Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:37:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane braka...nasim ocima  (Pročitano 38269 puta)
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.52
"Tvorac" stvorio muza i zenu? Vjerujem ipak pretpostavka...jer inace pretpostavke nisu pisane velikim slovom,sto bi u prevodu znacilo da Astronaut zasluzuje veliko A,Komunista veliko K,na kraju Brak veliko B.Svako ima svog kreatora zivota i ponajmanje vjeruje u duplo veliko SS Sudbinu Sebe,koju ipak usamljeno kroji.

Citat:...
Graditi zajednicu. Zajednica i ziveti za zajednicu, za partnera... Tu je sreca. Sreca nije u EGU! U jos jos jos jos. Sreca je u velikom poznanju voljene stvari! Tek kada se postojece potpuno razume, covek je spreman za sledeci korak. Za nesto vece.
Druga mistika: svaka zena/muskarac koji shvate tu misticnu tajnu zivota - da je poenta srece ziveti za partnera (i za decu kao najlepsi plod te srece) [a na kraju i voleti sve ljude, sto je mogao samo Hristos] - se svesno odrice sebe u svojim egoisticnim porivima i "uzivanje" (u nekom plemenitom smislu) svog partnera dozivljava kao SVOJE potpuno ispunjenje i srecu. Takva osoba potpuno se odrice sebe i potpuno je predana partneru. Nikada ne treba pricati o zadovoljenju jednog ili zadovoljenju drugog. Uvek treba naglasiti slobodnu "zajednicu" ljubavi. Takav nacin zivota i takva filozofija predstavlja (po ovom misticnom misljenju) pun pogodak i predstavlja odricanje od svoga JA! (bolje da sam se ovde izrazavao kao "kontrolisanje svoga JA", jer ga se nikada ne mozemo potpuno odreci).
Zavrsen citat...

Dilema kao nebo i zemlja...zar covjek treba vjerovati u NeStO (sto je napisano velikim slovom) kako bi spoznao rijeci sreca i ljubav?
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 3220
Drug je postavio ovaj aforizam na svoj zid na facebook-u:

Citat
BRAK: udruživanje dvoje ljudi radi rešavanja zajedničkih problema,
koje inače ne bi imali da se nisu udružili

Smile Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Qtek 666
Lapsuse, od svega ovog što si naveo samo Bog i zvanično po pravopisu može da se piše velikim slovom. Ne smeš ismevati verujuće ljude. Neki od najpametnijih koje poznajem su veliki vernici. Nije to povezano sa inteligencijom i obrazovanjem ko što je u prošlosti bilo. Da bi to shvatio, treba ti životnog iskustva. Postoje ljudi, i to vrlo pametni, koji su uspeli da sačuvaju svoju sreću u braku samo uz pomoć vere. Ja bih volela da mogu da verujem u tog Boga.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung 111111
Oni koji ne veruju u boga i koji podjebavaju vernike su po difoltu su inteligentniji i tako obrazovani da perevazilaze granice planete XD

Inace ti isti ne znaju da definisu Atom i da navedu njegove delove XD Ali pouzdano znaju da ljudi veruju u boga jer su budale XD
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Svako ima svoje vjerovanje i svakom svacije a meni moje.Nisam taj koji moze izmijeniti pravopis,ali mogu biti nepismen i svojom voljom nesto pisati malim a ponesto velikim...zavisi ko kako zasluzi.Moja vjera je Covjek i njega cu vazda pisati velikim slovom,uz njega zivim i on je taj koji me jedini moze povrijediti,slomiti,nasmijati,usreciti i voljeti.Ljudi koji vjeruju u duhovno...ipak njihova stvar.Samo jedno ne zelim (to je moj stav i moje misljenje),vezati nesto duhovno sa harmonijom zivljenja u dvoje.Pocinjem od toga da za harmoniju,brak,ljubav,srecu,djecu je potrebno dvoje od krvi i mesa.Mogu ja do vjecnosti sjediti uz ves masinu duhovno ispunjen i cekati da uz centrifugalnu silu po zavrsetku izbaci bebu...valjda dodje nekada nekome...meni ipak nece jer ne vjerujem u ves masinu i napredak civilizacije.

Za bilo kakav brak,srecan ili porusen potrebno je dvoje,tu nema nikog treceg.Brakovi sklopljeni pod krovom neke bozije kuce propadaju isto kao oni koji su sklopljeni daleko od nje.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Citat
Sreca nije u EGU
Vidis, to si i lepo rekao. Nazalost danas ljudi tesko idu preko ega pa se rastaju cim im malo nesto ne odgovara. Retko ko shvata da u braku ne postoji "Ja" nego "Mi" i da se se treba traziti kompromis a ne treba se juriti zadovoljenje "Ja" po svaku cenu. Ne treba ni biti neko ko stalno popusta jer i to ne vodi u neku srecu ali svakako ne treba biti egoista.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ne treba ni po svaku cenu forsirati nešto što ne može da se popravi. A takve stvari i takvi odnosi postoje. Ništa ne forsirati jer to obično preraste u agoniju, bez obzira kakve namere smo na početku imali. I pored onih simpatičnih staraca sa onog postera koji kažu da su opstali 50 godina u braku jer su iz vremena kada su se stvari popravljale, a ne odbacivale, i dalje postoje stvari koje se ne mogu popraviti, možda i ne treba da budu popravljene. Bolje dobar razvod, nego loš brak; bolje novi mobilni nego stari zalepljen selotejpom. Smile
« Poslednja izmena: 05. Jun 2012, 15:57:52 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Ma pazi, ja sam daleko od toga misljenja da treba tolerisati nesto sto ocigledno ne valja ali je veliki problem sto ljudi dosta puta idu u krajnosti pa se ili razvode cim se pojave prvi problemi(to ti je ono "Ma necu ja da trpim nista..." cak iako stvari mogu da se poprave jednim vrlo lakim razgovorom ) ili ostaju cak iako ne valja(to ti je ono "Ma vazno je da smo zajedno cak iako me izuva od batina svaki dan" gde je sasvim regularna opcija otici) a vrlo malo broj ljudi radi na samim problemima koji se stvore i trazi resenje. Ti starci sa slike su(verovatno, makar sam ja tako razumeo sliku  Smile ) opstali iz razloga sto su imali volju da rade na problemima a njihovi problemi bili resivi u takvom smislu da su ipak ostajali zajedno tako sto bi nalazili kompromis kako bi i jednom i drugom bilo OK. Da su bili krajnosti ili bi se razveli prvom prilikom ili bi ostajali ali bili duboko nesrecni. A opet su ostali i napravili nesto kako treba od tog braka(opet, moje neko razumevanje slike  Smile )
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Svaki brak ima svoje prednosti i mane,ali nekako uvijek komsiluk prica o paru kako su srecni ili ne...pomisle da znaju bolje od njih samih.Da nema nesretnih ljubavi kome bi pisci pisali,komsije koga tracali,novinari premetali po tabloidima.Ili sta da su svi u braku sretni...bilo bi dosadno jer unaprijed covjek zna kako mu valja mrijeti.
Ljudi pomisle da znaju sve o braku ,a nikada isti nisu probali...i zasto praviti nered u slozenim mislima idealne buducnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ma pazi, ja sam daleko od toga misljenja da treba tolerisati nesto sto ocigledno ne valja ali je veliki problem sto ljudi dosta puta idu u krajnosti pa se ili razvode cim se pojave prvi problemi(to ti je ono "Ma necu ja da trpim nista..." cak iako stvari mogu da se poprave jednim vrlo lakim razgovorom ) ili ostaju cak iako ne valja(to ti je ono "Ma vazno je da smo zajedno cak iako me izuva od batina svaki dan" gde je sasvim regularna opcija otici) a vrlo malo broj ljudi radi na samim problemima koji se stvore i trazi resenje.
Pa to su ti ekstremi o kojima pisah. Smiley

Sve ovo je puko teoretisanje, a realni odnosi sa realnim ljudima su sasvim druga stvar. Neko neki problem može videti kao manju neprijatnost, dok za ovog drugog može biti deal breaker. A i to opet može da zavisi od milion faktora. Zato generalno i izbegavam ovakve teme u kojima se samo kenja teoretiše  Smile, a realnost nas često opauči po nosu na način na koji uopšte ne očekujemo. A to je ono što je realno - ljudske reakcije u realnim situacijama i odnosima, ne ovako kad sednemo pa svako šuketa o svojoj idealnoj poziciji koja ne mora da ima veze sa realnošću. Plus ono što već rekoh na ovoj temi - nikad ne možeš znati kakav je nečiji brak osim sopstvenog. Ta činjenica potvrđuje da sve ovo i jeste samo teorija.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:37:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.