
A sta je sa postom,sa tv i slicno

Sta ti zelis na TVu da gledas....ako si pravoslavac ili musliman poslodavac imas pravo da uzmes na blagdanima poput pravoslavnog srpskog bozica slobodno... a na TVu neznam sta zelis da vidis...popove ili sta....joj Joca sto ti imas neke zahtjeve ti bi Popove i crkve da gledas na TVu i da stanes sa familijom ispred TVa i da se molis....ajde ne pretjeruj!

Citat
A zar nam treba eu da nam to kaze zar mi to ne mozemo bez njih.To samo govori o nama kakvi smo.Kada odemo preko mi sve postujemo a kada dodjemo ovde nista.Sto nama eu treba da keze zar smo mi toliko glupi(a izgleda jesmo) da ne mozemo sami to da uradimo.
Ja neznam dali Srbija moze to sama....ali u svakom slucaju nije losa uzimati one zakone koje su vec tako dobre se pokazali bilo to u sudstvu,zdravstvu ili drugo negdje, a uz to se dobija od EU i financijska pomoc koja se NE mora vratiti!

Citat
i kod njih je frka,sada zele da se spoje sa Rusima da bi mogli da bi imali ko da ih brani.Zasto to ne rade sa Amerima.

Ako si prespavao mozda neke godine, Francuska je u NATO savezu i neznam od koga njih onda Rusija da brani kada i francuska sama atomske bombe posjeduje...!
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 22:21:21 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
matematički posmatrano od ulaska u EU najviše koristi ima GRAĐANIN ZEMLJE KOJA POSTAJE ČLANICA.....

U momentu ulaska u UNIJU država mora provesti određene reforme, Javna uprava mora postati profesionalna i mora se olakšati ostvarenje građanskih ciljeva u javnoj upravi (nema više tek tako preko reda, nema više zahtjeva tipa ima li tu mene igdje i slično, manje je korupcije i nepotizma iako je to praktično nemoguće iskorijeniti)

sudstvo se takođe mjenja i postaje EFIKASNO, EFEKTIVNO - nema čekanja na raspravu po godinu dana, nema zagubljenih predmeta, sve se odvija u najkraćem mogućem roku i na kraju ako niste zadovoljni a nije ispoštovana praksa E suda za ljudska prava tužite državu i tražite giga odštetu.....

školstvo vam omogućuje da vaše diplome budu priznate na teritoriji unije bez ikakvih problema,

ako vam se ne sviđa život i rad u vašoj zemlji imate tržište čitave unije pa ako ste konkurentni (a takvih ima puno) veća plata bolji uslovi rada......

vremenom (10 20 godina članstva, razmjenom tehnologija, održivim razvojem itd...) zemlja postaje razvijena EUROPSKA zemlja i samim tim nema potrebe da građani napuštaju istu trbuhom za kruhom.......

u suštini na gubitku bi jedino trebali biti fantomi tranzicije, ali ako su se dovoljno nakrali do ulaska onda ni oni nisu na gubitku......

Zašto postoji EU i šta EU ima od toga da susjedne zemlje postanu članice -

-----kome je u interesu da mu komšija nema ništa a ti sebi omogućio sve, pomozi malo i komšiji.......

mi na balkanu bi trebali biti presretni što postoji EU,

A možda sam ja u krivu, ko zna (u suštini sam optimista)?????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Joco,

Ovo je priča o noćnom životu Slovenaca, a ne o tome da li su zadovoljni time što su u EU i NATO ili ne. Zanimljivo je i ovo, ali promašena tema Smile
samo jos nesto da kazem nemam nameru da cackam i trazim sta su oni dobili ulaskom u eu.Ono sto je za nekoga cilj ne mora da znaci i da je za drugoga.Ono sto mene zanima, a postavio sam ovde to pitanje vec vise puta,jete da li cu ja moci da ostavrim svoja verska prava ulaskom u eu(koja su mi sada uskacena) da li ce se smanjiti narkomanija i da li cemo postati bolji ljudi.A standard mozemo popraviti i bez eu.Samo treba raditi,a ne samo studirati i cekati da nesto padne sa neba,Zato su oni bolji od nas ne zato sto su u eu vec sato sto imaju ono sto smo mi izgubili a to je osecaj prema svojoj zemlji....Ja jesam da se postuju pravila i zakoni eu ali dajte da vidim te zakone.I mi imamo sda toliko zakona koji su kao doneti po eu a da li se oni postuju?Nije problem u zakonima vec samo da se primenjuju

Vjerska prava su ovdje daleko veca nego tu gdje si ti Joca...i sa proceskom pridruzivanja u EU, Srbija mora korake da uradi u vezi kriminala, sudstva zdravstva pa i drugih oblasti koje sve najvise utjecu na ljude...

Na mom faxu muslimani imaju svoju sobu za molenje, nije velika ali barem im je se tako omogucilo....takodje ima za kriscane soba gdje mi mozemo moliti se i razgovarati o temama koje nas interesuju...
U svakom slucaju ako Vlada sprovede one reforme koje zahtjeva EU i ljudi ce postati bolji, jer vise nece biti podplacivanja policajca ili bacanja svakog smeca na cestu ili u rijeku....

U Holandiji zivi oko 157 nacija i verskih zajednica, u Francuskoj oko 130 ...
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
Ljudi sečemo vene od sreće što postoji EU.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi sečemo vene od sreće što postoji EU.
Isecite ih do kraja! Smile Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 09:35:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.