Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 19:42:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane braka...nasim ocima  (Pročitano 37979 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Pa pazi, da je teoretisanje i jeste, ali nemamo konkretan primer pa mozemo pricati o onome sto vidimo i zapazemo kroz neko nase iskustvo i ono sto vidimo kroz primere u nasoj okolini. Cisto suceljavanje stavova o braku i zajednici i sta su prednosti a sta mane.  Smile

A svodi se na konkretne primere i kako je njima sa njihovim problemima iliti malo po onoj Tolstojevoj: "Sve srecne porodice lice jedna na drugu, svaka nesrecna porodica, nesrecna je na svoj način"...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Mnoge stvari oko braka nisu jasne, jer debili se radjaju na svakom koraku.Svakodnevno gledam ljude koji smatraju zenu kao roba.Ona koja cisti kucu,sprema rucak,naguzi se kad' je njemu ceif  ,i vidi cuda takav brak bezprijekorno funkcionise.Zatim podijelim crne i bijele ovcice u glavi pa nekakav logican zakljucak donesem kao "mentalna sklopka zene".Rekoh sebi za debila je zena takva kakav je on.Ovakvi se zene samo iz dva razloga...da imaju slugu i predmet koji izbacuje narastaj.Svatam ove ljude jer takvi su s' koljena na koljeno i nema tu nekog bitnog pomaka.
Sta sa nama koji smo iole normalni?
Mi mislimo da vrijednost braka lezi u zajednici,postovanju,pogledu,dodiru,jedna sjenka a dvije duse,seks koji traje,dolazak na svijet djeteta cijim venama nasa krv protice.Kada cijeli svijet se okrene protiv nas znamo da ima neko kuci koje uz nas.Kada pozelis buru gledati uz tebe jos neko stoji i cvrsto te steze za ruku.Kada gledas svijet kroz samo jednu osobu.Kada se budis a necija ruka preko tebe stoji kao da te neda nikome.To mislimo mi...ali ja ovo nisam trebao reci.

Povjerenje Light,mislim da cijela mudrost braka pociva u toj rijeci.Nije u pitanju prevara sa bilo cije strane,nego povjerenje u svakom segmentu zivljenja u dvoje.Zbog povjerenja,zbog ne opisive zelje vjecno biti uz nekoga,osjetiti svakodnevna budjenja u dvoje,zbog dorucka i vecere u dvoje,zbog planova koji vise nisu usamljeni nego se pricaju u dvoje,zbog svega sto zivot donosi...lakse je u dvoje.Opet...ovo  ja nisam trebao reci.
Mozda su ovo prednosti braka...

Smile     
BRAVO! E kad bih te upoznala.... Valjda ima još tih koji tako misle.

U današnje vreme kada i žena radi podjednako kao muškarac (da se razumemo, umni rad je fizički ne izdrživ), ne mogu biti glupi odnosi muško-žensko kao što je nekad bilo. Razumevanje je bitno, ako si ti umoran kada dođeš sa posla, sigurno da i ona jeste, podela poslova mora da postoji ukoliko mislimo da to opstane. Ako je on otac tom detetu može da ga pričuva, nahrani, presvuče, šta je to toliko teško. Takođe da prostre veš, opere sudove posle jela i tako to. Ja sam za to da muškarac bude muškarac a žena žena. Nikome ne treba tiranin kao ni neka Fema. Muškarac koji želi da pomogne ženi je pravi muškarac. Ako to uradi neće se smanjiti njegova muškost. I naravno, misle da im je loš brak jer ne bi nigde da izađu, sve se svodi na isto a monotonija je najgora. I kad žena predloži ovo, ono oni odbijaju. Šta sad da se mučim, dan ko i svaki drugi. U braku treba uneti romantike, uzbuđenja, mada je malo teško pokrenuti te muškarce (ne sve).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Ima jos mnogo ovakvih kao ja...no sikiriki Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Ma svi su takvi dok se zabavljaš. Mislim pričaju bajke i čuda, a posle dak vidiš šta je i kako je zapravo već je kasno.  Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Ma svi su takvi dok se zabavljaš. Mislim pričaju bajke i čuda, a posle dak vidiš šta je i kako je zapravo već je kasno.  Smile 

Pa sad.. ne biju svi momci svoje devojke.. a ima i dobrih momaka.. zapravo.
To sto ti nisi imala srece ili nisi na vreme ukljucila mozak, to ne znaci da su svi losi.  Smile
Promeni pogled za zivot i ljubav, shvati sama sa sobom sta zelis u zivotu i promeni sebi zivot na bolje, toliko, da mozes jednog dana da izjavis nesto suprotno ovome sto si ovde izjavila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64

Pa sad.. ne biju svi momci svoje devojke.. a ima i dobrih momaka.. zapravo.
To sto ti nisi imala srece ili nisi na vreme ukljucila mozak, to ne znaci da su svi losi.  Smile
Promeni pogled za zivot i ljubav, shvati sama sa sobom sta zelis u zivotu i promeni sebi zivot na bolje, toliko, da mozes jednog dana da izjavis nesto suprotno ovome sto si ovde izjavila.

Nisam na to mislila kada sam rekli svi su takvi pričaju bajke. Mislila sam da kada razgovaraš sa njima uglavnom pričaju ono što mi želimo da čujemo, i na pitanja kakav bi brak, da li bi pomogli ženi i tako to, kažu ono što mi želimo da čujemo. Na kraju u braku u stvari gledaju utakmice, piju pivo i leškare po ceo dan kada dođu s posla, samo daj ovo daj ono. Na to sam mislila. A naravno da ne biju svi momci svoje devojke. Nisam ja kriva što mi se to desilo. Na ovu temu sam odgovorila objektivno, i poruka koju si citirala je bila odgovor Lapsusu, više u šaljivom smislu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
Na kraju u braku u stvari gledaju utakmice, piju pivo i leškare po ceo dan kada dođu s posla, samo daj ovo daj ono.

upravo to i pricam - nisu svi muskarci takvi, ja reagujem na uopstavanje, ono u meni izaziva negodovanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64

mada je malo teško pokrenuti te muškarce (ne sve).
Citat
U zagradi sam napisala da se to ne odnosi na sve muškarce tako da nije bilo generalno za sve nego za većinu. Vidi poruku iznad.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Kao sto rece Munka,postoje i oni muskarci  koji vise vole vino od pive,zivot od fudbala.Mislim da treba drzati ,kako musko tako i zensko, do sebe i onoga sto jeste.Ne umotavati i iskreno reci sta zeli,ko jeste i iza toga vazda da stoji.
Vecina muskaca se stidi ponuditi seks oci u oci bez okolisanja i prodavanja onog pod bubrege,stide se ponuditi ljubav,stide se ponuditi brak...i tako uslijed nemoci okovane lancima stida pocinju da lazu i pricaju bajke
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 19:42:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.